Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 534
  • 779
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Абсолютно, много зависи от светлината. Един и същи цвят изглежда коренно различно на стена в сянка и на осветена от слънцето, отделно всеки монитор показва различно един и същи цвят, така че, Иванита, само цветни проби на конкретната стена ще ти свършат работа за избора.

# 241
Скрит текст:
Цветовете на снимките могат да бъдат подвеждащи-зависи от светлината това  как ще изглежда цвета.Съвета ми е да пробва на едно и също място как се вписва цвета и да си избере сама -това ,което смята за най-подходящо.
Мисълта ми е,че трудно се добива представа за действителният цвят по снимка.Да пробва на стената различни варианти.От показаните три цвята на стената  - на мен ми харесва най-много третото синьо,но това по снимка..
Ето един и същи цвят,снимка по едно и също време, в едно и също помещение,но светлината е различна.Ако снимам по-късно,ще изглежда по друг начин.
Скрит текст:

Kaisia, а реалният цвят до кой е по-близък, до този на първата или втората снимка?

иванита, най-добре е да си харесаш цвят и да боядисаш. Иначе от снимките дълго ще бъде "не тоя, а другия", не излизат реалните цветове на снимка. Като четох за вратата се сетих, преди години ходихме у познати на познати, при тях вратите бяха в два цвята. От към коридора кафяви, той беше в такава гама, а от вътрешната страна към стаите нещо мляко с кафе. Не знам това прави ли се, прието ли е, но съм го виждала на живо.

# 242
  • тук и там
Ами сиво е,не е синьо.Реално е нещо средно между двата цвята.Ето трета снимка,която според мен се доближава  най-много до истинският цвят...
Аз за това казах,че колкото и пъти да снимам -ще изглежда различен цвят- зависи от светлината просто..
Скрит текст:

Но за да добиеш представа наистина-трябва да ми дойдеш на гости..Grinning

# 243
Като цветове и на горните две снимки ми харесаха, но на третата е много приятен цветът. Вкъщи сме на бежово....нам си кво, много ми се иска да сменя в синьо-сивата гама, та затова се вглеждам. Само в кухнята една мента сложих и ми хареса. До лято има време, ама като нищо ще посивя-посиня. Simple Smile

# 244
На Kaisia ми харесват много и "трите" цвята, но ефекта им се засилва защото цвета на вратата и цвета на паркета са почти едни и същи- естествено дърво, което за мен е страхотна комбинация.

# 245
Благодаря, момичета.Ще го умувам още малко.
Ето, Kaisia ми харесва много цвета и на трите снимки. Доближава се доста до това, което искам.

# 246
Иванита на мен снимките които първоначално показа синьото ми се видя доста убито което ще рече че е било между синьо и сиво, а твоите мостри ми изглеждат чисто синьо. Според мен просто вземи син отенък на сивото и го сложи само зад комода какти ти предложиха и ще стане добре.

# 247
Благодаря, момичета.Ще го умувам още малко.
Ето, Kaisia ми харесва много цвета и на трите снимки. Доближава се доста до това, което искам.

Хах! Точно това щях да кажа. "Ми, тя търси цвета на кухнята на Кайсия." Simple Smile Твоето синьо е по-синьо от колкото сиво и за това ти се струва друг цвят. Ако се осивее още малко, ще стане като на Кайсия.

# 248
  • тук и там
Аз мисля че Иванита иска да е по-близо до синята гама. Аз за това показах снимките-за да онагледя,как на различна светлина,една и съща боя- изглежда различен цвят.На картончето в магазина -четвърти цвят..Rolling Eyes
Скрит текст:

Да си вземе мострички и да си прецени.Аз исках цвят като на картончето,но на практика се оказа малко по-различен и се получи по-добре.Но за гаража примерно нямах този късмет- пак избрах сиво, на практика -стана зелено.GrinningАма там не съобразихме ,че ще мажат върху тухли.(така си мисля поне че са мазали майсторите,защото иначе не мога да си обясня как сивото стана зелено).
 Не си го слагам на сърце,защото е гараж все пак.. В останалите стаи също се различават цветовете на стената - от тези показани в магазина  на картонче.(за съжаление).Та да има едно наум .Ако сега трябваше да избирам цвят-бих пробвала директно върху стената.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 16:13 от Kaisia

# 249
Ние сме с боя Caparol и цвета е едно към едно с картончето. Може да ти допадне нещо, ето каталог :

# 250
  • Mediterraneo
Точно със сивото го играх миналата седмица. Три дни избирахме боя, каталози, мостри. Накрая се спряхме на определена. Започнах да боядисвам, в коридора направо ахнах, излизаше направо чисто синьо. Преминавайки към по- осветени части( естествена светлина), започва да сивее, в по- тъмните от естествена светлина места зеленее, а на изкуствена светлина си е направо синьо! Трудно е и никога не е същото като от каталога или мострата.

# 251
  • Варна
Точно със сивото го играх миналата седмица. Три дни избирахме боя, каталози, мостри. Накрая се спряхме на определена. Започнах да боядисвам, в коридора направо ахнах, излизаше направо чисто синьо. Преминавайки към по- осветени части( естествена светлина), започва да сивее, в по- тъмните от естествена светлина места зеленее, а на изкуствена светлина си е направо синьо! Трудно е и никога не е същото като от каталога или мострата.

Хахахахах да не сте взели някаква хамелеонска боя? JoyJoyJoy
Това на шега го пиша , но по принцип има и такива.

Не се притеснявайте и професионални дизайнери имат неуспех с нюансите и като видят ,че не е ок - сменят и пребоядисват.

# 252
  • Горна Оряховица
Има ли такова нещо - чаршаф с ластик на картинки, орнаменти или нещо такова, за детска стая ми трябва.

# 253
  • тук и там
В сайта на  La Redoute съм виждала .Най-вероятно ще има и на други места.

# 254
  • Mediterraneo
Има ли такова нещо - чаршаф с ластик на картинки, орнаменти или нещо такова, за детска стая ми трябва.

Всичките чаршафи на децата са с ластик, цветни и с рисунки и орнаменти. Не е нищо рядко срещано.

Общи условия

Активация на акаунт