Майчинството счетоводно-84

• 35 573
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
На мен още на стъпка 2 ми дава спънката

# 421
Може би системата е била натоварена сега ми позволи да вляза, само че не знам как да попълня бланката.

docобр.П-18. Заявление за получаване на персонален идентификационен код (ПИК) от осигурените лица

# 422
Може би системата е била натоварена сега ми позволи да вляза, само че не знам как да попълня бланката.

docобр.П-18. Заявление за получаване на персонален идентификационен код (ПИК) от осигурените лица

Jacklin D, свали си я на компютър. Файлът е в word формат, т.е можеш да пишеш. Аз попълних само имена, ЕГН и дата Simple Smile  След това си я качи отново на телефона, за да можеш лесно да я отвориш на приложението Evrotrust и да я подпишеш. След това запазваш подписания файл в избрана от теб папка на телефона (компютъра) и го изпращаш към НОИ, както бях описала.

# 423
Здравейте момичета, родих декември месец. Попълних документите за майчинството края на февруари, но счетоводителката забравила да ги пусне в Нои. Днес трябваше да имам първи превод,а тя едва днес ги пусна. Въпроса ми е ще получа ли изплащане този месец или чак май?

# 424
Тaзи cчетоводотелкa, или по-cкоро фирмaтa, я чaкa cоленa глобa

# 425
  • София-Младост
Тaзи cчетоводотелкa, или по-cкоро фирмaтa, я чaкa cоленa глобa
Ако се поправи, че дойументите от Теодора К. са подадени през март, няма глоба 😉

Теодора, 10 работни дни и трябва да имате превод.

# 426
Данъчното облекчение за деца, може ли да се подаде електронно сега?

# 427
Ако бащата е пуснат в платен или неплатен отпуск, може ли да ползва 15-те дни отпуск за раждане на дете?

# 428
Здравейте, бих искала малко помощ за следния казус: в момента съм в 28ма седмица и работя.
По календар трябва да изляза 45 дни преди раждане на 27 април, но понеже имам желание и мениджърите  ми разрешиха ще работя до края на м.Май.Договорът ми ще бъде прекратен на 22.05.
Въпросът ми е следния: ще имам ли право на майчинство през 1вата година от раждането на детето ? Взимайки предвид факта, че ще работя до 22 май, а термина ми е на 11 юни. Трябва ли от 22 май да се водя някъде на ТД и да нямам прекъсване на ТД до раждане, за да си получавам майчинството ? 😶

# 429
  • София-Младост
Ако бащата е пуснат в платен или неплатен отпуск, може ли да ползва 15-те дни отпуск за раждане на дете?
Да. Прекъссва другия отпуск просто.

Може да се подаде ГДД с ПИК.

Добринка, не прекратявате ТД, ако искате да излезете в 45 дневен.

# 430
Здравейте ,бременна съм в 17та седмица . Получавах парично обещетение за безработица ,което изтече и ми предстои подписване на договор тези дни . Терминът ми е 11.09
Въпросът ми е ,след подписването ми на договора ,ще имам ли право на майчинство (2 години )?
Благодаря предварително

# 431
  • София-Младост
Да, ще имате.

# 432

Не мога да влезна в НАП с ПИК кода, защото не си помня паролата. Има ли как да се издаде нов код или парола?

# 433
Здравейте!
Официално трябва да изляза в 45-дневен болничен на 23ти април. Искам да работя до 8ми май включително. Интересува ме, освен че този болничен ще е по-къс, това трябва ли да се компенсира с останалите 2 и пак сумарно да се получат 135 дни?

# 434
  • София-Младост

Не мога да влезна в НАП с ПИК кода, защото не си помня паролата. Има ли как да се издаде нов код или парола?
Това което наричаш парола е всъщност ПИК.
https://www.nap.bg/page?id=632
Мога ли да променя номера на предоставения ми от НАП ПИК?

Да. Чрез меню „ПРОФИЛ“ в електронните услуги на НАП с ПИК можете да промените Вашия ПИК колкото пъти желаете. За целта въведете избрани от Вас символи, като спазвате следното изискване: "Новият ПИК трябва да е с дължина между 8 и 12 символа, като последните 4 символа задължително са цифри. Допустимо е въвеждане на латински букви (малки и големи), както и символи от изброените: !@#$%^&*().

В твоя случай, трябва да ти се издаде нов.

Общи условия

Активация на акаунт