Евровизия (Тема 26) Rotterdam

• 30 767
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Моля, да не превръща ме темата в бойно поле,а? Hug
Всеки си има мнение и музикален вкус,което трябва да зачитаме,както искаме и нашето да бъде зачетено,нали?
Музиката е да ни носи радост,удоволствие и всякакви приятни усещания.
Това е просто конкурс,който ни събира, за да си лафим и да си прекараме добре.

Британската песен ми харесва.За първи път ми харесва тяхната песен.
Явно съм станала бяла и добра.

Друго си мисля, с оглед на Ковид и начина на представяне на конкурса как ще продължи ЕВ след това?
Искам пищно представяне,сцена и публика.

# 451
Виви, и аз съм като омагьосана от песента и видеото (и новия аранжимент) и си я слушам Blush Ето това момче и реакцията му ми усмихнаха деня:
Скрит текст:
Междудругото, аз четох и доста коментари от хора които недоумяваха защо Growing up is getting old е толкова недооценена в тези "класации".  
Скрит текст:
Според мен, има и друг фактор- могат да гласуват хора от целия свят, също и да гледат в ютюб, а най-вероятно от екипът на Виктория са обърнали най-голямо внимание на мненията от Европа, а също и от европейските експерти от фокус групите. А Виктория има доста почитатели и в страни които са извън Европа или не участват в конкурса.  Едва ли за Евровизия от екипът биха се осланяли основно на предпочитанията на фенове от Мексико, Виетнам, Япония и т. н. Защо иначе ще искат да знаят държавата на тези които споделиха мнения? Wink
Британската песен е свежа, хареса ми и на мен. Не разбрах много каква е историята около песента на Беларус и защо хората недоволстват...и за каква политическа пропаганда става въпрос...Ако някой е запознат, може да сподели. Thinking

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 20:29 от dolce miele

# 452
  • DE
Северните съседи Grinning

Скука.

# 453
  • Испания
Нарочно не пиша кой е авторът. Наш много известен актьор и режисьор. Щастлива съм, че е мой приятел от години.

Някои от вас може и да не знаят кой е Васил Андреев и кой - Емил Димитров. Ако е така, попитайте Гугъл.

# 454
Само в България е голяма драма, ако не се пее на български език на Евровизия... Grinning
Песента на съседите нещо не ми допада. Thinking

# 455
  • София
Не може да се сравняват времето, в което е пял Емил Димитров (с цялото ми уважение към него), и времето, в което се изявява Виктория.
Само това ще кажа.

# 456
Реално,за да си звезда трябва да си оргомно кълбо плазма. Wink
Живеем в 21 век и всеки да си пее на какъвто език иска.За изкуството не трябва да има ограничения.

Израел преди няколко години си махнаха ограничението да има куплет от песента на иврит.

# 457
Това е конкурс за песен. Нашата е уж българска песен, ама на английски. Някой е трогнат, докоснат, плаче. Но има и хора, които не знаят английски и дори не разбират за какво се говори в песента.

# 458
  • София
Сигурно пък тези, които говорят английски, са по- малко от тези, които говорят български. Simple Smile

# 459
Затова шведите пеят само на шведски и т. н. Конкурсът е за песен, а не за песен на родния език на всяка държава. Simple Smile

# 460
Има ли някъде видео от live - изпълнение на спряганата за победител песен на Швейцария?
Хареса ми, но мисля, че е изключително сложна  и изпълнителят едва ли ще може да я изпее така, както е на студийния запис.

# 461
И на мен ми се иска да видя пеене на живо на тази песен. Ще потърся.
Намирам само на песента от миналата година. По принцип пее много добре, но понякога песните звучат малко по-различно на живо.
https://m.youtube.com/watch?v=G_i3QzERXSs
Полската песен е приятна, но според мен не се откроява особено, има generic звучене.
Доколото разбрах, Беларус ще трябва да представят нова песен, за да не ги дисквалифицират (така и не разбрах каква е политическата сага зад песента)..

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 11:34 от dolce miele

# 462
Организаторите на Евровизия отхвърлят песента на  Беларус заради текста, който се подигравава на протестите ( започнаха миналата година) срещу Александър Лукашенко (президента на Беларус). Критиците твърдят, че песента е наложена от режима на Лукашенко.

Рекордите на Гинес признаха Евровизия като най-дълго провежданото годишно музикално телевизионно състезание, като първото състезание се проведе през 1956 г.

В началото на месеца имаше и проблем и с песента на Кипър.От нея се възмущава религиозната общност.Песента се казва "El Diablo" (Дяволът) и според тях насърчава към сатанински култове.Дори е имало протести пред теливизията и изказване от Светия синод на Кипър.

Това е песента

На мен ми звучи като нещо на Биби Рекса.
И има явна реклама на Head & Shoulders

# 463
На мен кипърската ми прилича на Bad romance и Alejandro на  Lady Gaga.

# 464
Като стана дума за кипърската песен, това пусна ли го вече някой Joy ?
Скрит текст:
Иначе, въпреки приликите, песента ми допада. Но може и да е заради птиликите- харесвам и двете песни..

Общи условия

Активация на акаунт