Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Споделям мнение относно фирмата 60K

 • 1 853
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте! Търсех си работа и попаднах на обява на 60K. Работата беше такава, че да работиш в офиса им на компютър и да говориш по телефона с клиенти. Аз така и не започнах - моето мнение е относно интервюто и хората които срещнах там понеже забележете - интервюто не е едно, а са 4!! Едното е по телефона когато те избират. Питат те разни работи за теб и начина ти на живот, какво си работил преди това и такива неща. После те карат по телефона да говорите на английски за да бъдат сигурни, че владеете езика. След това те канят да посетиш офиса им. Който не беше в моя град който живея понеже тук нямат офис. Отидох в офиса в уговорения ден и час. Говорих с приятно момиче което работеше там и ми каза да попълня един тест изцяло на английски език за да се уверят, че освен говоримо го владея и писмено. След това си тръгнах. Получих отново обаждане на другия ден за да отида пак. Този път бяхме в средно голяма стая в която бяхме се събрали всичките кандидати за позицията. Започнахме разговор. Всеки трябваше да сподели разни работи за себе си при което хората от 60к следяха всеки отговор и това как се справяме. След това трябваше да говориме помежду си на английски език.
Общо взето след това се обадиха на всеки по отделно за да им кажат дали продължават в класацията или отпадат. На третия път като ме поканиха да отида имаше 2-3 кандидата които бяха отпаднали. Третата среща в техния офис трябваше да е последната стъпка и след това да изберат кандидат за позицията която предлагат. Трябваше да се срещна лице в лице и да проведа разговор с шефа на отдела който предлага позицията. Не беше българин. Преди това всички бяха българи. Говорехме на английски. Държа се страшно надменно, говореше едва ли не с насмешка срещу мен, питаше ме доста лични въпроси от рода на "какво ще правиш с парите когато ги получиш" - питаше ме за парите които ще получавам на месец докато работя за тях. Все едно, че ще ми плащат милиони. При тях заплатата е около 1200-1400 лв. След разговора се прибрах. Получих обаждане да ми кажат, че отпадам. След около 2 седмици ми се обадиха отново да ми предлагат нова позиция за работа която предлагат. Аз бях започнал работа на друго място. Но не им казах. Исках да проверя дали пак ще ме карат да ходя на 3 интервюта в техния офис. Отговора беше ДА!!! Значи аз съм ходил на 3 интервюта и сега пак да ходя на други 3!
Мога само да кажа успех на хората които работят за тях. Сигурно имате страшно голямо търпение...

# 1
 • Мнения: 482
В 60К работещите не се задържат дълго. Използват го за заплата докато си намерят свястна работа.

# 2
 • София
 • Мнения: 5 113
Извън това какъв работодател е 60К, интервютата за работа в подобни компании протичат по точно този начин и описаното не е нещо необичайно.

# 3
 • София
 • Мнения: 6 972
Извън това какъв работодател е 60К, интервютата за работа в подобни компании протичат по точно този начин и описаното не е нещо необичайно.
С надменен разговор и подигравка?

# 4
 • София
 • Мнения: 5 113
Е, какво да каже ненает кадър - "Бяха много готини, супер пичове!"? Ясно е, че няма да е доволна. Това едно на ръка.
И, второ, да, често шефовете не посрещат с шоколадче и кафенце, а с надменно отношение. Защото ТИ си този, който трябва да се доказва на ТЯХ, не обратното.

# 5
 • Мнения: 4 929
Попринцип фирмата е мизерна и гадна, много младежи я ползват като тръмплин към по-добра работа и текучеството е голямо. Типичен кол център, където хора ти крещят по телефона.

Но не виждам нищо странно в няколкото интервюта. В много други компании също е така.

# 6
 • Мнения: 4
Честно казано като чета какво пишат други хора за фирмата в нета си мисля, че съм спестил много нерви, защото 90% са такива които казват, че е пълен шит и повечето не издържали дори една седмица там.

# 7
 • Мнения: 4 929
Преди години ги караха да отработват болнични. И понеже повечето служители си траеха, отработваха. Скандално е там.

# 8
 • Мнения: 32
Дъщеря ми работи във тази фирма лятото. Почти всяка нощ беше на работа /онлайн работеше /,което от своя страна довеждаше до сън през деня и така си зает денонощно за 1300 лева. Иначе редовно на 15 число и превеждаха заплатата. Изкара така точно 4 месеца.

# 9
 • Мнения: 151
Преди 10-15 години може и да е било "нормално" прието това поведение, но вече категорично не е. Така че не се опитвайте да го налагате, дори използвайки главни букви. Вие не бихте ли искали да Ви уважават по време на интервю или искате да се държат надменно и да демонстрират, че стоите по-ниско от мениджъра? Процесът е двустранен, и двете страни избират и се доказват една на друга. Има нещо крайно погрешно в това да се мисли, че е нормално да те унижават, само защото някой по някакъв начин е достигнал по-висока позиция в работата.

Е, какво да каже ненает кадър - "Бяха много готини, супер пичове!"? Ясно е, че няма да е доволна. Това едно на ръка.
И, второ, да, често шефовете не посрещат с шоколадче и кафенце, а с надменно отношение. Защото ТИ си този, който трябва да се доказва на ТЯХ, не обратното.

# 10
 • София
 • Мнения: 34 529
Освен това едно пиле ми каза че имат кофти клиенти и кофти бази данни. Особено зле са за проекти с изходящи обаждания.

# 11
 • Мнения: 4 929
Ама те и с входящите са много кофти. Едни хора ти крещят в ухото, защото фирмата предлага кофти услуга.

Имаха един проект с цветя. Помня за случай, който ми разказваше колега, работил някога там. Поръчват цветя и венци за погребение. Идват два дни след погребението.

# 12
 • Мнения: 1
Здравейте, работя в 60к от 5 седмици и стресът и отношението от мениджмънта стават непоносими. Знаете ли някаква вратичка за напускане без да плащам 2 брутни заплати и преди 2та месеца предизвестие?

# 13
 • Мнения: 294
Разговор с мениджъра за напускане по взаимно съгласие?

# 14
 • София
 • Мнения: 5 113
Говорете с тиймлидер или мениджър за напускане по взаимно съгласие. Обяснете им, че не можете да сте им полезни и няма смисъл да си губите времето взаимно.

Общи условия

Активация на акаунт