Майчинството счетоводно-84

• 35 645
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте.От 17.03 съм в 45 дневен болничен.Кога ще получа пари от НОИ?
Правилата са като при всеки болничен

# 481
Здравейте.От 17.03 съм в 45 дневен болничен.Кога ще получа пари от НОИ?
Срока на работодателя да го предаде е 10 април.След това НоИ имат 10 работни дни да ти изплатят частта за март.За април ще получиш май.

# 482
  • София
Здравейте.

Прочетох че тази година годишната данъчна декларация може да се подаде онлайн. Изкарах си ПИК от НОИ. В сайта на НОИ нямам проблем, но в НАП не мога да се логна с този ПИК.
"Невалиден идентификатор или ПИК."
Дали от НАП ще ми отговорят ако им пиша на мейла?

# 483
За НАП ти трябва друг ПИК, издаден от НАП. Не може с този от НОИ.

# 484
  • София
Благодаря. Явно не съм разбрала, а и си мислех, че са едно и също Flushed

# 485
  • София-Младост
Благодаря. Явно не съм разбрала, а и си мислех, че са едно и също Flushed
Обратното може. С ПИК от НАП могат да се правят някои справки.
А подаването на ГДД онлайн не е от тази година;)

# 486
Здравейте,
Когато подавам ГДД за облекчение на деца, тази ли декларация по чл.50 трябва да попълня, защото друго не виждам? Там има и много друга информация за попълване.

Декларация по чл.50 от ЗДДФЛ
Декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за доходите на физически лица

# 487
  • София-Младост
Здравейте,
Когато подавам ГДД за облекчение на деца, тази ли декларация по чл.50 трябва да попълня, защото друго не виждам? Там има и много друга информация за попълване.

Точно тази е. Попълва се всичко, което те касае...доход от ТД, други доходи (ако има), + приложението за облекчение. Би следвало доходите да се заредят, ако работодател и/или възложител е подал информация към НАП.
Това при положение, че същото не е ползване през работодателя.

# 488
Здравейте,

Точно тази е. Попълва се всичко, което те касае...доход от ТД, други доходи (ако има), + приложението за облекчение. Би следвало доходите да се заредят, ако работодател и/или възложител е подал информация към НАП.
Това при положение, че същото не е ползване през работодателя.
Благодаря за отговора!
Справих се някак си, само не видях да има някъде за попълване на банкова сметка.

# 489
Здравейте, предвид ситуацията, в която се намираме от социалните казаха,че има вариант да се подават документи за детски и еднократна помощ при раждане през интернет. Ако някоя мама си е подала документи по този начин, моля за съдействие.

# 490
  • София-Младост
goodly_nan
В част ІV отбелязваш: Желая възстановяване на данък по реда на Раздел І от глава шестнадесета на ДОПК и отдолу се попълва банковата сметка
Сумата, която трябва да ти възстановят се получава в същото приложение в т.12

Здравейте, предвид ситуацията, в която се намираме от социалните казаха,че има вариант да се подават документи за детски и еднократна помощ при раждане през интернет. Ако някоя мама си е подала документи по този начин, моля за съдействие.
По мейл, прикачваш документите и попълнена декларация и ги изпращаш.
Има отделна тема за детските, потърси я, там също може да задаваш въпроси.

# 491
Може ли след приключване на майчинството да ме съкратят ( така предпочитам, за да вземам 60% от борсата)? Разбрах, че до 3години на детето нямат право да съкращават. Така или иначе ще прекратим договора , дали съкращение или взаимно съгласие...

# 492
Здравейте, може ли да ми кажете на кой имейл адрес се прикачват документите за еднократна помощ при раждане на дете, че не успявам да се ориентирам. Благодаря.

# 493
Lisa, поствам коментара си като пояснявам, че не съм специалист в сферата.
Моя колежка беше в твоето положение. Трябваше да се върне на работа след 2 години майчинство, но по лични причини нямаше как да стане. Тъй като от фирмат не могат да я съкратят, тя трябваше или да напусне по взаймно съгласие или да излезне в неплатен отпуск. И двата варианта я оставяха или с минимална борса или изобщо без средства.
Та, това което тя направи е, да отиде с нашата счетоводителка в бюрото по труда и да говори директно с тях. Какво са си говорили и обяснявали не знам. Но накрая ИТ позволи тя да бъде съкратена, за да може да отиде на борсата на максимални за нея условия.
Уточнявам, че става въпрос за Стара Загора.
Вариант е да говориш с ИТ в твоя град и да видиш дали има начин да съдействат.

# 494
Товa , че нямaт прaво дa те cъкрaтят не е точно тaкa. По чл. 71 мaйкaтa нямa никaквa зaщитa. Не cъм cигурнa кaк cтои въпроcът c обезщетението зa безрaботицa, но aко те cъкрaтят и cи в мaйчинcтво, нямaш прaво и нa обезщетвния зa безрaботицa.
Във вcички cлучaи е по добре дa cи cъкрaтен, отколкото по взaимно cъглacие

Общи условия

Активация на акаунт