Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 13
Здравейте
Може ли да си споделите мнението за следните професии:
Зъботехник,психолог,английска филология,фармацевт,медицински оптик и оптометрия?

# 1
 • Мнения: 1 475
Психолог без стаж - скоро имаше така тема
Английска филология - ниво на езика към момента?
Време за подготовка за медицинските специалности и оценки в дипломата, които се вземат предвид при кандидатстването? Защото ако си с четворка по биология - ами няма смисъл.

# 2
 • Мнения: 1 485
С английския трябва да си на ти, иначе ще ти е трудно да учиш филология. Там трябва да владееш езика на високо ниво.

# 3
 • Мнения: 13
Психолог без стаж - скоро имаше така тема
Английска филология - ниво на езика към момента?
Време за подготовка за медицинските специалности и оценки в дипломата, които се вземат предвид при кандидатстването? Защото ако си с четворка по биология - ами няма смисъл.
Ниво B2 по английски
6 по биология

# 4
 • Мнения: 1 485
Това ми е мисълта - ниско е.

# 5
 • Мнения: 4 855
най-добре ми се струва фармацевт, но и другите са ок, без психолог, много ниско платени са, ако въобще намерят работа.

# 6
 • Мнения: 8 758
А защо не се запиташ кое от изброените те радва истински, и би имал/а усещането, че това е призванието ти (или ще ти даде път към откриването му)?

# 7
 • Мнения: 1 014
Аз мога да кажа само за психолог, че по мои наблюдения не са добре платени и не си намират лесно работа. Това е за България, разбира се. В чужбина за това се получават много пари, по-специално психотерапевтите, но доброто обучение е много скъпо и много продължително. Моя позната, която беше учила психология в Германия, не си намери работа там, върна се в България и се хвана на работа в една фирма на икономическа работа.

# 8
 • Мнения: 13
най-добре ми се струва фармацевт, но и другите са ок, без психолог, много ниско платени са, ако въобще намерят работа.
Напълно съм объркана,защото някои казват,че след около 10 години ще бъде трудно да се намери работа като фармацевт и също,че не си заслужава,но семейството ми държи да уча фармация

# 9
 • Мнения: 4 855
Не вярвам след 10г. Да е трудно да се намери работа за фармацевти.

# 10
 • Мнения: 13
Не вярвам след 10г. Да е трудно да се намери работа за фармацевти.
И аз също

# 11
 • Мнения: 5 174
Зъботехник - в Клюкарника има една тема, Мечта или дълг май беше, точно за зъботехника. Психолог - слабо платени и в България просто не се обучават качествено. В смисъл, дават ти обща култура, но ако нямаш личен усет да 'четеш' човека срещу себе си - забрави.
Английска филология - освен ако не си от езикова гимназия или след 5годишен курс със специфичен сертификат - не. Също, според мнението на колеги от АФ, специалността може да е загуба на време, ако няма да се развиваш академично. С английски сега има под път и над път има хора и не навсякъде се иска високо ниво. Да кажеш хелоу и да можеш да питаш къде е последната фактура може да е напълно достатъчно.
Фармацевт - кой те излъга, че нямало да има работа за фармацевти? Същото и за  оптик, оптометрия и зъботехник. Лошото там е, че ако си посредствен, няма да стигнеш висоти в дохода, въпреки че са добри и доходоносни професии. Другото лошо е, че ти май не знаеш какво искаш, нито кое те влече, нито кое какво представлява, което, прощавай, е почти сигурен признак, че ще си обикновен бачкатор, който чака да свърши работния ден.

# 12
 • София
 • Мнения: 500
Зъботехник е от отмиращите професии. На запад вече се заменя от 3D принтерите. Психолог, макар на последък хората да се допитват все повече до тях, не е добре платена професия. Фармацевт няма да изчезне, но е трудно обучение, не е за всеки, но са добре платени и има доста сфери на приложение освен аптека. Филологията с развитието на самообучаващи се софтуери за машинен превод ограничава нуждата от такива специалисти.
За мен професиите на близкото бъдеще, предвид развитието на технологиите, са тези, които управляват машини. Все повече професии умират, заменени отмашини. Но винаги ще ума нужда от управление на машините. Другото е индустрията на щастието- всичко wellness, art, спорт-тя няма как да изчезне.

# 13
 • Мнения: 4 658
В момента има "глад" за фармацевти. И след 10 години ще се търсят.

     Съгласна съм за Английска Филология. Трябва много добре да знаете английски език. Обикновено по тази специалност кандидатстват хора, завършили Езикова гимназия. Брат ми ме кара да запиша Английска Филология. Аз му казвам, че моят английски език не е чак толкова добър. А той ми отговаря, че в университета ще го науча перфектно. Не съм съгласна. За тази специалност трябва да знаеш почти перфектно английски език. На много хора това не им е ясно и ако изкарат изпита, си записват тази специалност и после се провалят, защото не знаят добре английски език. И както се спомена в темата, има вече специализиран софтуер за преводи, които дори един човек да не знае добре езика, този софтуер му помага доста.

# 14
 • Мнения: 13
...Другото лошо е, че ти май не знаеш какво искаш, нито кое те влече, нито кое какво представлява, което, прощавай, е почти сигурен признак, че ще си обикновен бачкатор, който чака да свърши работния ден.
Благодаря за коментара,но бачкатор??
Аз знам какво представляват дадените специалности просто исках да знам какво мислят другите по въпроса става въпрос за професия както и да знаете как да преценявате намерението на другите просто ей така не всички са ‘’бачкатори’’ и още нещо аз не гледам да работя за много пари първата ми цел е да работя за да помагам на хората

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 12:33 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт