Отговори
# 105
Още нещо 😂 във връзка с дрешки за изписването, понеже и аз се чудя, бебенцата не са ли повити в пелена винаги? Рокличката ще се вижда ли въобще? Или вие за под пелената я взимате?

# 106
Изобщо не се вижда Grinning
Взех я за усещането, да знам, че съм я нагласила, пък после у нас ще си я гледам.

# 107
Дрийм, отново страхотна тема! Благодаря ти за старанието!  Бързо ги изписваме и едвам смогвам с изчитането на всичко 😊.
Амели, роклята е прекрасна!
Аз на ФМ съм в понеделник. Днес бях при доц. Русев и откарах 6 часа пред кабинета му. Беше навалица. Човекът не излезе цял ден от кабинета си, но въпреки умората беше отново мил, любезен и внимателен! Успокои ме 😊, че изследванията не са притеснителни. Все още няма да слагам фраксипарин, ура!
Желая спокойна нощ на всички!

# 108
Пеперудена, 20 грама протеин са точно две супени лъжици с малък връх 😉

Брайда, а дали не можеш да използваш ксилитол за подсладител? Не знам дали и той вдига захарта, но поне не е вреден като много от другите подсладители.

АниБанани, стига да се придържаш към храни в цялостен вид, а не рафинирани, то няма от какво да се притесняваш. За подслаждане е най-добре да използваш фурми, винаги да подбираш пълнозърнести продукти и да наблягаш на плодовете и зеленчуците 😊

За повишаване на хемоглобина знам, че много помагат бобовите храни и главно лещата.

За днес май остана само Фрест да ни се похвали от ФМ 🙂 Ех, колко са вълнуващи тези прегледи! Дано всички имаме само хубави новини 🍀🍀🍀

# 109

Лека вечер 💞💞💞

# 110
Момичета, привет! Вкарах се в разни дълбоки размисли относно излизането в болничен и ще се радвам да споделите мнение.

23-та седмица съм, работя в офис на психически натоварваща работа, където отношението и изискванията по никакъв начин не са се променили, след като обявих бременността си. Особено следобед ми е много отпаднало, понякога ме боли кръстът и като цяло ми е трудно да се справям с интензитета. Исках да си взема двуседмичен отпуск, като обясних, че имам нужда от почивка, но това беше посрещнато със силно неодобрение.

Знам, че средата ми влияе зле, пренатоварвам се ежедневно и би било много по-добре да изляза в болничен по-рано. Наистина ми се искаше да работя до последно, но не мисля, че тук ще успея. Следващият ми час за ЖК е в началото на март и смятам тогава да говоря с лекарката ми, но се притеснявам и затова се обръщам към вас. Предвид факта, че нямам сериозна медицинска причина, какви са опциите ми? Какъв е вашият опит, дали комисията би ми влязла в положение или ще го приеме като прищявка?

Много благодаря предварително! Heart Exl

Аз съм горе-долу като теб. Мисля да си взена болничен от март, когато ще е началото на трети триместър. Не мисля, че ще има лекар, който да откаже да ти даде болничен при това положение.

# 111
Здравейте отново! Детето спи и мога да пиша на спокойствие. Smile

Мина най-сетне и моята ФМ (днес 21+6 г.с.). Всичко изглежда наред, тежи 400 грама. Бебето е потвърдено момиченце (юхууу InnocentRelaxedRevolving Hearts). Баткото не беше много очарован, даже му се стъжни за малко... Neutral Face Видя го също на монитора и му беше интересно като цяло. Надявам се да няма драми като се роди, а и по-нататък, специално за пола. Rolling EyesRelieved То е ясно, че повечето са като котка и куче, но пък и ще имат почти 8 години разлика и се надявам да се обичат. BlushHeart

За излизането в болничен - няма какво да ви е гузно, ако искате да намалите стреса, за да ви е по-добре. А и се знае, че стрес не е добре за бебето. Аз имам безпроблемна бременност (чукам на дърво) и исках също да работя до 45 дни преди термина, но предвид, че понякога толкова яко ми се натиска всичко под гръдния кош и едва седя на едно място, и то от януари! И като знам, че искам да работя до началото на май, си казах наскоро - о, не! Ще изкарам до края на март, което сигурно към края също ще е предизвикателство, и после ще си взема болничен. Моята лекарка още от съвсем начало ме пита всеки пък как ми е на работа и ако не ми е ок, веднага ми дава болничен (работя в детски дом с 6 деца, там си живеят, но пък почти никога не съм сама с тях, а и работя само по 20 часа на седмица).

Сега ще ви чета от обяд до сега. Innocent И аз много ви се радвам! Казах ви, че не ни мърдат днес 10 страници!!! JoyJoyJoyKissing Heart

# 112
Честито Фрест!!! Добре дошла в отбора на девойките 🙈🙈🙈💗💗💗
Аз ви пожелавам прекрасна вечер и полягвам да се готвя за първата ми йога утре сутрин 🧘‍♀️🧘‍♀️🧘‍♀️

# 113
Уау, момичета, трудни сте за наваксване!

Dreams, моля добави едно 💙 синьо сърчице към моя ник.

