СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 143
  • 835
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Дайте идеи за надъхващи речи, че вече се изчерпах, а ми се иска да има и някой нов нюанс в лекциите ми ...Simple Smile
"Искаш ли да можеш да пътуваш по света и да опознаваш нови неща? Искаш един ден да можеш да дадеш на децата си всичко, което ти имаш сега, искаш ли децата ти да имат възможност да обикалят света? Ако искаш това след година, пет, двадесет, сега е времето да дадеш от себе си и да се усмихваш след време с децата си на техните успехи..."
Понякога действа и да им пусна някое клипче за това какви жертви, дори с риск за живота си, правят някои родители в Африка и Азия, за да могат децата им да ходят на училище. Държи им влага от ден до пладне, обаче...
Сериозно обмислям да ги заведа в дом за сираци.

# 571
В момента вися да пишем преразказ все едно е 1 клас. Тия приказки и клипчета са поредния начин за губене на време. Да си говорим, каквото и да е да правим, само не и да учим.

# 572
Аз по едно време заключих, че нищо от моите дежурни речи за това как е хубаво да си сред деца, които имат разнообразни интереси, колко е вълнуващо да присъстваш в часовете на някои учители -с примери за такива, не върши никаква работа. И му връчих едно есе на Йосиф Бродски за скуката и страстта. Той обаче стигна само до заключението за собствената ни незначителност, като обобщи, че отдавна ни е казал същото. Жалки същества са хората ..

# 573
Здравейте, аз съм майка на шестокласник. Извинявам се, че "нахлувам" в темата ви, предполагам сега ви вълнуват основно матурите, но реших да попитам и тук.
Ако някой пази изрядно попълнени учебни тетрадки по история и география за 6 клас и желае да ми ги изпрати срещу скромна сума, ще съм много благодарна.
Ето и тетрадките, които ми трябват.

https://www.book.store.bg/p208977/tetradka-po-istoria-i-civiliza … maria-boseva.html
https://www.book.store.bg/p208656/tetradka-po-geografia-i-ikonom … -neli-getova.html

# 574
  • софия
Защо на някого биха трябвали изрядно попълнени учебни тетрадки?😬

# 575
Е, то е ясно...

# 576
  • софия
Smiling Imp
За една прЕателка питам.
Моето дете е изрядно и пълно си попълва учебните тетрадки. Дори си ги пази, за да си преговори в началото на следващата учебна година. На тетрадките има подписи на учителите и имената му. Не ги продавам и срещу нескромна сума.

# 577
Едно е да помогнеш за нещо неясно в уч. тетрадка( допитвала съм се до вас в темата) и съвсем друго да получиш наготово попълнена тетрадка.
Това не е помощ.

# 578
  • софия
Догодина да услужим и с дете с висок успех за матурите. Laughing

# 579
Догодина да услужим и с дете с висок успех за матурите. Laughing
Може, обаче само срещу много нескромна сума😂

# 580
Хаха, пазарлък да става:)

# 581
Smiling Imp
За една прЕателка питам.
Моето дете е изрядно и пълно си попълва учебните тетрадки. Дори си ги пази, за да си преговори в началото на следващата учебна година. На тетрадките има подписи на учителите и имената му. Не ги продавам и срещу нескромна сума.

Не съм казала никъде, че питам за приятелка, но щом се налага да давам обяснения ето. По принцип ги попълва колкото и както може, но с някои от въпросите не може да се справи. Не успявам да помогна и аз, дори след изчитане на съответния урок и ровене в интернет. Губи се доста време и накрая без резултат. И писах "изрядни", за да можем да разчитаме, че не е написано тук-там, а общо взето почти всичко е попълнено. Защото има училища, където всички тези упражнения се правят в час под ръководството и обясненията на преподавателя. За съжаление при нас не е така. Идеята беше си сверим и допълним информацията, а не да преписва от-до.... Но в крайна сметка никой не е длъжен да прави нищо насила,  толкова ли е страшно, че попитах?
Успех на вашите седмокласници!

# 582
  • софия
Кажете кои страници затрудняват детето и ще ви снимам. При нас тези глупави тетрадки се попълват самостоятелно без учител и не мога да гарантирам, дори съм почти сигурна, че не се проверяват по същество, а само се гледа дали има празни места.

# 583
При нас учебните тетрадки се попълват за домашна работа. Проверяват се при изпитване  като учителката ги взима и проверява вкъщи.

# 584
Вдъхновяващи речи държа, примери давам, не хваща дикиш. Досадно му е. А на въпроса "Не искаш ли да можеш да пътуваш в чужбина, да учиш в чужбина?" и прочие подобни, често се отговаря с "Ами не ща".
И тъй. Обаче. Често го хващам да държи моите речи дума по дума на някой друг. Много често на брат му. Произнася ги пламенно и убедено. Явно въпреки факта, че гледа с явна досада, когато аз му ги изнасям, все някъде нещо се записва в съзнанието му. Просто обаче хич не е кул да си съгласен с майка си. Не, с мама трябва да се спори, навсякъде, за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт