Майчинството счетоводно-84

• 35 627
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Благодарение на вашите съвети и напътствия успях да си създам ел.подпис за издаване на ПИК онлайн. Сканирах личната карта, изтеглих заявлението, подписано и свалено на устройството. Но, когато реша да влизам или регистрирам в системата на НОИ с Мобилен КЕП, ми дава грешка и не мога да вляза. Аз ли бъркам някъде или системата явно е натоварена?

# 466
Системата не знам дали от натоварването, но си влиза когато иска, и аз мислех че е в мен проблема.

# 467
Здравейте!
Официално трябва да изляза в 45-дневен болничен на 23ти април. Искам да работя до 8ми май включително. Интересува ме, освен че този болничен ще е по-къс, това трябва ли да се компенсира с останалите 2 и пак сумарно да се получат 135 дни?

# 468
  • София-Младост
Здравейте!
Официално трябва да изляза в 45-дневен болничен на 23ти април. Искам да работя до 8ми май включително. Интересува ме, освен че този болничен ще е по-къс, това трябва ли да се компенсира с останалите 2 и пак сумарно да се получат 135 дни?
Не, нямате право наобезщетение за дните, през които сте работили.

# 469
Здравейте! Благодарение на вашите съвети и напътствия успях да си създам ел.подпис за издаване на ПИК онлайн. Сканирах личната карта, изтеглих заявлението, подписано и свалено на устройството. Но, когато реша да влизам или регистрирам в системата на НОИ с Мобилен КЕП, ми дава грешка и не мога да вляза. Аз ли бъркам някъде или системата явно е натоварена?

И при мен даваше постоянно грешка, когато влизах през телефона. Пробвайте през компютър, тъй като при мен си влизаше без проблем от лаптопа.

# 470
Здравейте!
Не, нямате право наобезщетение за дните, през които сте работили.

Благодаря! Значи при мен ще са сумарно не 135, ами  примерно120 дни болничен (не съм смятала дните с точност).
В болницата ми издават този за 42 и реално при педиатъра се получава изравняването (ако не съм родила на термин) до 120 дни. Тоест него трябва да уведомя, че не трябва да взима предвид дните, в които съм работила?

# 471
  • София-Младост

Аmélie
Точно така.

# 472
Здравейте! На 30.04 излизам в 45-дневен болничен, а болничният ми от ЛКК е до 24.04, тези 5 дни, които остават, откого следва да бъдат издадени - от наблюдаващия гинеколог или от ЛКК?

# 473
Здравейте! На 30.04 излизам в 45-дневен болничен, а болничният ми от ЛКК е до 24.04, тези 5 дни, които остават, откого следва да бъдат издадени - от наблюдаващия гинеколог или от ЛКК?
От ЛКК

# 474
Благодаря!

# 475
Здравейте на 02.04 подадох елетронно заявление към НОИ за издаване на ПИК номер, изписва ми, че е връчено на 03.04 ( в 11:49), но оттогава нямам никакъв отговор оттях. На някой да му забавят отговор с ПИК номера ? Да им звънна по телефона ли ? Но към кой номер да се обадя ?

# 476
Здравейте, колко е майчинството когато съм осигурена на МРЗ,четох че 90 процента от нея,но дали е така

# 477
За отпуска аз неспоря, може.
Както казах аз съм в същата ситуация като жената. Говорила съм с личния си лекар, двама АГ специалисти, със счетоводителя на фирмата в която работа, и с работодателя си. Та на всички отговора им беше такъв.,,Тъй като от януари 2018 аз нямам работен ден( т.е. не се водя на работа) след приключване на втората година майчинство, никой неможе да ми издаде болничен ОСВЕН да мина ТЕЛК"". Другия варият които ми предложиха е да ме водят само документално 1 ден на работа, за може следящия ми АГ да ми издаде болничен.
Аз предпочетох да си използвам отпуската, имам много натрупана. Тя ще ми стигне до 45- дневния преди раждане.
Това е. Исках само да помогна, защото се сблъсках със същото.
Извинявам се за дългия пост. Приятен ден.

Благодаря, днес говорих с шефа си, ще ми пуснат платения отпуск и директно след него излизам 45-дневен ❤ За болничния. Е е ставало въпрос.

# 478
Здравейте, колко е майчинството когато съм осигурена на МРЗ,четох че 90 процента от нея,но дали е така
МРЗ е майчинството-610лв

# 479
  • Пловдив
Здравейте.От 17.03 съм в 45 дневен болничен.Кога ще получа пари от НОИ?

Общи условия

Активация на акаунт