Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 516
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Не е мини, средна порода. 10-12кила,така че мивката не ми е много опция. Ако трябва дда позлвам другата баня за тази цел, значи да мине с кални лапи през целия апартамент

# 151
Да, да, тоалетни ще има и на двете места със сигурност. В момента сме двама с малко дете, с тенденция за повече😃 Първоначалната ми идея беше също банята да е до спалните, после обаче се отказах да се лишавам от по-голямото пространство и да го превръщам в мокро😃 А има и още една подробност, имаме куче, което се мие след разходка, тоест ако сложа банята до спалните, трябва да имам нещо за миене на лапите в тоалетната до входа🙄
http://iskambg.com/domashni-lyubimci/2476-1587-%D1%87%D0%B0%D1%8 … %D0%B5%D1%86.html

https://spestete.bg/pochistvasht-ured-za-lapi-na-kucheta-1764

# 152
  • тук и там
Според мен две тоалетни и две бани са по-добрият вариант.Ако трябваше да избирам между варианти две бани и една тоалетна,или две тоалетни и една баня-бих избрала първият вариант,особено пък като имате и домашен любимец.Имам две деца.В момента сме с две бани -и сутрин,когато всички излизат си е навалица.Ако имах възможност-бих направила дори трета..Според мен би било грешка да се лишите от още една баня.

# 153
И аз съм с 2 ръце за 2 бани-тоалетни, щом имате дете с тенденция за второ.
Имаше тема за това как да накараме тийн да не стои по половин-един час в банята. Докато се обърнете и това време ще дойде. С една баня ще чукате и ще викате - Излизай, излизай, че и ние трябва да се къпем!

# 154
Има го и това, че мъжа ми работи в чужбина, на практика го няма повечето време. Като е тук рядко се случва да се налага да се къпем по едно и също време, дори да се случи не е проблем някой да изчака 10 15мин. Детето докато стане тийнейджър има още доста време. Вярно, че минава бързо ама все пак😃 пак ще го мисля, надявам се като започнем ремонта да съм го измислила. Така или иначе винаги в едната може да св добави един душ😃

# 155
Моля за помощ за подовите настилки. В момента апартамента е на паркит, но стар и пукащ. Под него има замазка, върху която не може да се сложи нищо ново. Ние обединихме две стаи и нивото в тях е различно. Предложиха да махнем половината паркет, да се направи замазка за нивото и да се допълни с нов, но няма да е баш същия цвят. Не можело да се пренарежда стария, защото е лепан с асвалт и не може да се почисти. Мислим различни варианти, едното е този вариант, като в детската се изцикли, там пука най-малко. В спалнята е имало мухъл зад един гардероб и мисля, че и паркета до стената не става, освен това там пука много. Друг вариант е ламинат върху паркета, за да се избегне замазката, но пукането може да остане. За стаята с нивата дали би можло да се байцне и да се оеднакви цвета? Някой от вас спасявал ли е паркет, който е лепин с асвалт?

# 156
  • Deutschland/HE
Моника80,
категорочино направи две бани щом имаш възможност за друго вокро помощение за пералня/сушилня. Сега сте в повечето време двама, но нещата се променят, децата стават две и порастват и двете бани са си голямо удобство. Ние сега сме с една баня и две тоалетни и понякога ни се налага да чакаме на опашка. Живот и здраве след два месеца се местим и едното ни изискване беше за две бани и ще имаме една баня до родителската спалня и една до детските стаи.
Аз в апартамента ни в България направих грешката да махна тоалетната от банята и сега съжалявам, при това сме там само по 6седмици.

# 157
Ние вкъщи сме с 2 бани с тоалетна  + 1 отделна тоалетна. Ами много ни е удобно и гости като идват. Като отидем при майка ми има само една баня с тоалетна и е малко напрежение, още повече, че сме тодлър Flushed
Та и моят съвет е да си запазиш 2 бани, никога не знаеш какво може да потрябва.

# 158
Благодаря за съвета, добре, чв имам още време до ремонта, за да помисля за всички опции. В крайна сметка май няма да се лиша от голямата баня, за другата ще мисля още. Ако мокрото не е в банята, а извън нея мисля, че пералня и сушилня трябва да са една върху друга, което не ми харесваше много, отделно губя място, което бях предвидила за прахосмукачка и такива работи.

# 159
  • Deutschland/HE
При мен пералня и сушилня са така и не е чак толкова неудобно, даже си мисля, че така е най-практично (при това съм само 1,60).

# 160
Супер, и аз съм толкова😃 да, от друга страна този вариант заема по-малко място, дори като се замисля ако са така пак могат да бъдат в някоя от баните и пак да имам и 2 бани🤔

# 161
Здравейте чудя са какви подпорозоречни первази да сложа. Дограмата е тъмно сива а интериора ще е модерен. Отвън строителя ни е сложил някакъв гранит обаче нещо не си го представям вътре да ми е по-същия начин. Не ми харесва гланцираната повърхност а и ми се струват доста дебели и изобщо с тези гранитни первази нещо ми е олд скуул въпреки че всички само тях препоръчват или технически къмък. Иска ми се нещо по-тънко и елегантно и да стои добре на модерен интериор.
Ровя за някакви алтернативи и ми харесва нещо такова но нямам идея от какво е изработено и дали ще стои добре на малки прозорци защото в едната спалня са два прозореца + един отделен. Мисля навсякъде да е по-един начин.
Ето снимка какво ми хвана окото. Ще се радвам на мнения
Скрит текст:

# 162
  • Варна
Нисс,
Може да се направи от дърво. Може от гладка алуминиева ламарина.
Може да се сложи тънка алуминиева рамка а вътре да се облицова с ламинат. 

Да се питат фирми, които се занимават с еталбонд например дали има вариант за такова изпълнение.

# 163
  • SF
Знаете ли къде в София има магазин, в който се продават бои като тези, които коментирахте в темата - за боядисване на плочки и за боядисванена ПДЧ с ефект състаряване или без ефекти?

# 164
За подвижен душ и аз се сетих, но сякаш ми седи грозно, представям ск от тези монтирани на самата мивка 😅 А за биде въобще не ми е идвало на ум да се използва за това 😃
може ли да сложиш чертеж, от обясненията ти не си представям плана на жилището

Общи условия

Активация на акаунт