СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 265
  • 835
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Децата лягат най-късно в 10, аз от 9 почвам да опявам. Малкият заспива с лягането, наборът цъка малко на телефона, десетина минути най-много. Става в 6.45, 7.05 изхвърча от вкъщи.

# 76
  • София
В 23 изключвам телефона и почвам да дудна.Преди  24 едва ли заспива.На училище е от 7.40.Става в 6.40 и излиза 7.30

# 77
Джина, годишните оценки от 5- ти и 6- ти клас ще бъдат вписани в свидетелството за завършено осн.  образование, но не участват във формирането на успеха за 7- ми клас.
Нямат учители в ГПЧЕ, даже и сега търсят учители по англ.ез и по испански.

# 78
  • Бургас
Децата лягат най-късно в 10, аз от 9 почвам да опявам. Малкият заспива с лягането, наборът цъка малко на телефона, десетина минути най-много. Става в 6.45, 7.05 изхвърча от вкъщи.

Абсолютно по същия начин сме. В девет най-късно ги наритвам към банята и до 10 са заспали. Сутрин по същото време стават - 6:45, но излизат в 7:25, защото закусват. Седмокласникът започва в 7:45 ч., добре че училището е близо и не пътуват.

# 79
Големият ми син доброволно се оттегля в стаята си към 21.00 часа. Според мен заспива към 23.00 часа, но не го следя какво прави. Той от една година се пренесе на тавана на къщата и там си живее необезпокоявано.
Малкият заспива към 21.30. Ранобудни са и двамата, стават към 6.20 без проблем. По-активни са сутрин. Вечер е абсурдно да ги накараш нещо да учат.
Не мисля много за бъдещите им професии, но голямото дете го виждам да се занимава с някаква по-творческа професия - евентуално с фотография, с анимация и т.н. Засега малкото е убедено, че иска да е ветеринарен лекар, дано да е постоянен.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 14:41 от Amanda.D

# 80
  • софия
В нашето семейство сме от ранобудните и втора смяна е кошмар. Аз ставам без часовник около 5.30 сутрин всеки ден, вкл. събота и неделя, което ми е супер, защото използвам възможност за плаващо работно време и си тръгвам в 16 ч. от работа, и ми остава време да свърша нещо в нормално време от деня.
Детето не е чаааак толкова ранобудно, но предпочита първа смяна. С втора не стига времето за нищо. Оттегля се в покоите си след 21 ч., но предполагам, че заспива около 22 ч.

# 81
  • гр.Пловдив
И моите са в леглата в 10. Малкото заспива веднага, а наборката чете малко или е на телефона и до 11 е заспала, четвъртък и петък и тя заспива веднага. Сутрин обаче събуждането е кошмар. Аз ставам в 6.30 пия кафе на тишина и от 7 се започва великото събуждане. Обикалям от стая в стая ту при тях, ту при баща им. Към 7.40 наборката е станала и в 7.50 е тръгнала. Тя е от целогодишно 1ва смяна от 8. Малката в повечето случаи се налага да я вдигам от леглото, слагам я на тоалетната и докато си свърши работата се е разсънила. Таткото става в 7.59 и благополучно тръгваме в 8 за градина и работа. Направо полудявам сутрин, как ми се паднаха такива поспаливи не знам.

# 82
  • sofia
Да дам отчет, че да ми излиза темата в отговорите Grinning
Наборът е вече втора смяна, на мен ми е по-комфортно, защото вече не се налага да излизам в 7,00 ч.... май и на него му е по-добре.
Големият ми син е в едносменен режим и си откарва цял работен ден на у-ще. Не можело междучасия по 5 мин., не можело по-голяма почивка на обяд (а можеше миналата година). Когато започва в 8 свършва най-рано към 15 ч. А в някои дни е от 9,40 до 17 ч. Програмата им е добре направена, групирани са предметите и не са разхвърляни в отделни дни, ама задължително междучасие.
На дребното програмата е ужасна (както винаги до сега)! Така и не можаха да ми обяснят защо е проблем да имат два поредни часа математика или английски, или нещо друго - само БЕЛ можело?! wtf

# 83
Еххх и аз искам да си лягам в 9 Simple Smile Но при нас е невъзможно. На малкия тренировките по футбол са пон. от 20.00 часа, сряда и петък от 19.30...Връща се към 9.30 - 10 вечерта.  Другата година с него ще е голям зор с тези тренировки + НВО

# 84
  • София
Наборката е първа смяна сега и има време за всичко. За съжаление аз ставам много рано към 5:30, закуска за нея и малкото(той е първи клас и само сутрин цялата година), кафе, разходка на куче и започвам с буденето на фамилията. Вечер преди 23:00 ако си легна ще почерня, която каквото каже. Просто нямам шанс. Каката е на тренировка до 21:30 и си идва към 22:20. А аз съм от поспаливите и сутрин в почивните дни мога да спя спокойно до към 11:00. Оплаках ви се. Стана ми малко по-леко. Чакам лятото..........

# 85
  • Велико Търново
В нашето училище почват занятия в 7.30. Ставаме в 6,30 и независимо, че щерката трудно отваря очи, първата смяна й харесва, има повече свободно време, а и е от четящите през деня - вечер не можеш я накара да учи, ляга най-късно в 22,30.
Засега знае, че иска да учи чужди езици, а след гимназията - все още няма абсолютно никаква ориентация. Но аз и не очаквам, де - при положение, че съм завършила МГ, а после следвах Право...никаква връзка на едното с другото Wink На мен към 9 клас ми "просветна" какво искам да уча, та се надявам на някакво просветление и от нейна страна, че има някои и до 12 клас не им идва.

# 86
  • София
Моят син мина втора смяна този срок и добре, че... Заспива много късно, от малък е скаран със съня и ми обясняваше, че спането било загуба на време 😁. Всяка вечер се разправяме за пустото заспиване и пак някой път като стана през нощта, го намирам буден ( към 1-2 часа!). В края на първия срок математичката ни извика с баща му в училище, защото спял в часовете ѝ ( имаха първите два часа при нея). Умрях от срам! Изобщо с неговия смахнат режим, мисля, че втора смяна му е по-добре.
Няма никаква идея какво иска да следва, ама има време да му се избистри картинката, още 5 години ще мисли 😁

# 87
  • Бургас
Нашичкия преди няколко дни ни съобщи, че щял да следва в Пловдив. В първия момент се изумихме, че не само е решил какво, ами и къде. Докато не ни обясни, че това решиние са го взели с заедно с най-добрия му приятел Митко, защото там били най-красивите момичета. Satisfied На Митко му дали тази безценна информация. Joy Щяхме да изпопадаме от смях с баща му. Smile

# 88
Sweat SmileSweat Smile Това е истински добра стратегия за бъдещето.

# 89
Значи не сме само ние неориентирани Simple Smile
Бисе, значи не греша за езиковата Flushed Вие накъде клоните повече? Не бяхте ли и вие за нея? Иначе за паралелката с немски и английски разбрах, че е яко гърч и си учат децата. На който му се учи. Оф, тук няма много от нашия град, да питам за химията, макар че то каква химия, като основно паралелките са с компютри - програмиране, поддръжка на комп. системи, на електронни магазини. Като гледам, много модерни тези професии, ама като не ги влече...

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 16:04 от Джинa

Общи условия

Активация на акаунт