Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 392
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
Ако е само отоплителна печката, не би трябвало да цапа стената. Пиша го, защото в къщата на майка има готварска на дърва, зад нея на стената са плочки, там се цапа. Но в другата стая е само отоплителна, в ъгъла на стаята е, и на стените нищо им няма.

# 466
  • БГ
Благодаря Ви за прекрасните идеи, а декинг ми хареса изключително много. Когато сме готови ще снимам и ще кача снимки Simple Smile

# 467
Здравейте. Имам нужда от Вашия съвет.
Предстои ни боядисване на това помещение, кухня с всекидневна. Ще сменя само килима и пердетата, другото си остава.
Какъв цвят латекс ще ми препоръчате? Освен жълт, бял или зелен за друг не се сещам.
Скрит текст:

# 468
Само за един се сещам аз като видях снимките: бежов! И не сменяйте килима, ако не е за боклука...

# 469
  • Deutschland/HE
В каталога на Дулукс има цвят лен, много светъл, почти бял е.

# 470
  • Варна
Miss M,
Може би цвят "пепел от рози" също е опция, да отива по-към сивото.
Жълтата гама си е супер - но трябва да се видят нюансите.
Цветове праскова, сьомга - но по бледи, не наситени.
За бялото - слонова кост.
За зеленото съм Relieved скептична. Там много трябва да се внимава за нюанса. Може би мента, но пак по-сива. Да не е от ония искрящите, ярки.
Вчера гледах един дизайнер правеше интериора на замък. И беше почнал една стая с жълто, но не му харесало - много наситено било и смени със следващия тон - крем. Разликата беше драстична наистина.
Скрит текст:

Само 1 тон по-светло, а има такава разлика за стаята.

Това , което виждаме от видеото се влияе от светлината при заснемане. Има значение и светлината във вашето помещение.

Слагам и видеото, но е на английски

# 471
Килима събира много косми, а и се навива по краищата. Не е дебел, но ми се иска малко промяна, а и да е по-лесен за почистване.
Холът ни е нещо като капучино, кафяво, тъмно и сега не ми се иска пак подобен нюанс като бежово.
Червеникавото по мебелите и кухнята бърка картинката, но така ще е.
Остава да разгледам за слонова кост и лен.
Благодаря Ви Simple Smile

# 472
Слонова кост е ок.

# 473
Понеже съм го ползвала, цвят Antique cream на Краун пейнтс е много приятен. Съвсем бледо бежово е, шампанско да речем, не жълтее, на ярко слънце или през деня в светло помещение е една идея само по-различно от белия таван, но не изглежда бяло все пак. На изкуствена светлина е може би около 2 тона по-наситено. Наистина е много много светъл беж.
Snow drop мисля, че се казваше, на същата марка, е като мръсно бяло, а не искрящо бяло. Имат и Milk white, но не съм го ползвала и не мога да се изкажа от опит.
Като цена тази марка е от сорта на Дулукс. Като качество и покривност нямам никакви претенции - перфектни са.
Една кутия от 2,5 л. е достатъчна за средно голяма стая около 12-15 квадрата.

# 474
  • Варна
Miss M

Скрит текст:

Пробвах разни варианти.
Зеленото хич не е за тази стая.
Най-долу вдясно е оригинала - май ще се окаже най-добър : ))))
Мен ме тегли за този най-тъмния цвят-горе вляво. Повече уют създава. Но е доста драстична смяната : ))))

# 475
Мандаринка, аз съм ползвала milk bottle, ама си седи съвсем бяло, няма оттенък. Просто не е искрящо медицинско бяло..

# 476
Аз не съм любител на бялото, така че не съм много запозната с белите варианти.Този сноу-дроп и аз вече не помня защо го взех, за тъмничък коридор беше, макар и с прозорец, но тъмен. Сигурно съм се уплашила да взема нещо по-тъмно, да не стане съвсем прихлупено, и съм избрала нещо, което да не е съвсем бяло.
И преди съм казвала - на място в магазина срещу Медицинска академия имат много мацнати петна от практически всички цветове върху парче гипскартон. Но въпреки това има разлика с реалния цвят - гипскартонът не е шпаклован, в магазина е студено офис осветление. Но пък имат тубички с мостра реална боя по 4,50 лв. Като се чудиш между 2-3-4 цвята, просто си купуваш мостра от всичките и си мацваш на стената в къщи и виждаш истинския цвят. 15-20 лв. сигурно няма да ти разрушат бюджета, но пък след това няма да се ядосваш, че точно този цвят си избрал/а.

# 477
Точно на Snowdrop съм се спряла, макар да не съм го виждала на живо. Имат и намаление 15% в момента и ми се ще да поръчам без да се занимавам с мостри. Има ли нещо жълто в него или така ми се струва?

# 478
При мен нямаше нищо жълтеникаво. Само идея за по-сивкаво.
Но коридорът е с високи тавани, северен прозорец и тъмен.

# 479
Благодаря, и аз ще дам отзив, когато имам такъв Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт