Майчинството счетоводно-84

• 35 623
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Добър вечер, искам да попитам възможна ли е опция с отваряне на банкова сметка към някоя банка онлайн? Днес се обадиха на мъжа ми че е съкратен, искаме да си спестим обикалянто по банки ако е възможно. Вече имаме онлайн регистраци в НОИ и ПИК кодове. Няма само банкова сметка по която да му превеждат обезщетението.

# 451
  • София-Младост
На прима виста:
https://ebb.ubb.bg/OnlineClient/NewClient.aspx
https://www.postbank.bg/Digitalno-bankirane/Internet-bankirane/O … krivane-na-smetki

Не разбирам защо се говори за обикаляне. Изберете си банка и се насочете към най-близкия ви клон.

# 452
Здравейте! На 30.04 изтича отпускът ми за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Бременна съм в 5 месец с второто си дете, с очакван термин през август. Предвид извънредното положение, фирмата ми работи хоум-офис или пускат служителите в отпуск. Имах планове да пусна натрупания ми платен отпуск от 1 май, след което евентуално ако има някаква дупка до 45-дневния болничен преди раждане, да изляза в болничен. Сега обаче не знам заради сируацията дали работодателите ми ще бъдат склонни да ми пуснат платения отпуск или дали няма да се опитат по някакъв начин да ме премахнат от работа.. въпросите ми са: какви са ми вариантите, знам че по закон без ИТ, не могат да ме съкратят, няма да подписвам нищо без да съм чела внимателно и има ли как да ми откажат натрупания платен отпуск? Мога ли да изляза директно болничен и в такъв случай какво се прави? Искам да съм подготвена като звъня утре на работодателите. Благодаря.

# 453
Здравейте! На 30.04 изтича отпускът ми за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Бременна съм в 5 месец с второто си дете, с очакван термин през август. Предвид извънредното положение, фирмата ми работи хоум-офис или пускат служителите в отпуск. Имах планове да пусна натрупания ми платен отпуск от 1 май, след което евентуално ако има някаква дупка до 45-дневния болничен преди раждане, да изляза в болничен. Сега обаче не знам заради сируацията дали работодателите ми ще бъдат склонни да ми пуснат платения отпуск или дали няма да се опитат по някакъв начин да ме премахнат от работа.. въпросите ми са: какви са ми вариантите, знам че по закон без ИТ, не могат да ме съкратят, няма да подписвам нищо без да съм чела внимателно и има ли как да ми откажат натрупания платен отпуск? Мога ли да изляза директно болничен и в такъв случай какво се прави? Искам да съм подготвена като звъня утре на работодателите. Благодаря.
Здравей, аз съм в същата ситуация като теб, само че аз вече аъм говорила с шефа и ще си пусна отпуската.
В болничен няма как да излезеш, защото за предните 2 години нямаш работени дни. Има 2 варианта в  тази ситуация, или да минаваш ТЕЛК за да ти издават болничен, или да говориш с шефа си и да те води на работа за 1 ден. Просто документално, не да работиш наистина, и така де след този работен ден можеш пре спокойно да си пуснеш болничен. Надявам се да съм била полезна и да съм го обяснила както трябва.

# 454
  • София-Младост
Цитат
В болничен няма как да излезеш, защото за предните 2 години нямаш работени дни
А защо да не може да ползва болничен?

# 455
Цитат
В болничен няма как да излезеш, защото за предните 2 години нямаш работени дни
А защо да не може да ползва болничен?
И аз това питам? Не може ли да прекъсна майчинството сега преди да е изтекло директно с болничен?
И като цяло - има ли някакъв законен начин да ме премахнат от работа докато съм в болничен, преди изтичането на майчинството или докато ползвам натрупания платен отпуск? Работодателите ми не са много разбрани и солидарни хора и искам да знам какви са ми правата?

# 456
Казвам само че АГ и ЛКК немогат да издадът болничен след като няма работени дни. Може да минава ТЕЛК за болничен.
Казвам това защото е сигурно и провервно. Аз също съм бременна в 5 месец, и майчинството ми приключва на 27 април тази година.

# 457
  • София-Младост
Рано и е за ЛКК.

Bonbonishokoladi
Законния начин е с разрешение от ИТ. По време на болничен не могат. И честно казано, не съм сигурна сега предвид извънредното положение как стоят нещата.

# 458
  • София
Какво значение има дали има отработени дни или не?
Като се разболяваш, не плануваш кога точно да е. Все едно да не можеш след отпуск да излезнеш болничен.

# 459
Какво значение има дали има отработени дни или не?
Като се разболяваш, не плануваш кога точно да е. Все едно да не можеш след отпуск да излезнеш болничен.
Вие прочетохте ли за какво става въпрос въобще, или се хванахте само за коментара че неможело болничен?
Нискам да се заяждам с никого, исках само да помогна на жената с този и въпрос.

# 460
  • София
Ами вие какво различно написахте от това, че не може да излезне болничен?

# 461
Написах и причините, и вариантите които има жената, прочетете добре.
Незнам защо се заяждате. Няма да се обеснявам повече.

# 462
  • София-Младост
Няма пречка непосредствено след отпуск за отглеждане на дете да се ползва платен, неплатен отпуск или такъв за временна неработоспособност.

# 463
За отпуска аз неспоря, може.
Както казах аз съм в същата ситуация като жената. Говорила съм с личния си лекар, двама АГ специалисти, със счетоводителя на фирмата в която работа, и с работодателя си. Та на всички отговора им беше такъв.,,Тъй като от януари 2018 аз нямам работен ден( т.е. не се водя на работа) след приключване на втората година майчинство, никой неможе да ми издаде болничен ОСВЕН да мина ТЕЛК"". Другия варият които ми предложиха е да ме водят само документално 1 ден на работа, за може следящия ми АГ да ми издаде болничен.
Аз предпочетох да си използвам отпуската, имам много натрупана. Тя ще ми стигне до 45- дневния преди раждане.
Това е. Исках само да помогна, защото се сблъсках със същото.
Извинявам се за дългия пост. Приятен ден.

# 464
  • София-Младост
Cecinka92, имам усещане, че твоя случай е бил друг.
Нямам отработенден и не се водя на работа са две различни  положения.
Или е бил неправилен въпроса, или отговора.

Общи условия

Активация на акаунт