Евровизия (Тема 26) Rotterdam

• 30 577
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Гледам Нета, гледам малтийската песен и......къде е Ал Бънди, когато ти трябва...
Grinning

# 541
Дестини с всяка година става все по-дебела. Беше пълничко дете на детската Евровизия преди няколко години, ама сега е направо бронтозавър. Песента ѝ грам не ме кефи. Грузинската е една идея по-добре

# 542
Lizzo прокара този тренд на Нета и грузинката. Не искам да казвам нищо лошо за физиката на дамите,де.
Да Destiny- Malta доста ми наподобява на Lizzo. С една идея по-облечена Rolling Eyes
Иначе песента има енергия, на първо слушане грабва. Веднага се покачи при букитата от запазено 6-7 място в момента е на 2 място.

# 543
  • София
Изслушах всички песни. Дано, дано конкурсът тази година да се състои. Толкова съм любопитна как ще изглеждат на сцената!
И имам толкова хубаво предчувствие за представянето на Виктория. 😊
Моите първи усещания от песните – без претенции за задълбочено анализиране, а наистина – усещане от първо чуване. Слушах ги по реда, в който са качени в официалния сайт:

Скрит текст:
Албания – Anxhela Peristeri – Karma-  красива жена, със силен и хубав глас и чалга визия. Щом харесаха кипърката преди 2 години, ще харесат и нея. Песента е приятна, балканските ритми в нея са ненатрапчиви – и те се харесват на част от аудиторията. Песента вероятно разказва история, която няма как да разберем, защото се пее на албански език. Остава ни да оценяваме музиката, която пък не е чак „Уау”.

Австралия - Montaigne - Technicolour - интересен глас, на живо пее добре. Предишни години Австралия е участвала с по-силни песни. Не виждам шансове за добро класиране.

Австрия - Vincent Bueno – Amen - песен, която докосва. Стана ми някак тъжно след нея. Харесва ми. Очаквам да се класира за финала.

Азербайджан - Efendi – Mata Hari - твърде много ми идват извивките и зурлите. И музиката, и текстът са някакъв бъркоч.

Беларус – ще изпращат ли нова песен?

Белгия - Hooverphonic - The Wrong Place –равна и доста безлична. И финалът – сякаш токът спря. 😊Не мога да си представя как би изглеждало изпълнението на сцената. Вероятно ще е скучно.

Хърватска - Albina - Tick-Tock – трудно взема височините, дано живото изпълнение да не фалшивее. Песен – еднодневка.

Кипър - Elena Tsagrinou - El Diablo – щеше са ми хареса много, ако не разпознавах Лейди Гага и нейната “Bad Romance” и Рита Ора с нейната "Anywhere". А може би ми харесва точно защото разпознавам тези две песни в El Diablo. 😊 Атрактивна песен. Ще се изкачи високо, освен ако някой скандал заради плагиатство не я срине.

Чехия - Benny Cristo - omaga  - приятна, непретенциозна песен. Доста по-свежа от песните, които Чехия обикновено праща.

Дания - Fyr & Flamme - Øve Os På Hinanden – върнаха ме в 80-те/90-те. На-на-наааа-наааа. 😊

Естония - Uku Suviste - The Lucky One – белите хетеросексуални мъже също плачат. 😊 Помня Уку Сувисте от миналата година, тогава песента  ми хареса, а тази година са се справили по-добре. Видеото е заснето добре.

Финландия - Blind Channel - Dark Side –нещо по-различно. И ми харесва. Само това „Аааааа –ААааа-Ааааааа” в припева вече съм го чувала някъде, а не мога да си спомня къде.

Франция - Barbara Pravi – Voilà – много френско звучене. Харесва ми.

Грузия - Tornike Kipiani – You – от този брадат мъж с гъсти черни вежди очаквах да извади съвсем друг глас и съвсем друга песен със съвсем друга енергия.

Германия - Jendrik - I Don't Feel Hate- много тренди. Да не чувстваме омраза. 😊 Изслушах песента, веселяшка е, но с нея Германия традиционно ще се залепи за дъното на класацията. И без това никой не гласува за тях – решили са да не си дават много зор.

Гърция - Stefania - Last Dance – звучи ми евровизионно. 😊 Ето така трябваше да се прави песен, за да се класира добре на Евровизия преди ….. доста години – с този ритъм, с този саунд. Няма да я помня до следващата година.

Исландия - Daði og Gagnamagnið - 10 Years – на тези определено не им липсва чувство за хумор. 😊 Диско-парче, приятно, по-добро от миналогодишното, но…. Само толкова.

Ирландия - Lesley Roy – Maps – танцувах на тази песен. 😊 Грабваща от първо чуване.

Израел - Eden Alene - Set Me Free – в миналогодишното парче виждах опасна конкуренция. В тазгодишното – не.

Италия - Måneskin - Zitti E Buoni  - не. Единственото нещо, което харесах в песента, е езикът. 😊 Много ме напрегна. Но я изтърпях до края.

Латвия - Samanta Tina - The Moon is Rising – много феминизъм, много нещо. На момента усещането, че гледам красива, но вулгарна и пошла жена, надделя над желанието да се опитам да разбера песента.

