Отговори
# 90
Ако си 18.07 това е юли месец и може би си в другата темичка ?

Много се извинявам в бързината съм объркала за 18.07.20

# 91
  • Варна
Риъл! Евала! Дори не си е проличало тук във форума до момента, че си минала през всичко това Wink
И аз съм близнак, юнски при това. Чакам да видя коя/кои от вас ще роди/родят на моята дата 😂

# 92
Леле, Амели, тази рокличка е безумно сладка 😍 И аз постоянно гледам дрешки и си мисля с какво ли да се издокараме за изписването 😁

Гет риъл, ти си един истински герой! Всичко ще се случи така както го искаш, защото си страхотен човек, а на хубавите хора се случват хубави неща 🍀😘🍀

Лимонче, чакам да ги видим тези твоите протеинови палачинки 😝

Пепрудена, виж за сгъстяване на супа с протеина не съм се срещала, но сега определено ще го изпробвам! Благодаря за идеята 💐😘💐

Моя приятелка наскоро ми сподели една рецепта със сусамов тахан и съм се заканила да я изпробвам тези дни, като ще направя модификация да използвам фурми или мед вместо захарта. Ето я рецептата за сладките...
https://www.kulinarno-joana.com/2014/05/dvoino-shokoladovi-sladk … usamov-tahan/amp/

А иначе аз обичам да си мажа смес от тахан и мед на филийка квасен хляб, или да си правя дресинг за зелева салата, който включва сусамов тахан, лимон, чесън, малко мед и сол. Също така си правя всякакви видове хумуси пак със сусамов тахан (сварен боб/нахут + тахан + чесън + лимон + каквото намеря в хладилника - печени чушки/ варено цвекло от Лидл и копър и др.). Друго вкусно съчетание ми е ябълка и сусамов тахан - много вкусна комбинация... Абе, купувайте си от големите буркани на Тръндеви и си похапвайте от тази благодат за стомаха и тялото. С тахан от кашу правя бял "сметанов" сос за спагети със спанак и гъби, а и веган таратор се получава много вкусно с тахан от кашу 😉

# 93
  • София
Благодаря ви за милите думи!

Тахан с мед и какаови зърна е най-вкусното нещо! Никой шоколад не може да му стъпи на малкия пръст. Много е калорично, де. Но е по-малко вредно от шоколадите с всичките им стабилизатори и добавки.

Изпитвам живо любопитство към палачинките на Лемън и аз. Моля за рецептата и ако Омм реши да я подобри.

А за тази от нас с проблеми със захарта - Брайда е като енциклопедия. Мисля (Надявам се), че ще може да адаптира няки неща.

# 94
  • Sofia, Bulgaria
Мина моята ЖК,
всичко е перфектно според лекаркатa, младежа е 350гр. вече(20+2г.с). Доволна съм и аз и най-вече спокойна. Стискам палци за всички момичета с проблеми да износят до край и да родят живи и здрави бебета. Килограмите си вървят нагоре, но ще го преживея и този път.
Благодаря за хубавите думи момичета ☺️.

# 95
  • София
Мисля утре да спретна ореховки, но вместо захар - с еритритол. Дават го ок за бременни и небременни и доста прилича на захар.
За протеина:
- прегна ко, в който има и телешки протеин може би е най-хубавия. Но за вегетарианци или на който му дразни стомаха Сигридов изписва растителния от здравис, а при някои ги комбинира за повече усвояване.
Цитирам него, защото той е от по-разчупените.

Лично аз консумирам едни протеинови бисквити на марка куест (има ги в ремедиум) от време на време, които са направени с еритритол и фибри и не ми качват захарта въобще, а са супер вкусни
Wink
Генерално мисля, че бадемовия протеин е с най-малко въглехидтати относно захарта.
Таханите не са ок ама каквото такова.
Аз свикнах без сладко Simple Smile

Протеина на прегна ко го пия с бадемово мляко и е сладък.

# 96
Get real, всичко ще е наред. Стискам палци!
Амели, рокличката сега и аз я видях. Ох момичешките работи са тоооолкова сладки. Ще работим и за момиче по натам.

# 97
Ах тази Оммм😂Мисля да те прекръстя на Амм,такива вкусни неща!Запазвам си рецептата за сладките,трябва да купя шоколадовите парченца и захарта.Тези идеи с тахана задължително ще ги пробвам,благодаря😊 Лимончето я чакаме с рецепта "секретни" палачинки.Лимонче,аз вече имам едно  юнско "бебе" на 20 години,на 5.06. е родена,сега ще видим господинчото кой ден ще си избере.Ейй голямо празнуване ще е юни,да сме живи и здрави!

