Майчинството счетоводно-84

• 35 621
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Данъчното облекчение за деца, може ли да се подаде електронно сега?
Може да се подаде ГДД с ПИК.

Не мога да влезна в НАП с ПИК кода, защото не си помня паролата. Има ли как да се издаде нов код или парола?
Това което наричаш парола е всъщност ПИК.
https://www.nap.bg/page?id=632
Мога ли да променя номера на предоставения ми от НАП ПИК?

Да. Чрез меню „ПРОФИЛ“ в електронните услуги на НАП с ПИК можете да промените Вашия ПИК колкото пъти желаете. За целта въведете избрани от Вас символи, като спазвате следното изискване: "Новият ПИК трябва да е с дължина между 8 и 12 символа, като последните 4 символа задължително са цифри. Допустимо е въвеждане на латински букви (малки и големи), както и символи от изброените: !@#$%^&*().

В твоя случай, трябва да ти се издаде нов.
И аз предположих, че ще трябва нов ПИК, но дали има как да стане електронно или трябва да се ходи на място в НАП за да ми се издаде?

# 436
  • София-Младост
В този линк, дето съм дала нищо ли не пише?

# 437
  • Близко съм
Здравейте мили мами, извинявам се за неправилното място, но по повод случващото се изтеглих и аз приложението Evrotrust днес, регистрирана всичко,но тъй като не съм наясно а ми е притеснено реших да се разровя и там, където пише "УДОстоверения " ми излиза:
трите имена валиден до еди кога си плюс 0300
и отдолу Стойност на трансакция -  20 000евро и под сумата в зелено пише активно.
Някоя от вас по на "ти " би ли ми обяснила какво значи това,че се притеснявам особено сумата и активно,където пише няма до кого да се допитам Sad

# 438
Здравейте мили мами, извинявам се за неправилното място, но по повод случващото се изтеглих и аз приложението Evrotrust днес, регистрирана всичко,но тъй като не съм наясно а ми е притеснено реших да се разровя и там, където пише "УДОстоверения " ми излиза:
и отдолу Стойност на трансакция -  20 000евро и под сумата в зелено пише активно.
Някоя от вас по на "ти " би ли ми обяснила какво значи това,че се притеснявам особено сумата и активно,където пише няма до кого да се допитам Sad

Спокойно, това e сумaта до която можеш да подпишеш..например при теглене нa кредит...и до която evrotrust един вид те застраховат..носят отговорност.
Виж снимката в скрит текст
Скрит текст:
https://www.evrotrust.com/landing/bg/faq

# 439
  • Близко съм
и отдолу Стойност на трансакция -  20 000евро и под сумата в зелено пише активно.

Спокойно, това e сумaта до която можеш да подпишеш..например при теглене нa кредит...и до която evrotrust един вид те застраховат..носят отговорност.
Виж снимката в скрит текст
Скрит текст:
https://www.evrotrust.com/landing/bg/faq

Безкрайно ти благодаря, ужасно се притесних и в паниката почна главата да мисли глупости. А съм точно прясно съкратена .....

# 440
Здравейте,вчера дъщеря ми стана на 1 година,но не знаех,че трябва да подавам документи за майчинството. Въпроса ми е ако отида другата седмица закъсняла ли съм и ше получа ли майчинство както до сега или ще изрежат от месеца? Блгодаря

# 441
Не знам дали въпросът ми е точно за тук, но кое е по-удачно - да изляза в болничен или да изляза в отпуска? Ще повлияе ли това за майчинството ми или няма значение, след като се водя на работа?

# 442
  • София-Младост
Здравейте,вчера дъщеря ми стана на 1 година,но не знаех,че трябва да подавам документи за майчинството. Въпроса ми е ако отида другата седмица закъсняла ли съм и ше получа ли майчинство както до сега или ще изрежат от месеца? Блгодаря
Нищо не изрязват. Ще си получите обезщетението, но със закъснение.

Не знам дали въпросът ми е точно за тук, но кое е по-удачно - да изляза в болничен или да изляза в отпуска? Ще повлияе ли това за майчинството ми или няма значение, след като се водя на работа?
На този въпрос има чувството, че отговарям всяка седмица по два-три пъти.
Платен отпуск е за предпочитане. Болничния не влияе отрицателно, ако периодът през който се изчислява обезщетението сте с висок доход.

# 443
Подайте си документите като посочите датата , която трябва. Ще си получите за колкото трябва.

# 444
  • София
Първата година майчинство е до датата на термина, не до раждането (не съм сигурна как стои въпроса, ако си преносила)

# 445
Нарочно не писах коя дата да пише, защото не при всички, датата е дата преди термин/примерно термин 2 април-1вата година свършва на 1 април и тя трябва да посочи начало за изплащане 2 април.
Датата на всеки може да види в справка от НОИ. Посочена е коя е последната дата.

# 446
  • София
Да, въпроса е да знае, че не е датата на раждане и да си погледне

# 447
Здравейте, в момента работя на договор по заместване и съм бременна, съответно няма да излеза по майчинство от сегашната фирма. Има къде да ме назначат фиктивно, съответно изниква въпроса кога трябва да напусна, за да ме “назначат” на новата работа, съответно след като съм назначена, веднага ли мога да взема болничен или е нужно да имам работни дни? И последно какво ще дължа на работодателя докато излизам болничен, съответно и после докато съм в майчинство като сума за осигуровки ? Благодаря предварително за отговорите!

# 448
Здравейте, искам да попитам 15-дневното бащинство от всеки един работещ баща ли може да се ползва,защото във фирмата на мъжът ми(нямаме брак) никой не бил чувал за такова нещо и започват да ме изнервят. До колкото разбрах трябва да представи попълнено заявление, декларация за банкова сметка, декларация че припознава бебето и бележка от болницата. И от там работодателя да придвижи документите към НОИ?

# 449
Всеки баща, работещ по трудов договор, може да ползва отпуск по бащинство,който се плаща от НОИ, а не от фирмата. Отпускът започва от деня на изписване. Работодателят би трябвало да го разреши и да подаде документите попълнени и предоставени към НОИ.
В КСО е описано около 50-53 чл. По спомен.

Nikolaeva може да си работиш, докато се върне титуляра. На новото място трябва да отработиш поне 1 ден, за да може да встъпиш в длъжност/за да започне осигуряване. По принцип е хубаво да ти е повече от 1 ден, щото много очевадещо е работа 1 ден 😁

Общи условия

Активация на акаунт