Литва - The Roop – Discoteque – една от най-слабите песни тази година.

Малта - Destiny - Je Me Casse – Нета вече изпя тази песен през 2018 година. 😊 Само че с малко по-различен текст и с по-различна музика, разбира се. Но посланието е същото. А такава черна прозрачна рокля вече носи едната от шведските The Mamas миналата година (силно подобна, де, не съвсем същата). Така че – на мен тази година Дестини ми е досадна.

Молдова - Natalia Gordienko – SUGAR – малко ми е свръх кичозна. 😊 Сладникава, обикновена. Нищо особено.

Северна Македония - Vasil - Here I Stand  - македонците не може да не снимат видеото в музей. 😊 Ясно е, че ще използват конкурса за политическите си послания (нали напират да влязат в Европейския съюз, а пък имат историческа драма с нас), и Васил така да им го набие с това българско знаме…… 😊 Кой видял – видял, обаче. Знамето вече го няма. Иначе – самият Васил  ми стана много мил заради начина, по който се вълнува за участието си. Хубав глас, но песента е слаба.

Норвегия - TIX - Fallen Angel  - Хареса ми. Мога да си я слушам в колата.

Полша - RAFAŁ - The Ride  - не мога да разбера защо самите поляци толкова много плюят по собствената си песен. Откакто следя Евровизия, единствената им песен, която помня, е на Michał Szpak  от 2016г. Всички други са били някакви безлични. В тази поне има живот.

Португалия - The Black Mamba - Love Is On My Side – изпята от друг глас, песента може би нямаше да звучи зле. Сега не ми харесва.

Румъния - ROXEN – Amnesia – песента ми харесва. И Роксен има огромна чувствителност, също както и Виктория, но при нея има някаква саморазрушителност и надделява усещането за безнадеждност, докато Виктория носи утеха. Но и Алкохол (миналата година), и Amnesia са силни песни и представят Румъния много успешно.

Русия - Manizha - Russian Woman – не вярвам друг освен руснаците и населението на бившите съветски републики да разбере тази песен. И не само заради езика. Русия май не е тръгнала да печели този конкурс.

Сан Марино - Senhit - Adrenalina – песента е типичен летен хит. 😊

Сърбия - Hurricane - LOCO LOCO – който не е разбрал, да знае – сърбите имат красиви и гласовити жени. Приличат на жрици на лЬОбоФта, или поне така са облечени, но пък силно напомнят кипърката, която почти спечели конкурса през 2018-та, така че – защо и сърбите да не пробват с цели 3 жени като нея.

Словения - Ana Soklič – Amen – не съм запомнила нито една песен на Словения. И тази няма да я запомня.

Испания - Blas Cantó - Voy A Quedarme – прекрасна песен. Просто прекрасна! Единствената, освен песента на Виктория, която ме разплака и ме развълнува истински. Опустелите домове, опустелите прегръдки, които остават след като някой от близките ни си отиде от този свят….. Много истинска песен.

Швеция - Tusse - Voices  - Швеция кога ли пък е имала слаба песен на Евровизия? 😊 Малко се изненадах да разбера, че изпълнителят е мъж, честно казано. ….. В коментарите прочетох, че пишат за него като за „той”. Песента е силна, помни се, една идея ми е агресивна, но е напълно в тона на посланието, което носи и настроенията през последната година. Сега е яхната тази вълна.

Швейцария - Gjon's Tears - Tout l’Univers- песента е хубава, но видеото е това, което я прави въздействаща.

Нидерландия - Jeangu Macrooy - Birth Of A New Age –да, Европа, готви се за новите времена. Който каквото сам си направи, нали? На бас, че 12-те точки на Швеция ще са за Нидерландия и обратно.

Украйна - Go_A – SHUM – нетърпима. И миналата година песента беше покъртителна, и тази година е зле.  

Обединеното Кралство - James Newman – Embers – свежо. Много по-различно от това, което представяха през последните години. Мога да потанцувам на тази песен, има нелоши шансове за на финала, но само защото конкуренцията тази година не е особено силна.

Дълго стана, затова писах в скрит текст. Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 08:24 от Vivi

# 544
Тази година имам 2 любими песни: Кипърската и Азербайджанската. Кипърската песен може би ми харесва, защото ми напомня на Lady Gaga Bad Romance и Rita Ora Anyway, а аз харесвам и тях. Азербайджанската ми харесва, защото е малко ориенталска, а аз харесвам такива песни.

# 545
За сега организаторите приемат план Б от общо 4-ри за Евровизия.
План Б е под наслова - Социално дистанциране.По време на събитието ще се спазват всички мерки на безопастност и ще се правят тестови за Ковид 19. Ако някой не успее да пътува ще може да се представи в студио от собствената си държава.
Дано до тога размириците в Нидерландия приключат.

Водещите остават същите+Ники де Ягер или по-известна като Ники Туториалс

Аз като фен на транс музиката стискам палци през почивките да видим някои от големите имена - Тиесто, Армин, Мартин Гарикс, Хардуел.Кариерата на Тиесто като DJ е тръгнала точно от Ротердам.Малко вероятно,но ще е много хубаво.

