СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 163
  • 835
  •   1
Отговори
# 525
Изобщо не ме притеснява, че ще изпусне един или два урока. Не мислете, че сме несериозни...просто прекаленото съсредоточаване в НВО, уроци, тестове може също да не е в наша полза. Трябва и почивка и забавления да има.

# 526
  • София
Изобщо не ме притеснява, че ще изпусне един или два урока. Не мислете, че сме несериозни...просто прекаленото съсредоточаване в НВО, уроци, тестове може също да не е в наша полза. Трябва и почивка и забавления да има.

И аз така мисля.
По мои наблюдения към април-май се наблюдава най-голямото прегряване на децата. Тогава и времето навън става хубаво, слънчево, настъпва и пролетна умора, а те трябва да учат, рашават тестове.... Много им е трудно.
А дотогава има още доста време. Pensive

# 527

Моите в събота и неделя са от 9 до 12 на курс. От 13,00 до14.30 на танци, след което им се моля да се поразходим малко преди да се върнем вкъщи, но те не искат. Трябвало да учат. На мен като стане топло, както не ми се пребира в къщи, не знам как ще издържа.

# 528
  • София
Учителите в школите ме предупрдиха да не си правим особени планове за ваканциите, но  ги отрязах категорично! Няма да забегнем за 10 дни, както правим всяка пролет, но  поне 3-4 скъпоценни дни ще отнема категорично!.Вече съм планирала.И за май имам резервации.ДЪщеря ми  има планове за разни  фестивали  в страната и чужбина, които мисля също да съвместим.Не може само в  ученето да се  вторачваме.Трябва да има поне мисъл в близкото бъдеще, където ни очакват прозаични хубави неща ...

# 529

Моите в събота и неделя са от 9 до 12 на курс. От 13,00 до14.30 на танци, след което им се моля да се поразходим малко преди да се върнем вкъщи, но те не искат. Трябвало да учат. На мен като стане топло, както не ми се пребира в къщи, не знам как ще издържа.
Simple Smile На такава молба за разходка с мен и моите биха отказали...хич не си правя и труда вече. Дори и ще хванат учебниците...само и само да не ги карам да идват с нас. Но виж ако някой от отбора свирне (разбирайте пише в групата в месинджър и др. подобни) веднага ще хукнат! Simple Smile

# 530
Големият ми син при обичайни условия отказва да се разхожда с мен, но тази година и това би изтърпял, ако ще му бъде спестено учене Simple Smile Скоро ме пита няма ли да катерим Черни връх поне /знае кои занимания са ми любими и бих преосмислила ходенето на уроци/, че всички уикенди му отиват по дяволите....
Дикси, аз бих пуснала детето, няколко урока по БЕЛ не са проблем. На мен ми се струва, че не остана много материал за учене и по двата предмета. Като поразгледах минали теми от НВО , ми се стори, че почти всичко са взели. Аз повече внимание обръщам на математиката, по БЕЛ имат още произведения, но литературните въпроси не са голям процент от теста.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 19:22 от Amanda.D

# 531
Дикси, не бих спряла детето. Многото учене не е добре според мен. Трябва да има баланс.

Пролетната ваканция ще пътуваме. За сега са щастливи, но просто още не знаят, че няма да имат мобилни данни и нет ще ползват само вечер, като сме в хотела 😂

# 532
  • София
Близначките ще ходят с деца от класа началото на март на ски лагер на Пампорово. Много им харесва и не съм се замислила да ги спирам заради НВО. Николета вече няколко пъти изпуска по БЕЛ, както и Ваня покрай пътувания не ми е проблем, смятам че има и по-важни неща от един урок от школата.
Добре, че споменахте пролетната ваканция, трябва да видя и аз дали ще може да организирам нещо.

# 533
Grinning

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 06:16 от evelin_Sf

# 534
Какво лошо имаше в това, който иска да кандидатства да го направи, който не - си кандидатства по диплома.
И в момента е така. Няма проблем ученик да не се яви на НВО и да кандидатства само с оценки от свидетелството за основно образование.

# 535
А

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 06:12 от evelin_Sf

# 536
Иха, колко удивителни. Случило ли се е нещо извънредно?
Какво е предимството на "кандидатстване по диплома"? Оценките в различните училища са тотално несъпоставими. А за какво са ви в 10 клас уроци? Какво като пак има нво?
Твърдо вярвам, че ако едно дете иска да учи, може да научи във всяко училище и може да се справи и без уроци. Пък излизаш от ВУЗ "незнаещ" какво общо има с нво?

# 537
  • София
Вижте, хайде малко по-спокойно и наистина без толкова удивителни, ако може. 😁
Няма да го оправим този свят и без това.
Сигурно все пак е по-кофти да си се родил в Етиопия.
Ако се налага, да си сипем по едно за успокоение. 😊

# 538
  • София
И младежът нещо все по-често взе да ми натъртва как предпочита да сме някъде отделно (да сме си починели от него Smile ). Примерно ще ходим да го караме от ски лагера на олимпиада по информатика и ми вика - ама нали няма да спите в същия хотел, все едно кой знае какво ще прави. Трудно ми е да го преглътна, но се успокоявам с бебето. Имам още поне едни 10-тина години, преди и той да почне да ми се зъби Yum от ставането си сутрин.

# 539
Ми, освен някой да ми услужи за малко с бебето си, за да се успокоя и аз малко...🙄

Общи условия

Активация на акаунт