Вчера мина ФМ при моята си АГ, всичко изглежда добре. Измериха ми малко завишено кръвно и акушерката ми каза да внимавам с киселото и соленото, а докторката - със соленото и водата. И сега става, че не трябва да ям сладко, солено, кисело или течно 😄 да не ми е скучно...

Ходих да гледам и колички, но в магазина всички ми се струват леки, маневрени... Въобще не знам как ще я избирам...

Забравих какво друго щях да пиша? Вие забравяте ли често? Аз постоянно...

# 114
  • Варна
Момичета, знам че някоя от вас наскоро спомена, че мъжът й е в чужбина и след като си стъпят на краката и те с бебчето ще отидат при него. Запомних, че беше избрала да бъде щастлива! 😊 Наистина не помня коя беше от вас, но може ли да ми пише на лично. Като че ли имам тревоги в тази насока и искам да побърборя с някой, който го изживява.
Фрест, добре дошла в отбора!🎀 Много хубави новини! Баткото ще свикне, сигурна съм, че ще бъде много грижовен след появата на малката принцеска!👨👩👧👦 Ти живееше в Германия, нали? Просто информативно питам Simple Smile

# 115
Здравейте момичета да се отчета и аз минах фетална , бебка е добре всичко и е повече от прекрасно даже и видяхме личицето обаче понеже е инатлива и сръдла се обърна с дупе скри се с ръчички и не мръдна от това положение 20мин 🎀❤❤ Аз напоследък съм загубила апетит не зная защо , дали е нормално?

# 116
  • София
Много пишете, не смогвам Simple Smile)

За Омм - Еритритола е по-добър от Ксилотола и двете не вдигат захар. Въпреки, че еритритола е ок, аз все пак консумирам неща с него рядко. (За всеки случай).

Ето моя обновен график:
- 5:30 л-тироксин
- 7:30 вит. Д, Б12, мултивитамини
- 8:00 - клексан инжекция
- 9:00-10:00 - протеин + сурови бадеми (това е закуската, протеина е с бадемово мляко и съдържа доста малко суроватъчен в себе си)
- 10:30-11:00 - магнезий и вит.Б6
- 12:30 - обяд с млечни
- 16:30 - желязо с половин ябълка и малко изцеден лимон
- 20:00 - вечеря без млечни и желязо
- 21:00 - биозин мама, мултивитамини, омега, пробиотик, апсирин
- 22:30 - инсулин и магнезий

Раздалечавам л-тироксина от магнезия, желязото от млечните и желязото от магнезия, както и Б12 от желязото.
Понякога на вечеря ям малко млечни с ясната представа, че не много от желязото ще се усвои, но аз мисля че дозата ми е малко голяма - малтофер 2 пъти по 20 капки. Ще го пусна пак 2 седмици след почването му (т.е. Другата седмица, за да следя нивата му).
Следя и белтъка, който пада, но пък ако увелича протеина има шанс бъбреците да ми се натоварят, така че ще се консултирам с нефролога другия петък.
Генерално почнах в началото със супер високи стойности на протеин/белтък и желязо. В момента са ми доста паднали, за разлика от Б12 и Б6, които стартирах доста ниски, а сега са на горна граница.
Бебето си взима надявам се Simple Smile

Пп: ще разпитам дали растителния протеин товари толкова и ще ви кажа какво ми е казала доцентката по този въпрос. Може би ще е ок да комбинирам растителен с животински и силно се надявам да няма добавени захари, защото не знам как ще ми е кз с тях.

# 117
  • Варна
Темичката се напълни хубави новини от ФМ днес! Това е чудесно, мамчета! Честити ви момиченца и момченца! 😊

# 118
Момичета, знам че някоя от вас наскоро спомена, че мъжът й е в чужбина и след като си стъпят на краката и те с бебчето ще отидат при него. Запомних, че беше избрала да бъде щастлива! 😊 Наистина не помня коя беше от вас, но може ли да ми пише на лично. Като че ли имам тревоги в тази насока и искам да побърборя с някой, който го изживява.
Фрест, добре дошла в отбора!🎀 Много хубави новини! Баткото ще свикне, сигурна съм, че ще бъде много грижовен след появата на малката принцеска!👨👩👧👦 Ти живееше в Германия, нали? Просто информативно питам Simple Smile

Да, в Германия съм, наблизо до Берлин. Много добре се чувствам тук. Заминах 2004та след гимназията, като Au-Pair. Гледах бебенце, на 5 месеца беше в началото. Innocent И не знаех абсолютно никакъв немски. Но вложих в хубаво училище тук и го научих много бързо. HugHeart

# 119
Рокличката и мен ме грабна още в самото начало на бремеността  нов 12с.г. ни казаха че по скоро е момче 🤭 след  това като разбрахме окончателно  веднага отидох  да я купя заедно с др неща, бях споменала че може би ще е.за изписване нашата е бяла. Аз също стоя будна до 1,2 ч. И сутрин трудно ставам в 7. От скоро имам киселини но да споделя че лекарствата против тях се получава калциране на плацентата. И аз ще пробвам  смутито  но със каквото намеря че за тези протеини за първи път  чувам..

Общи условия

Активация на акаунт