Майчинството счетоводно-84

• 35 131
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мами да ви попитам на кой от вас се е случвало да му върнат болничния обратно в нои и след колко време си го е получила обратно благодаря ви

# 661
  • София-Младост
Здравейте мами да ви попитам на кой от вас се е случвало да му върнат болничния обратно в нои и след колко време си го е получила обратно благодаря ви
А кой и защо го е върнал в НОИ?

# 662
Здравейте, другия месец излизам в неплатен отпуск за гледане на малко дете след платен отпуск. Бременна съм и най вероятно ще прекъсна неплатения отпуск с болничен за бременност, но четох че трябва да ми пуснат 1 ден платен отпуск или да се върна 1 2 дни на работа, за да ми е платен след това болничния, но не знам дали работодателя ще позволи. В закона на Нои четох, че след неплатен за гледане на малко дете или неплатен до 30 дни с платени здравни осигигуровки имаме право болничния да ни е платен? Някой знае ли нещо по въпроса тъй като е рано да говоря със счетоводството или АГ.

# 663
Разбрах че болничния45  дневния преди раждане се изплаща до 5 дни след края на месеца а за всички 45 дни или по отделно за април и май се разделят пак

# 664
  • Пловдив
Сметката, по която ми изплащат обезщетението за майчинство, е към Сосиете Експресбанк, съответно сега се слива с ДСК и IBAN се променя. Има ли друг начин да подам новия IBAN в НОИ, освен чрез ходене на място? Малко късно се сетих, а сега дори не знам дали няма да изпратят превода за април на стария IBAN.

# 665
Сметката, по която ми изплащат обезщетението за майчинство, е към Сосиете Експресбанк, съответно сега се слива с ДСК и IBAN се променя. Има ли друг начин да подам новия IBAN в НОИ, освен чрез ходене на място? Малко късно се сетих, а сега дори не знам дали няма да изпратят превода за април на стария IBAN.
Новите IBANи са подадени към НОИ от банката

# 666
  • Пловдив

Чудесно, мерси много за тази информация! Simple Smile

# 667
  • София

Това сигурно ли е? В банката ли работите? Аз се свързах с Експрес банк и ми казаха, че трябва да си взема документ от ДСК като се слеят и да дам на работодателя да ми изпрати. новия айбан в НоИ.
И на мен ми предстои излизане в 45дневен болничен преди термин. Разбрах, че айбана на Експрес банк ще е насочен към ДСК и каквото се изпрати на него, ще се получава в ДСК.
Но това, че банката ще замени информацията в НОИ за всички клиенти ми се струва много странно.

# 668
  • София
Разбрах че болничния45  дневния преди раждане се изплаща до 5 дни след края на месеца а за всички 45 дни или по отделно за април и май се разделят пак
Като изтече месеца, тогава се превеждат парите за него

# 669
Аз така се обърках с това сливане.Дадох новата си сметка и ми върнаха болничния обратно в нои ходих до дск от там ми казаха че трябва да отида в нои да дам старата сметка на експрес банк

# 670

Това сигурно ли е? В банката ли работите? Аз се свързах с Експрес банк и ми казаха, че трябва да си взема документ от ДСК като се слеят и да дам на работодателя да ми изпрати. новия айбан в НоИ.
И на мен ми предстои излизане в 45дневен болничен преди термин. Разбрах, че айбана на Експрес банк ще е насочен към ДСК и каквото се изпрати на него, ще се получава в ДСК.
Но това, че банката ще замени информацията в НОИ за всички клиенти ми се струва много странно.

На страницата на банката пише, че банката ще уведоми НОИ за новият IBAN.

Скрит текст:

# 671
  • София
Това значи, че утре като вляза с ПИк кода си, ще видя новия си айбан в НОИ.
Ще следя и ще докладвам.

Благодаря

# 672

Да, сигурно е. И да, в банката работя. Но и да не работех там, то си е обявено на страницата на банката Simple Smile

# 673
Здравейте. Подала съм документи за детски м.Септември и получавам по 32лв. Сега като си сметна дохода 1г. назад ми се пада под 400лв. на човек и мога да получавам по 40лв. Въпроса ми е трябва ли да подам документи пак чак Септември или мога и сега?

# 674
  • София
Здравейте. Подала съм документи за детски м.Септември и получавам по 32лв. Сега като си сметна дохода 1г. назад ми се пада под 400лв. на човек и мога да получавам по 40лв. Въпроса ми е трябва ли да подам документи пак чак Септември или мога и сега?
Не, в последния месец в който получавате детски се пускат документите.

Общи условия

Активация на акаунт