Обсъждане на имотни обяви-15

• 44 058
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
Джедаят, тя инициативата за фестивала е възникнала  именно защото вашият квартал е доста западнал, та да се опитат да му помогнат. Но опитът беше доста вял и неуспешен. Не съм аз виновна, че развитието на София е довело до западането на центъра на север от Дондуков и развитието на центъра на юг от него и на южните квартали. Това са факти от историята на града, аз само ги отбелязвам.

Ето: Темата е "Обсъждане на имотни обяви", ма те нещо си рупат...

# 466
Аз не разбирам защо да е лошо, че цените на север от  "Дондуков" били по-ниски. Ми това си е далавера за нас, местните, които си познаваме и харесваме квартала. Хем си живеем където ни харесва, хем не ни изгърбват с цените. Това си е повод за хвалба, не за срамуване Simple Smile И няма нужда от спорове къде било по-добре.

# 467
Недостатъкът на въпросния комплекс за мен лично е само архитектурния стил. Прилича ми на голям бял кораб . Иначе аз самата бях изпратила запитване за повече информация защото районът ми допада като локация. Смятам, че е много перспективен и ще има интерес към него в бъдеще. В частта на църквата се строи усилено като старите схлупени къщи се заменят със сгради ,които изглеждат много добре или поне на мен ми харесват като стил . Самолетите изобщо не ме притесняват , метро станция Хаджи Димитър е в непосредствена близост , а при желание може пеша да се стигне до центъра. Ако имаше по-добра визия може би щях да съм купила вече там .

# 468
Аз не разбирам защо да е лошо, че цените на север от  "Дондуков" били по-ниски. Ми това си е далавера за нас, местните, които си познаваме и харесваме квартала. Хем си живеем където ни харесва, хем не ни изгърбват с цените. Това си е повод за хвалба, не за срамуване Simple Smile И няма нужда от спорове къде било по-добре.
Не казвам, че е лошо, а че за да е по-евтино винаги има обективни причини, колкото и да не ви се вярва  Simple Smile По-евтините винаги има защо да са по-евтини. Всеки непредубеден, ако се разходи из Яворов (примерно) и из квартала на Джедая, ще разбере защо единият е по-скъп от другия. Или из Докторски и квартала. Поне аз съм се разхождала и съм го видяла, нито единият от примерите не е моят квартал  и смятам, че съм непредубедена и  обективна.
Иначе мой познат много си харесва Филиповци, познава си го, там е израсъл и ромите не му пречат, но обективно отвъд личната ситуация на теб ти  е ясно защо Филиповци е по-евтин от Драгалевци (примерно).  И той спокойно може да се похвали, че къщата му е на хубаво (за него) място и е в пъти по-евтина от къща в Драгалевци, и никой не го гърби с цените, нали Simple Smile Ама за този, който сега купува и няма подобни сантименти, тази логика е меко казано странна. Между другото, досега не съм срещала някой, купил в евтин квартал, който да не е убеден, че е купил в подценен квартал и е направил голям удар. Човешка психика.

И развитието на града няма да спре в този даден момент и настоящото положение да остане вовеки веков. От северната страна на Сливница на кръговото на Сточна гара се строи яко, старите съборетини, обитавани от братя и сести, отиват в миналото. Ето и в началото на Хаджи Димитър явно почват да се раздвижват нещата. Не искам да оценявам това добре ли е или зле, но наблюдавам тенденция на инвеститорски интерес и в северна посока. Обективно обусловен от липсата на празни парцели в центъра и на юг от него.
Та като се смени народонаселението в тези северни квартали, ще се промени и сегашния облик. Към добро или лошо - не знам.
Така е, но инерция от 60-70 години не се преодолява лесно, а и южните квартали също не стоят на едно място. Именно, че като свършат парцелите в центъра и южните, се насочват към северните, ама центърът и южните още повече поскъпват тогава заради този недостиг, тоест, ножицата между южните и северните дори не се запазва, а се разширява.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 23:06 от Анонимен

# 469
Какво ви е мнението за ремонтирани апартаменти който са в стари тухлени сгради от 30те години в центъра ?

# 470
Какво ви е мнението за ремонтирани апартаменти който са в стари тухлени сгради от 30те години в центъра ?

Какво по-конкретно те интересува.

# 471
Яворов не ми харесва за живеене. За офис става. Стари-престарели неподдържани кооперации, които дори след ремонт изглеждат тъжно. Най-голям проблем е невероятният шум, който се чува почти навсякъде. Не се търпи. Има само една улица, която ми харесва там.

# 472
Мда, локацията е големия плюс на въпросните сгради, но за пореден път въпроса отиде към влакове и самолети....
Вероятно е добре да уточня къде точно се намира обекта. Лично на мен блок граничещ от едната страна с влакови релси, а от другите с индустриални съборетини наистина не ми звучи като добра локация. Да, вероятно след много години индустриалните сгради една по една ще ги съборят, но това означава, че десетки години ще се живее до строителни площадки. Ще е весело като към шума от влаковете и самолетите се прибавят и звуците и прахта от строежите. На втората снимка се вижда част от околноста. От ляво се вижда какво ще виждат новодомците. .

