Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 56 308
  • 779
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Не искам никакво пвц независимо с какво покритие  като знам че е пвц няма да ме кефи.
Брезовия фурнир не е точто талашит има си дървесна шарка просто е настина тънко. Ще помисля още малко. Благодаря за идеите
шперплата може да го омаслиш или лакираш в цвят.

# 181
Ако решиш с дървения, има и истинско дърво, не талашит, просто по-тънки летви - примерно 1 см., и си ги омасляваш или боядисваш или както искаш ги правиш.

Шперплатът не е талашит и е много добра идея, по-добра от дърво, защото не се измята. Има и фурнирован шперплат - външният слой е с красива шарка. Това е много добра идея. Байцва се в желания цвят и после се лакира. Шперплати има и доста дебели.

# 182
А как ще оформи страните на шперплата, така че да не се вижда многослойната структура и да изглежда естествено? Не знам, питам, не се заяждам.
Дървото може да е по-леко, зависи от дебелината и какво дърво е все пак. Има и дървесина, която не се измята или е незначително, но това трябва специалист да каже.
Иначе разбирам Нис защо не иска ПВЦ, и аз съм така. Сайдингът, например, не мога да го гледам, въпреки че разбирам защо американците го ползват масово. Но една добре направена мазилка за мен е по-красива, но е въпрос на лични предпочитания. Аз пък предпочитам дърво, не шперплат - също като Нис, като знам, че не е съвсем натурално и ме дразни. Ако е за мебели, където не се вижда, разбирам предимствата на шперплата, но за видимите части бих предпочела масивно дърво.

# 183
Амчи страниците на шперплата не са грозни. За модерен интериор са си супер акцент. А и може дебелите шперплати по сантиметър и нагоре да се кантират с фурнир.

# 184
  • Варна
Сега ми дойде още 1 идея  за Нис - плоскостите за гръб за кухни - от тях може да се направи това обкантване/ рамка на прозореца.

А иначе за алуминиевата ламарина - не разбрах какво го притеснява мъжа ти. Защото тя е много тънка и може да се залепи с монтажно лепило. Там където правят подпрозоречни алуминиеви первази - същите ще се ползват за страниците и горната част, но без да ги окривяват с кантове.

Трябва да се разкрои и да се поръча както ви е необходимо на вас.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 20:58 от BVAR

# 185
Има и голямоформатни плочи от 3 мм дебел гранитогрес.

# 186
Ами тънка ламарина мисля че ще простее трябва си нещо малко по-дебело а то вече ще натежи и няма да стане с лепене особено за горния перваз си било опасно.
На мен ми харесва шперплата дори и в разрез обаче да не докарам алпийски вид ме притеснява.
С големите гранитогреси казах че в Пловдив няма всичко е с поръчки и се транспортират в касети и оскъпява и усложнява това. Иначе имаше един на Леа керамиче 100х300 тънък чисто бял и чисто черен, ама сигурно майстор на терен не може да ги реже трябва някъде да се кара или не?

# 187
  • Варна
Аз съм виждала и черен шперплат. Използват го за кофраж и лодки - трябва да е як тогава.

# 188
Ами тънка ламарина мисля че ще простее трябва си нещо малко по-дебело а то вече ще натежи и няма да стане с лепене особено за горния перваз си било опасно.
И аз така мисля - някакво тенеке ще простее. Все пак това е най-евтиното решение, няма как да е топ.
На мен ми харесва шперплата дори и в разрез обаче да не докарам алпийски вид ме притеснява.
Няма, по-скоро модерен, скандинавски или индустриален ще докараш.
Аз лично ползвам корк, защото мразя как се цапат стените където е обръщано - там има и конденз, и при миене се зацапва, а и се появяват пукнатинки при прехода от дограма към замазка. А един корк отгоре елиминира всичко това. И е много лесно.

# 189
# 190
  • Варна
Така е при нас. Някаква ламарина, може би. Не знам дали простее.

# 191
  • Варна
Ами не простее, то всички търсят инокс, даже и уредите.

# 192
Да, ама за кухнята на професионалиста. А и това на снимката не е инокс. Но всеки може да си избере каквото му харесва, за това спор няма. Аз лично тенеке баш там не приемам, ако има възможност за друго.

# 193
  • Горна Оряховица
Помощ Cry

Какъв комарник да вземем?
Обикновен не може заради бравата. Имало някакъв хармоника ама около 300 лв...хмхм.
Идеи?

# 194
fani добре изглежда, аз обаче исках да евентуално обшивка и отстрани и отгоре.
Обаче на повечето снимки с подобни обшивки прозорците са самостоятелни а при нас в хола и едната спалня са свързани с врата и не съм сигурна дали ще се получи трябва да си поиграя на фотошоп да го визуализирам да видя дали изглежда добре.

Общи условия

Активация на акаунт