# 546
Vivi, спети ми писането Grinning За почти всички песни мненията ни съвпадат. Объркала си името на израелската песен и изпълнител, вероятно е погрешно копирано... Wink И аз имам хубави очаквания за представянето на Виктория. Blush Интересно ми е ирландката как пее на живо. Четох някъде, че Винсент (Австрия) е загубил преди 4 години дъщеричката си на 90 дни и песента била посветена на нея- не знам дали е така, но ми харесва много. Също испанската, естонската песен. Исландската ми е много лесна за запомняне. Дестини ми е почти нетърпима, сега ми е трудно да запомня мелодия, а след няколко месеца няма и да си спомням песента. Е, фразата на френски се помни... Stuck Out Tongue Winking Eye За Беларус четох, че ще представят нов текст или песен (мисля на официалния сайт го пишеше), но никаква дата/срок нямаше. Не са и обявили дисквалификация, затова предполагам, че са им дали все пак някакво време да променят текст или песен...
При букитата става интересно Grinning

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 08:29 от dolce miele

# 547
  • София
Благодаря! Simple Smile Поправих се, докато още има време.
Къде следите залаганията?

# 548
Vivi, ето тук:
Скрит текст:
https://eurovisionworld.com/odds/eurovision
Като потърсиш в Гугъл с "eurovision odds" излиза мисля най-отгоре.
Там може да се чуе и всяка една от песните.  
Васил има много интересни гривни- бяло, зелено, червено... Wink
Скрит текст:

Е, сега вероятно ще го карат да махне и гривните... Grinning
https://m.youtube.com/watch?v=CIlZ9x1bEr8

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 09:07 от dolce miele

# 549
  • София
Тия нашите сънародници от другата страна на границата направо ще изтрещят Simple Smile Simple Smile Simple Smile :

"Македонската Радио и Телевизия (MRT) е свикала вътрешна комисия, за да разгледа и анализира всички аспекти на обществените реакции, свързани с конкурса Евровизия. Тя ще вземе предвид и всички задължителни условия, като страната участник е активен член на European Broadcasting Group, а MTR е неразделна част от асоциацията на публични услуги в Европейския съюз. Публиката ще бъде информирана за крайното решение на MTR.

(Мери Попова - директор на делегацията)

https://life.dir.bg/shou/shte-se-ottegli-li-ot-evroviziya-makedo … na-che-e-balgarin

# 550
  • DE
От това което чух само швейцарската и донякъде италианската ми харесаха. Ще чакам да ги чуя на живо. Понякога живото ми харесва повече от студийния запис и обратно Grinning

# 551
За Беларус четох, че ще представят нов текст или песен (мисля на официалния сайт го пишеше), но никаква дата/срок нямаше. Не са и обявили дисквалификация, затова предполагам, че са им дали все пак някакво време да променят текст или песен...

То не само текста да сменят, ами и цялата глупава песен. С безлична мелодия, вяло и заспало пеене, тип "поети с китара". Клипът е нелеп... и онзи китарист седнал на фотьойла просто ме уби. Пари ли нямат.. за един клип?

Преди 3 години беларуската песен ми беше абсолютен фаворит. За жалост не стигна до финала.

# 552
Полската песен не е лоша. Напомнят ми на Modern Talking. Учудих се, като видях толкова много нехаресване. От коментарите разбрах, че всъщност са нямали национална селекция и нехаресването идва от поляците.

Руската песен тотално не ми харесва, ама те и руснаците не я харесват. Little Big са се отказали от участие, те бяха по-интересни и наистина с огромна фенска маса. Руснаците буквално бяха тръгнали на поход из интернет пространството заради тях.
В руските форуми за Евровизия, руснаците много остро се изказват против Маниша. А уж са я избрали чрез гласуване.  В сравнение с Полина Гагарина, Маниша за мен си е пародия. Полина се оказа хит в Китай 2019 година.

2021
След като излезе и песента на Малта, един от блогърите коментира, че засега се очертават 3 властни жени - едната е Маниша, втората е Destiny, третата не разбрах коя е. Имаше предвид в стила на Нета.

Френската песен ми допада, но не  е нищо особено.

Румънската песен Amnesia също ми допада, смислена е.

Швеция - Tusse, бежанец от Конго живее в Швеция от няколко години. Свежар е, слушах го в шведски музикален формат. Стана ми интересно за него, защото се зачудих мъж ли е или жена и ми напомни на  The Weeknd в официалното видео с песента Safe your tears.

п.с. Македонските тролове ме дразнят с техните коментари под нашата песен. Знам, че са тролове и се кефят от провокациите си и се въздържам от отговори.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 23:01 от Diminko

# 553
Да, няма смисъл да им се отговаря, по-добре е да ги докладвате.

# 554
Третата "властна" жена тази година е представителката на Латвия- Саманта Тина- The moon is rising. Grinning За мен лично има нещо вулгарно в изпълнението и'...или просто не е моята песен...
Македонските тролове са направо с психически отклонения, пълна пародия са и сами се излагат. Laughing
Емоционални реакции на нашата песен:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт