Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 56 304
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
Не изглеждат лошо една върху друга

# 166
  • Варна
Здравейте чудя са какви подпорозоречни первази да сложа. Дограмата е тъмно сива а интериора ще е модерен. Отвън строителя ни е сложил някакъв гранит обаче нещо не си го представям вътре да ми е по-същия начин. Не ми харесва гланцираната повърхност а и ми се струват доста дебели и изобщо с тези гранитни первази нещо ми е олд скуул въпреки че всички само тях препоръчват или технически къмък. Иска ми се нещо по-тънко и елегантно и да стои добре на модерен интериор.
Ровя за някакви алтернативи и ми харесва нещо такова но нямам идея от какво е изработено и дали ще стои добре на малки прозорци защото в едната спалня са два прозореца + един отделен. Мисля навсякъде да е по-един начин.
Ето снимка какво ми хвана окото. Ще се радвам на мнения
Скрит текст:
И всъщност тези прозорци с пердета ли ще са? Ако да, то какво ще сложите няма да има голям визуален ефект, важното е да е здраво и лесно да се почиства. Ако не надстърча перваза има големи размери гранитогрес, могат да ти ги нарежат предварително.

Скрит текст:

Има и камък тънък като хартия

http://www.euromax.bg/?cid=42&NewsId=22

А на мен най-много ми харесва с черна/сива ламарина, даже ако се виждат нитовете още по-добре Joy

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 13:56 от Doris

# 167
  • SF
Много добре изглеждат, ако е направено добре и постройката от уреди не дразни, ако си е в обособоно собствено пространство, скрито зад вратички. Красивите уреди изглеждат красиво и в магазина, и в дома.

# 168
Той моя мъж даже не иска первази обаче все пак може да се образува конденз и мисля че няма да е ок да нямаме такива. Вероятно ще има пердета може в едната спаля да няма защото там са доста разпокъсани прозорците и разни перденца на единични прозорци ще е смешно.
Този тънкия гранитогрес в Пловдив го няма трябва поръчка пък заради размера се плаща  касета за транспорт  и много се усложнява. Ще проверя за този тънкия камък като хартия макар че май е прекалено тънък. Или си мисля за някакъв дървен шперплат.
Алуминиевия вариант ме харесва даже ще е най-лесно изпълним че мъжът ми работи с метали и знае къде как може да го направят но не знам да не стане много индустриално.
Ако нещо друго се сетите пишете, благодаря

# 169
  • София/Варна
Niss според мен с новите дограми няма никакъв шанс да има чак пък такъв конденз, че да потече на перваза. Но ако се притесняваш може да минеш перваза с водоустойчив латекс. Даже можеш да го направиш друг цвят, ако гониш визията показана на твоята снимка. Само като шпакловат стените трябва да им кажеш,че и долната част ще е видима

# 170
Никога не казвай никога. Ние сме с нова, хубава, скъпа дограма и понякога потича.

# 171
  • София/Варна
ver4eto_sv нашата дограма е вече на 10 години, ПВЦ с три стъкла и някакви куча марка профили и единствено в мокрото се получава конденз, когато работи сушилнята и пак е такъв, който си стои само по стъклата и не се стича на перваза. Вярно,че при една буря с проливен дъжд и силен вятър влезе вода в хола, но това се дължеше на някакво скапало се уплътнение.

# 172
  • Варна
Нисс,
може да се види сайдинга за американските фасадни облицовки дали няма да свърши работа:

Но щом мъжа ти се занимава с метали, ще му е ясно как да "оправи" алуминия : ))))

Загледах се сега в рекламна кутия - те нали са със стъкла от двете страни - като ги махнеш и остава такава рамка , като за прозореца. Но трябва да се види, преди монтажа на прозорците да се остави място, че обикновено отдолу оставят, но острани и отгоре - не.

Фиберциментови плоскости:
Скрит текст:
http://www.fibercement.bg/

Успешно могат да се прилагат:

За всякакъв вид външни фасадни облицовки.
    За преградни стени.
    Фугирани плоскости за вътрешна и външна декоративна облицовка.
    За окачени тавани-6 мм
    За междуетажни плочи и настилки 16 мм
    В мокри помещения,под фаянсови плочи.
    За вътрешни декорации с релеф на дърво.
    За челни дъски и облицовка под стрехи.-
    На рекламни пана.
    Оградни елементи.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 15:06 от BVAR

# 173
  • Варна
Niss според мен с новите дограми няма никакъв шанс да има чак пък такъв конденз, че да потече на перваза. Но ако се притесняваш може да минеш перваза с водоустойчив латекс. Даже можеш да го направиш друг цвят, ако гониш визията показана на твоята снимка. Само като шпакловат стените трябва да им кажеш,че и долната част ще е видима

Точно от кондез се оплакват много при ново строителство, остатъчната влага явно лепи най-вече по прозорците. А как се цапа....
Черна станция беше казвала за корк, лесно се лепи, водоустойчив е...

# 174
Виждала съм подпрозоречен перваз от алуминий, изглежда като примерно 3-4 мметров. Като знам човека, който си го е сложил, трябва да е бил много евтин. Ще го питам и ще пиша, ако разбера нещо.
Прозорците на снимката на Нис и на мен много ми харесват, но НС сега не е с такива дебели външни стени, така че няма как да е такава дълбока ниша.
Нис, според мен трябва да е нещо гладко, не казвам лъскаво, а гладко - мат или сатен, за  да не се наблъска с боклучета по вдлъбнатините.

# 175
Ваня А:    Преди много години когато  беше изключително трудно да се намери паркет купихме  на старо от едно горяло училище. Налагаше се да изстържем асфалта с койте беше лепен и да - направихме го, но целите станахме на истински черни арапи. Майстор ни направи специални стъргучки и беше доста дълга работа.Наредиха го перфектно и след цикленето стана като нов. Беше ново строителство и майстора не хареса нивото в едната стая и направи нова замаска. Помня също, че ме убеди в необходимостта от това като разля вода и там където оставаха "гъолчета" нивото не беше  о кей.

# 176
Вкъщи сме с вътрешна изолация от черен корк. И въпреки това ...

# 177
С метален профил нямало да стане такава рамка може само подпрозоречен перваз а така няма да е готино.ММ вика то този метал на горния перваз си тежи трябва да се дупчи и нещо не ми одобри идеята.
По принцип ни остават едни 5 кв от трислойния паркет който ще слагаме ама  е 14 мм и не знам дали няма да дойде дебело ако правя обшивка от всички страни.
Чудя се за тънък шперплат бреза и да си го омасля с Осмо за да е устойчиво на вода.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 18:34 от Niss

# 178
Нис, питах за алуминиевия перваз. Обясниха ми, че е от парче ламперия, намерено на боклука. Но са виждали ПВЦ ламперия с алуминиево покритие в Бриколаж. Тънко е, може би в предишния пост сбърках, 2-3 мм. макс е.
Ако решиш с дървения, има и истинско дърво, не талашит, просто по-тънки летви - примерно 1 см., и си ги омасляваш или боядисваш или както искаш ги правиш.

# 179
Не искам никакво пвц независимо с какво покритие  като знам че е пвц няма да ме кефи.
Брезовия фурнир не е точто талашит има си дървесна шарка просто е настина тънко. Ще помисля още малко. Благодаря за идеите

Общи условия

Активация на акаунт