СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 167
  • 835
  •   1
Отговори
# 510
А нашата учителка по БЕЛ ги изпитва предимно на литературни въпроси, очаква да пишат нещо като нашите теми едно време. Предполагам, че това е ОЛВ. Нито едно дете няма шестица за първия срок. Така и не съм виждала контролните, но според детето нямат нищо общо с НВО. Преразкази правят по СИП БЕЛ, на две седмици веднъж. Затова и там успява да се пребори за шест
Синът ми твърди, че учителката му по математика му дава различни задачи в час, защото иначе би заспал.... Той я харесва много, затова и искрено й съчувства за малкото време, с което разполага
Пп По БЕЛ са с учебници и помагала на "Анубис" Според сина ми учебниците са ужасно написани. Аз не съм ги разглеждала, но според детето е добре , че ходи на курсове, защото иначе нищо не би разбрал от тези учебници

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 11:29 от Amanda.D

# 511
  • sofia
Аз адмирирам да се правят отговори на литературни въпроси, с тази забележка, че цялата система на обучение не е пригодена да развива такива умения.  Няма как  изведнъж тези деца, които в повечето случаи заграждат един от четири отговора, да придобият способност за анализ и литературно изразяване. Накрая, едни всъщност много интелигентни деца, трудно формулират кратък литературен текст, който да включва техни разсъждения . Това изисква много работа, за която в училище дори няма време. Иначе го намирам за много полезно, каквото и да правиш трябва да можеш да анализираш информация и да предаваш своите разсъждения, без да звучи заучено или скалъпено.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 09:03 от googlish

# 512
Аз също смятам, че трябва да се прави, както и НВО да включва есе, съчинение. Проблемът е, че не на това ще ги оценяват през юни.

# 513
Хмм...много се вдигна летвата тук. Преводи, олв, есета...Аз съм доволна и на преразказ...Има не малко деца на тази възраст, които и това не могат.

# 514
Съгласна съм. По-добре преразказ, за да тренира богатство на изразяване, пунктуация и правопис, отколкото ОЛВ с готови назубрени формули за разсъждение. Така не се учат да мислят.
Есето и съчинението са вече друго нещо - има смисъл от тях и е добре да се наблегнат в гимназиалния етап.

# 515
  • Отвъд алеята зад шкафа
Трябва да има повече писане на съчинения, децата трудно успяват да изразят собствени мисли и разсъждения. Аз гледам по Ема - доскоро не можеше 5 изречения да напише, които да са смислово и стилово издържани. Сега след упражнения, се справя много по-добре.

# 516
Как да се научат да се изразяват добре, като от първи клас основно заграждат буквички? И помежду си така говорят. Мучат, а речта им е някаква смес от български, английски и жаргонни изрази.

# 517
  • София
Някакви съвети за концентрация и по-добра организация? По цял ден се оглежда, докато седне, а като седне да учи се оглежда половин час, за да прочете урока за 10 минути...

# 518
  • София
И аз търся съвети за същото Joy  или защо за да разбере нещо по мат точно за две минути, половин час преди това се отлага, мръщи, сърди и т.н.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 17:03 от bazel

# 519
Ми уважаващи себе си тийнове, какво ги правиш такива. И моят днес два часа се помайва и хленчи, и се муси, и се лигави, докато най-накрая за един час направи теста, който му бях разпечатала. И защо беше всичко? Все си мисля, че му е време да поумнее поне малко, но уви, засега си оставам само с надеждите.

# 520
  • Някъде в Европа...
При нас днес опря ножа до д-то..- имаше 2 месеца да научи Опълченците на Шипка и Българския език, тази седмица е последната, в която могат да се казват и то до сряда...Е, познайте какво прави сега?!

# 521
Аз се примирих, че нищо не мога да направя. Всичко се случва , когато реши. Вариант е да се намеси баща му с по-строг тон, а не както правя аз с молби и обяснения на смисъла на занятието. Той обаче е на мнение, че при нашето дете повече упражнения няма да доведат до подобряване на резултатите, а най- много да  намрази математиката. И започвам да си мисля, че е прав...

# 522
Аз водя борба със себе си в момента. Дали да го пусна на ски лагер или не Grinning В края на другата седмица, в Сърбия, 5 дни. Знам, че ще си изкара повече от добре, но пък ще пропусне два урока по БЕЛ, от извънкласните. Превърнах се в сметкаджийка на дребно Frowning1

# 523
Дикси, такава дилема не бих я мислила изобщо. Пускам го веднага.
Ние имахме една оферта за каране на колелета в Кападокия през пролетната ваканция, семейно. Уви, обаче се оказва, че работата ни притиска и колоездене в Кападокия няма да има.
И затова ме е яд на моя, че се отказа от ориентирането. На толкова много лагери и състезания можеше да ходи с тях, а ние, дори и да имаме желание, просто нямаме физическата възможност да обикаляме толкова.

# 524
  • софия
Искам този 7 клас да свършва. Не мога да видя детето (в нормално време). Сутрин излизаме по тъмно, тя е втора смяна и се прибира по тъмно, от сутринта е на урок, после пак отива. Като сме заедно никой няма сили за нормално общуване, все бързаме за някъде, за нещо, което трябва да се направи.
Ето и сега - идват братовчедите й от Холандия, които много обича и не се знае дали ще може да ги посрещне, защото е на урок, а кога ще се видят също е неясно.
Отвратително е. Писна ни. Да му се не види НВОто!
Поне да дойде пролетната ваканция.

Общи условия

Активация на акаунт