Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 514
  • 779
  •   1
Отговори
# 270
Имам технически въпрос, имате ли идея колко голям трябва да е шкаф, в който да влезе пералня и отгоре сушилня? Аз предвиждам 70 см, но достатъчно ли е това за тръбите отзад и за контакт?

Предостатъчно е, обаче аз ти препоръчвам контактът и тръбите да не са отзад, а отстрани за да имаш достъп до тях без да трябва да вадиш вградената пералня. Така можеш да спираш водата (сложи си кранче), така можеш да си сложиш защита от пренапрежения и да изключваш пералнята когато отиваш на почивка или при ремонт, можеш да провериш канала... Абе полезно си е. Та шкафът може и да е и 60 см дълбок, освен ако не искаш да затваряш с вратички всичко (май много често отпред е открито и няма вратичка), но го направи поне 80 см широк и изведи в страни изводите за вода, канал и ток.

# 271
  • Варна.
Имам технически въпрос, имате ли идея колко голям трябва да е шкаф, в който да влезе пералня и отгоре сушилня? Аз предвиждам 70 см, но достатъчно ли е това за тръбите отзад и за контакт?

Моят е 73 см, отдолу сушилня, отгоре фризер.

По целият гръб на шкафа са направени кръгли отвори с боркорона за охлаждане на уредите.

# 272
Малко повече от 70 сантиметра трябва да е. И у нас сушилнята е по-изпъкнала и спрямо нея  го предвидихме. Премери си дълбочината на уредите  и остави още някой сантиметър за разкош Wink

# 273
Пак да кажа - не е уточнено гардероб с вратички ли се иска или просто шкаф. Защото масовото решение е с открити фасади на уредите. Разбира се, зависи къде ще са - ако са в мокро помещение няма смисъл от вратички, ако искаш да ги скриеш в друго помещение тогава си трябват. Аз лично за мокро помещение предпочитам отворен дизайн:

# 274
За затворен шкаф става дума, който го смятаме да е 140 см общо дълъг и 70 дълбок. Половината ще е за пералнята, другата половина за хладилника.

# 275
Е, и пералните и хладилниците са по около 60 см широки, при шкаф от 140 таман ще останат петнадесетина сантиметра между двете за изводи за вода/канал/ток.

# 276
Помислете си за хладилника в шкаф. Има модели за вграждане, но в случая май няма да е такъв.Та врата зад врата е неудобно за ползване. Второ вратата на хладилника има дебелина и трябва да сметнете отстъпа от другата врата, че да може да се отваря напълно (за конкретния модел, при всички е различни... аз взех такъв на който пантите са така разположени, че вратата не излиза извън габарита встрани, но повечето не са така), дори вратата да не е с издадена дръжка. Предвидете пантите на вратите на гардероба, които дават още отстъп при напъхване вътре на уредите.
Пералните са с много различна дълбочина и не винаги това е посочено в габаритните размери - някои модели са с много дебели врати, а тях не ги включват в габарита, мерят само размера на капака. На някои перални капака е над изводите за вода и канал, на някои обаче - не, та и това трябва да се предвиди... Може модел на който пише дълбочина 58 да се окаже 73, а някой 61 да е 61 с вратата без нищо стърчащо от този размер...
За пералнята не предвиждайте плот непосредствено над пералнята и премерете колко навътре е чекмеджето за препарати - предвидете си начин за обслужване Hands V
ЧС, как се стига през 15см отвор на дълбочина 65-70см, че да има достъп до кранове и контакти? К'ви тез дългъ ръки? Wink
Аз при пътуване спирам водата от крана до водомера и тока от бушона за пералнята, като задължително слагаме хладилника на отделен бушон Simple Smile

# 277
Ръки на нормален снажен мъж, няма аз да бъркам, я Simple Smile

# 278
Ръки на нормален снажен мъж, няма аз да бъркам, я Simple Smile
А ако снажния мъж е понапомпал мускул Wink

Сериозно: трябва да е на удобно място за този, който обичайно би спирал крановете...
И тъй като често аз се занимавам с майстори или при тръгване нанякъде, няма как да се завре някой под мивката да спира кранове за пералня и миална, решихме въпроса с лесен достъп до централни спирателни кранове и бушони с надписи по стаи/оборудване Simple Smile

# 279
Това спиране не е често, а само при ремонт. Когато ходим на почивка и ние спираме централно, обаче при ремонт не искам цялата къща да стои без вода и ток. Ако трябва да се занесе пералнята до сервиза и нямаш кранче цяла седмица ли ще стоиш на спряна от водомера вода?

# 280
Здравейте, може ли съвет как да направя осветлението в тази стая, която е кухня, хол, всекидневна? Има трегер, който много ме затруднява и не е през средата. Според мен ще прави сянка. Вие колко и какви осветителни тела бихте сложили? Ще има изолация на тавана и гипсокартон

# 281
  • Варна
Няма ли тази греда да остане под гипсокартона?
Ако имате достатъчно височина я скрийте и няма да ви бърка ,че не е по средата.

# 282
Няма ли тази греда да остане под гипсокартона?
Ако имате достатъчно височина я скрийте и няма да ви бърка ,че не е по средата.

За съжаление ако я скрием ще стане много ниско. 26см е този трегер

# 283
  • тук-там
Сложете по трегера осветлението. някакви насочващи се спотове.

# 284
  • Варна
: ) Добре. То така или иначе част ще е скрита, може би някъде към 10 см.
Да питам друго - нямате ли си ел.  част, където да са показани къде ще са местата за осветителните тела? И би трябвало да е съобразено с архитектурния план.

Иначе - вижте как ще са ви зоните и да е по средата на всяка зона осветлението. Това е един вариант.

Друг - да сложите и от двете страни на трегера осветителни тела.
Ако се спускат под нивото му - няма да хвърля сянка.

Така или иначе на такова голямо помещение не може да се мине само с осветително тяло на 1 място.  Или трябва да е огромно, за да не е тъмно помещението.

Търсете център/центриране.

Може да разделите тавана на 4 (мислено). Единия делител ще ви е трегера. Другия - перпенедкулярно на него и по средата. На 4-те правоъгълника, които се образуват теглите диагоналите и в центъра слагате осветителното тяло.
схема:

Общи условия

Активация на акаунт