# 98
  • Варна
Палачинките не стават за бременни 😭😭😭
Както казах, те са с готова смес. Поръчваш, бъркаш и печеш, но Омм е много наблюдателна и видя, че дори призводителят е написал, че не може по време на бременност.
Аз се мъча от както съм бременна да си правя сутрин не с готова смес, ами аз да си ги бъркам. С овесени ядки, банан, яйце и кокосово масло. Поливам ги с мед, сурови ядки или с фъстъчено масло или пък с плодове разни ги ям.  Но да си призная не са ми много по вкуса. Нещо не мога докарам перфектната рецепта. Ако някоя има такава, ще бъде супер да я сподели!

# 99
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз пак да си питам, ама има ли някакво значение как се комбинират храните за вдигане на хемоглобина? Нещо ми се стори наскоро, че се коментираше, но не обърнах внимание. Ще разуча нещата, но ако някой има опит в това, би ми било от полза.

Палачинки правих няколко пъти с бадемово брашно. Пробвах и с кокосово, но поне аз не мога да докарам съотношението. Имам цяла папка с нисковъглехидратни рецепти, трябва да взема да я изкарам. Има добри попадения.

# 100
От основно значение за хемоглобина е желязото,но и белтъка.За усвояването на желязо е добре да се съчетава с витамин Ц и да са далеч от прием на млечни продукти.За усвояването на желязо обаче е важен и витамин Б12,така че и той не трябва да липсва ,но трябва да е далеч от прием на желязо😂.Храни,богати на белтъчини са също важни за вдигане на хемоглобина,но ако е млечен протеин трябва да е далеч от приема на желязо.Въобще....забавно е.Да дойде Брайда да покаже графика.Аз от своя страна пак ще кача таблицата за съвместимост 😊

# 101
  • Plovdiv, Bulgaria
Пеперудена Благодаря. Малко сложно ми се вижда, понеже нямам и опит..Ама ми се ще да пробвам с храна да вдигна малко, не е още чак толкова нисък май, ама да не пада още поне. Желязо пък забравих да пусна днес, че да видя как са нещата. Явно нещата са навързани. Крайно време е да оправя храненето. Обаче ми е трудно с месо/яйца/млечни като цяло..

# 102
Амели, страхотна рокля! Ще ида непременно да ги видя на живо, че и аз искам рокля за изписването. 💝

# 103
Пеперудена Благодаря. Малко сложно ми се вижда, понеже нямам и опит..Ама ми се ще да пробвам с храна да вдигна малко, не е още чак толкова нисък май, ама да не пада още поне. Желязо пък забравих да пусна днес, че да видя как са нещата. Явно нещата са навързани. Крайно време е да оправя храненето. Обаче ми е трудно с месо/яйца/млечни като цяло..

Да,организма ни е химия и си трябва обучение😂
Много добре те разбирам относно месото,но да ти кажа по време на бременността просто идва един момент,в който не можеш да поемаш много храна(дори и да искаш да ядеш всичко) в същото време бебето изсмуква запасите и се получават сериозни дефицити.За това на помощ идват Омските смутита😂Имам предвид хранителни добавки,които в малки количества задоволяват дневните нужди.
Не подценявайте хемоглобина,аз в предната бременност стигнах до там,че да ми прималява и почти да припадам,нямах сила да стана.Хемоглобина основно доставя кислород в кръвта и захранва органите.За това и ни ги следят тези показатели и се взимат мерки на време.😊

# 104
Леле момичета, колко много сте изписали! Едвам ви наваксах 😂 аз имам един малко тъп въпрос, но защо правим нова тема на всеки 50 стр.?
По въпроса с болничните, завиждам на всички, които си почиват. Аз се занимавам с право, имам 900 активни дела, отговарям за други юристи, обучавам стажанти, изобщо толкова много неща, че не знам на кого и как да си прехвърля задачите, за да излезна в болничен. А също се уморявам доста. Понякога и физически, освен психически. За жалост ще трябва да избутам до Май, докато успея да науча друг да ме замества и да успея да прехвърля всичко. Хубавото поне е че мога и хоум офис от време на време и Април може би след празниците минавам изцяло от вкъщи.
Относно смутитата и аз съм супер зарибена. Правим си с ММ вкъщи още отпреди бременността, слагам същите съставки за които сте говорили. Той е много запален по здрсвословно хранене, постоянно чете книги, а напоследък гледа лекции на д-р Емилова от Варна, вкл. и за хранене по време на кърмене и Март иска да ходим на консултация 😂 аз също съм си мераклийка. Само дето продължавам да си хапвам доста сладко и дано накрая не си навлека гестационен диабет 😭
Утре съм на ФМ, нямам търпение! Реших преди Чавеева, да запазя и за Даскалов в Плд.
Извинявам се за дългия пост 😁

Общи условия

Активация на акаунт