Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 531
  • 779
  •   1
Отговори
# 255
Кайсия, много хубави неща има в дадения линк. Попъчвала ли си до България?

# 256
  • тук и там
Поръчвала съм от сайта,но аз живея във Белгия. Не съм проверялава-но сигурно имат интернационален сайт със доставка до БГ.  Линка който съм дала е за белгийската  ла Редут, а съм влизала във френският сайт и там разнообразието е много по-голямо например. Качеството е средна работа. Имат големи намаления януари и юли,но и през останалото време пускат.

# 257
Интернационалните сайтове често са орязани откъм стоките, а и по-скъпи - няма ги намаленията по националните сайтове.
По принцип геоблокирането - пренасочването към друг сайт на компанията, в зависимост от ИП-то на компютъра, изискване за карта, издадена в съответната държава, е забранено, освен ако търговецът, в случая онлайн сайтът, не предлага по принцип доставка в други държави.
Погледнах белгийския ларедут, доставчиците май са само местни, т.е. не може да се поръчва доставка до България.

Офтопик:
Имам надеждата, че част от превозвачите от Великобритания ще се насочат към разкриване на офиси във Франция/Испания/Италия, след преходния период по Брекзит.

# 258
  • Варна
В бг мама има група, където си правят доставки от Ла редут. После направиха и фейсбук група. Пишете в Гугъл "доставки ларедут" и ще ви излязат неща.
Ето линк с полезна информация:
https://www.mila.bg/article/5287264

# 259
Има тема за френския Ларедут, но за съжаление доставката до България е много скъпа, превозвач от Франция няма
https://www.bg-mamma.com/?topic=961019.525

# 260
  • София
След 3 проби  този месец в търсене на кресло, стол за релакс (четене, филм) - ето и резултата:
https://jysk.bg/dnevna/kresla/lyuleesch-stol-viby-krem-cvyat-breza  - почти не се люлее. Има ли смисъл от такава повдигалка за крака или табуретката е по-добре?
https://jysk.bg/dnevna/kresla/lyuleesch-stol-ejer-bezhov-cvyat-breza  -  този се люлее доволно но нещо не беше облегалката както трябва (главата мисля, че не я поддържаше) а и е с метална рамка (няма ламели а е платно).

този е с кожа, а и подлакътниците са разплути (ниски ) за пълни хора става сигурно.

И стигаме до poang - който съм тествал в солна стая и определено е добър (с ламели на гърба и главата се обляга почти цялата (нямаше възглавница като на скъпия вариант
Днес мисля да се разходя до Икеа. Ако взема евтиния вариант - може ли да се приспособи възглавница за глава и кой фурнир е по-универсален (бреза, или тъмния)?

Люлеещите се не са ли изнервящи (тази нестабилност) макар че са над бюджета (то би могло да се направи контра, но да дам 330лв и да не го ползвам...за целта). Ако се предлагаше само "основата" можеше да помисля да си го облицовам с мой (твърд) дунапрен.

На стандартния poang може би ще мисля нещо за подлакътниците (което не се хлъзга и да влязат навътре 2-3см подложки)

# 261
Стандартния Поанг се полюшва съвсем достатъчно ако искаш, и стои стабилно ако не искаш да се люлее. За мен е по-функционален от люлеещия се, но отиди и пробвай лично. По-хубавите меки части си имат и възглавница за главата, но в  ИКЕА продават отделно и подвижна възглавница за глава за Поанг.

# 262
С тоя съм в момента, от всички пробвани в юск, получен друг подобен от емаг, този ми е най-удобен. Уж за четене го взех, ама ме приспива.....Simple Smile Най-евтиния вариант е, след някое време ще му сменя възглавниците, закрепват се само с велкро. Радвам се, че и табуретката се появи, че липсваше на сайта, с нея съвсем заспива работата.

Скрит текст:

# 263
Имаме вкъщи имаме такъв:

Много любима вещ и много използвана от както малкия беше бебе. Сядам да чета книга на него. Бая нощи съм спала на него с детето, много е удобен и стабилен. Има различни наклони.

# 264
Скрит текст:
Стандартния Поанг се полюшва съвсем достатъчно ако искаш, и стои стабилно ако не искаш да се люлее. За мен е по-функционален от люлеещия се, но отиди и пробвай лично. По-хубавите меки части си имат и възглавница за главата,
но в  ИКЕА продават отделно и подвижна възглавница за глава за Поанг.
Черна станция, как се нарича това чудо, досега търсих на сайта, но нулев резултат. А е възможно и да не ги предлагат онлайн.

# 265
Ми знам ли, когато си купувахме такъв стол се търкаляха из шоурума. Но пак трябва да се пробват - ММ е висок и не  му е удобна, майка ми не може без нея.  Може сега да са ги спрели, или да има друг модел. Гледам, че има меки части с възглавница, може да са решили да са само те. Опитът ми е от преди години.

# 266
  • София
Люлеещия не ме впечатли (много малко се люшка), забравих колко струваше само рамката... ако успея да намеря начин да си поръчам само възглавници.
Не знам от къде идват 110лв разлика за един задглавник... ама ще видя колко ще ми искат при тапицер/шивач. Намерих ребонд.

# 267
  • Горна Оряховица
Има ли такова нещо - чаршаф с ластик на картинки, орнаменти или нещо такова, за детска стая ми трябва.

Всичките чаршафи на децата са с ластик, цветни и с рисунки и орнаменти. Не е нищо рядко срещано.
140х200 е леглото...само в 1 сайт намерих и не са нищо особено, за това питам 😎

# 268
140х200 е леглото...само в 1 сайт намерих и не са нищо особено, за това питам 😎
Всеки чаршаф може да стане с ластик срещу 5 лв.  при кварталната шивачка.
Вкъщи всички са така, иначе мм се събужда полуобесен с увит чаршаф около врата😆
Харесвам памучен сатен и след като ги купя ги нося да ги преправят. Лесно е, ако не ме мързи да вадя машината, понякога ги шия аз😉

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 16:08 от Чисто луда

# 269
Имам технически въпрос, имате ли идея колко голям трябва да е шкаф, в който да влезе пералня и отгоре сушилня? Аз предвиждам 70 см, но достатъчно ли е това за тръбите отзад и за контакт?

Общи условия

Активация на акаунт