Евровизия (Тема 26) Rotterdam

• 30 763
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Относно езика, аз се улових, че повече харесвам песните когато са на английски, защото се пак ми е познат, а не на родния език на изпълнителите.
Песента на Германия е много лека и забавна, без претенции, но още помня как преди години спечелиха с такава, Лена със 'Сателит'. Аз бях се зарибила и си пущах още година след това.
Сега съм харесала песента на Хърватия и Белгия.

# 466
Затова шведите пеят само на шведски и т. н. Конкурсът е за песен, а не за песен на родния език на всяка държава. Simple Smile

Португалия в продължение на 60 години се представяха САМО на португалски. И тази година за първи път ... на английски Grinning

А южнокипърската песен за поредна година е крадена, да. (взаимствана/плагиатствана), и от Гага, и от Рита Ора.

Естонската песен ми харесва. В повечето държави са едни денс тупалки, едва се издържат. А тоя чалга-регетон вече завладява все повече територии, песента на Сан Марино е направо неслушаема

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 17:46 от diziler

# 467
Всяка държава има право да си избере на какъв език ще е песента и'. Имах предвид, че няма такова условие.
Песента на Португалия...не знам, дори не успях да я изслушам докрай. Не е моята. Grinning
Не съм слушала песента на Малта, но песента на Сан Марино изобщо, ама изобщо не мога да разбера защо се върти около 10-тото място при букмейкърите и какво толкова и' се възхищават... Laughing
Естонската песен ми хареса още отначало и все повече ми харесва. Една от песните с нормално звучене. Не знам кой реши, че след 2020 г и ковид имаме нужда от "ла ла" песнички... Sweat Smile

# 468
Грешка, имах предвид Сан Марино, сори. Абсилютна чалгичка, но с участието на рапъра FloRida след втората минута

# 469
Ужас е, да. Дори не успявам да разбера има ли смисъл някакъв в текста или просто са комбинирани малко цвят, грим, рапър, адреналин и готово.... Thinking

# 470
Видях, че нашата приспивна песничка е на второ място при букмейкърите (не, че това означава нещо, защото много пъти не познават), но от любопитство си пуснах песента, която те са посочили на първо място, а именно швейцарската. И какво? Почти пълно  копие на песента, която спечели през 2019 (на Нидерландия), особено припевът е едно към едно. И цялата структура на песента

припевът на 1.47 мин

# 471
Да, писах по-назад, че Виктория е на 2-ро място при букмейкърите. Отне около 12 часа след обявяването на песента ни, за да се качи на 2-ро място (от 5-то).
И чудесно изпълнение на Виктория на песента на Дънкан:
Скрит текст:
 https://m.youtube.com/watch?v=h1FNaq_i-NI
Харесвам швейцарската песен (не знам дали е същата като на Дънкан, не мога да преценя, но казват, че авторът е същия като на песента на Дънкан- какъвто бил случаят и с кипърската песен и тази на Лейди Гага- затова имало прилики...) Thinking Дали ми харесва чак като за първо място...не мога да преценя Thinking Не съм си направила труда и да видя текста на английски, а френски не говоря.

# 472
Преди три години същите букмейкъри (eurovisionworld) даваха и на италианеца Франческо Габани първо място в продължение на 2 месеца. Най-накрая той се класира шести. Така че... Божа работа

# 473
Да,така е. По време на полуфиналите и на финала винаги има възможност за изненади. Не всички които гласуват залагат.
Част от исландската песен- не ми харесва. Но не харесвах и песента им от миналата година...
https://m.youtube.com/watch?v=JYa-VmEcCuc
Латвия...за мен това е ужасно- макар че определено се откроява... Joy
https://m.youtube.com/watch?v=NBaCWHSyDzo

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 00:06 от dolce miele

# 474
Флегматичното Вики гостува при Жоро Любенов по БНТ1 тази сутрин. Ама тя и така говори, едва, едва... тихо, бавно... Сякаш е упоена. Никаква енергия в това младо и красиво момиче. Как може...   А песента й е точно за лека нощ. Това няма как да се пусне по радиото през деня, измежду другите песни.. Може би само нощем, когато има балади. То и затова трябва да се мисли, дали радиостанциите ще го завъртят. Аз харесвам балади, ама мелодични. А това е безлична песен, не може да запомниш мелодията... Не знам, лично мнение, но за мен тази песен е ТОТАЛ ЩЕТА. Я сравнете с баладата на Кристиан Костов отпреди 4 г.?