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 04:37 от Анонимен

# 473

Като цяло по добре ли е да се купи един такъв апартамент или апартамент ново стройтелство но в квартал като Манастирски Ливади, Витоша и тн. Където инфраструктурата не е на високо ниво.

# 474
Много широко понятие е това за ремонтирано тухлено от 30-те в центъра. Ето пак се върнахме на спора за хубавия и лошия център.
Ако имаш нещо предвид можеш да пуснеш конкретна обява, дори да не е точно този апартамент, който те интересува. Само ориентировъчно.
Около Докторския тухли от 30-те има много, също и на много други места в центъра.
Каква е целта на покупката - да живееш ли (сам млад, а после да го даваш под наем), да си вложиш парите ли или нещо друго?
Там, където инфраструктурата не е на ниво, никога няма да бъде. Да, ще асфалтират в един момент в необозримо бъдеще уличките във въпросните квартали, но те все така ще си останат тесни и криви. Защото общината, в българските условия, не мисли за инфраструктурата и не иска да дава пари за такава. Все така няма да има детски градини/училища, защото за тази цел трябват общински парцели, а такива няма. Ще има може би минимагазинчета на партерните етажи на новите кооперации, но няма да са нищо особено. Вътрешноквартален ГТ няма да има, защото няма къде да мине, а и пари струва - пак се връщаме на нежеланието на общината да плаща каквото и да било. Значи пак за всичко ще трябва да се ходи с кола.
Ако си от младото поколение, което смята, че колата е второто им аз - центърът не е за теб. А и ремонтиран апартамент от 30-те в центъра е рядко срещано явление. Ремонтът липсва обикновено.

# 475

Като цяло по добре ли е да се купи един такъв апартамент или апартамент ново стройтелство но в квартал като Манастирски Ливади, Витоша и тн. Където инфраструктурата не е на високо ниво.

Според мен категорично да.

# 476
Нико, на линка към сайта на проекта мястото беше друго - на кръстовището на Илю Войвода и Васил Петлешков,  аз за него коментирах. Ако е това, което ти си дал, влаковете няма как да не се чуват. Самолетите са ясни. Който е ок с тези шумове, смело да скача Simple Smile

Скрит текст:
Много широко понятие е това за ремонтирано тухлено от 30-те в центъра. Ето пак се върнахме на спора за хубавия и лошия център.
Ако имаш нещо предвид можеш да пуснеш конкретна обява, дори да не е точно този апартамент, който те интересува. Само ориентировъчно.
Около Докторския тухли от 30-те има много, също и на много други места в центъра.
Каква е целта на покупката - да живееш ли (сам млад, а после да го даваш под наем), да си вложиш парите ли или нещо друго?
Там, където инфраструктурата не е на ниво, никога няма да бъде. Да, ще асфалтират в един момент в необозримо бъдеще уличките във въпросните квартали, но те все така ще си останат тесни и криви. Защото общината, в българските условия, не мисли за инфраструктурата и не иска да дава пари за такава. Все така няма да има детски градини/училища, защото за тази цел трябват общински парцели, а такива няма. Ще има може би минимагазинчета на партерните етажи на новите кооперации, но няма да са нищо особено. Вътрешноквартален ГТ няма да има, защото няма къде да мине, а и пари струва - пак се връщаме на нежеланието на общината да плаща каквото и да било. Значи пак за всичко ще трябва да се ходи с кола.
Ако си от младото поколение, което смята, че колата е второто им аз - центърът не е за теб. А и ремонтиран апартамент от 30-те в центъра е рядко срещано явление. Ремонтът липсва обикновено.
Напълно споделям това Hands Plus1

# 477
Нико, на линка към сайта на проекта мястото беше друго - на кръстовището на Илю Войвода и Васил Петлешков,  аз за него коментирах. Ако е това, което ти си дал, влаковете няма как да не се чуват. Самолетите са ясни. Който е ок с тези шумове, смело да скача Simple Smile

Скрит текст:
Напълно споделям това Hands Plus1
На линка най-удобно по брокерски пише, че местоположението е приблизително, а не точно. Виждал съм им чертежите и затова знам за къде става дума. Ще издигнат стена откъм жп линията, която ще намали шума, но няма да го спре. Парцела е огромен. Десетки декари. Ще се строи на 2 етапа от по примерно 300 апартамента. Май целия проект е за 60 000 РЗП. Това по спомени.

# 478

Отлично ми е !
Винаги бих купила именно в такива  сгради в тази локация !

Мандаринка не така с лошо , има и ремонтирани и тотал щета . За всеки влак..
С пистолет на тила, не отивам в Ман.Ли Парвенюшкия квартал , дето всички сгради са ми като психо диспансер, а като загледаш и арогантните обитатели владеещи много акценти...

за тук пишещите и живеещи там ССФ , не се отнася ;0

# 479
И за мен тази близост до жп релсите е неприемлива. Иначе се споменава и за някакъв директен  пешеходен мост, който ще изградят. Във ФБ ги питах на колко метра е от жп линията, но останах без отговор с последващо изтриване.

Общи условия

Активация на акаунт