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 13:23 от diziler

# 475
  • Пловдив
Вики е меланхолична, песните й също. Аз никак  не харесвам подобна музика, но се влюбих в миналогодишната песен, затова реших и тази година да дам шанс на Вики.
Според мен този вид музика си има фенове, но не и масово. Въпреки това, смятам че Вики прави нещо качествено, все пак освен изпълнител, тя е и създател на песните.
А кое място ще има в Евровизия, знаем че зависи от много неща. Важното е, че ще ни представи достойно.
От всички наши песни на Евровизия, наистина и аз най-много харесвам на Кристиян, включително и представянето му! И Крисия, която продължавам да слушам и сега.

# 476
  • DE
Полша, диското е живо Grinning

Латвия, съвременна, много феминизъм много нещо. Няма лошо.

# 477
Ужас, нито Полша, нито Латвия ми харесват. Изобщо  Латвия са много зле от доста години. През 2002 спечелиха, но песента им тогава  (I Wanna) беше рядко тъпа песен. А това е един от най-слабите конкурси, през 2001 и 2002 бяха тотал щета всички песни. Особено 2002 то си беше неслушаемо. Гледах го тогава по TVE Internacional, а наскоро ги гледах и в тубата. Всичките 65 конкурса ги има в youtube.  Сред толкова слаби песни такава песен може да спечели. Но ако сега се представи .... през последните години имаше много силни песни... то тогава няма никакъв шанс сред подобна конкуренция.  Същият абсурд беше и с тази Лена от Германия дето спечели през 2010

# 478
  • София
Здравейте!
Не пиша в темата, но я следя през последните 7-8 години. Напоследък ми прави впечатление, че е превзета "на абордаж" от един твърде експанзивен и на моменти груб в писанията си потребител. Всеки има право на мнение, но понякога се прекрачват границите на добрия тон.
 Включвам се по повод последния пост на diziler относно Виктория. Следя нейната кариера още от първата й поява в "Х фактор" и мога да кажа, че нейното развитие към днешна дата не е изненадващо, предвид вродения й темперамент. Няма как интроверт и меланхолик да се превърне в своя противоположност за няколко години. На това се гради своеобразният стил, който показва. Не виждам имитация на шептящата Били Айлиш, а по-скоро близост в светоусещането и темперамента.
Днешното участие на екипа на Виктория при Г. Любенов разкри интересни детайли относно предстящите действия по подготовката за представянето на песента в Ротердам. Тепърва ще се добавят беквокалите, ще се развие сценичната версия на изпълнението, ефектите, което предпоставя едно стабилно надграждане на първоначалната версия. Надявам се да променят малко аранжимента, за да се разчупи песента и да придобие по-голяма амплитуда в музикално отношение (не съм специалист в областта). Обещават да има изненади в положителен аспект.
Не знам дали ще попаднем в тройката, но се надявам на едно отлично представяне, защото самата Виктория го заслужава. Харесвам я още от първата й поява в "Х фактор", когато беше едно свито и неуверено момиченце с прекрасен глас, и се радвам на израстването й през годините.

# 479
Снощи редактирах пост 473 и писах за песента от Латвия (не е моята песен), както и сложих линк към откъс от исландската песен- и тя не е моята... Grinning
Относно Вики- в нея виждам спокойствие и уравновесеност, не липса на енергия. Има различни типове хора. Понякога "пружинките" ми са too much, но приемам, че просто са си такива.
Inanna, +1. Още от кастинга на Х Factor усетих, че това момиче го чака нещо голямо. И го заслужава. Ще потърся линк към днешното предаване- ако има... Blush

Общи условия

Активация на акаунт