Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 54 782
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря ви, това ми трябваше!

# 646
Много ми се ще да сложа високи бели первази, знам, че стените трябва да са прави, но освен това моля да ми кажете заслужават ли си като цяло. Приятелят ми се дърпа защото са по-скъпи, но на мен пвц-тата ми бъркат в здравето, толкова са ми ужасни със всичките им свързващи елементи и чаркове...

# 647
  • софия
Какво означава дали си заслужават? Кое да си заслужава?
Всичко е въпрос на личен стил и усет.

# 648
Ами като качество, драскат ли се лесно, събират ли прах? Имам прахосмукачка робот, ако ще остават черни черти всеки път като се удари в тях, определено бих размислила. Изобщо всеки, който е слагал такива и има някакви впечатления, които се придобиват само от опит е добре дошъл да сподели.

# 649
  • софия
Подовите первази се боядисват след поставянето им. Прах се събира върху всеки подов перваз, независимо от материала и количеството прах върху тях е същото, като това в цялото помещение. Роботът не почиства праха от тях. Не остават следи, но предполагам това зависи от качеството на боята, с която са боядисани.

# 650
Само да кажа, че вкъщи стените са кошмарно криви, но съм с високи бели первази. Там, където е необходимо майсторът запълва разликата с нещо като гипс (ще излъжа с какво) и не си личи, стои красиво. За мен си заслужават парите и чистенето.

Лично моите первази не са боядисани след поставянето. Леко съм озадачена, какво точно им се боядисва.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 16:00 от Анонимен

# 651
И моите не са боядисвани след поставянето Thinking купихме си ги бели.
Не ср драскат с черно от робота. Прах събират, колкото и всеки друг перваз...

# 652
  • софия
Вече не помня защо се боядисват. Дизайнерката препоръча и се съобразих със съвета й.

Припомниха ми. Нашите первази са полиуретанови и за това сме ги боядисвали. https://pervazite.com/%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D0%B … 0%B0%D0%B7%D0%B8/

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 17:42 от zvаnchе

# 653
И ние сме на вълна паркет и первази- вече избрахме паркета, сега мислим за первазите. ММ дърпа към МДФ-ни. Аз не знам те имат ли избор на височина  - искам възможно най- ниски и обрани первази, защото етажът е нисък да не скъсяват още повече стените ...

# 654
Да, има и ниски МДФ первази.

# 655
Lady Stardust, ако не те затруднявам, щракни някое местенце, ако е с крива стена, още по-добре. Уф, и у нас са много "прави" стените. Аз пък имам друг проблем, че ме подсетихте за него. Направен е перваз от плочки, чудесно залепени, 8 см. Ако реша да ги махаме, ще падне къртене. Чудя се има ли вариант върху тях да се сложи перваз, като и аз залитам по белите, или си трябва махане на стария. Не мога да снимам в момента, но изрових стара снимка отпреди /не знам кога/, но первазчетата са си същите. Не че утре ще правим ремонт, но много ми харесват белите первази. В една от темите момичетата писаха и за полиуретанови первази, по-добре лягащи по "прави" стени.

Скрит текст:

# 656
  • софия
Лабрекс, за да не къртиш, можеш да ги боядисаш 😜 Ще станат класически изчистени первази.
Неравности се запълват идеално с акрилен силикон. Лесно се оформя и отгоре се боядисва без проблем.

# 657
Ще снимам первазите довечера. Преди да ги сложим и ние имахме в коридора такъв перваз с плочки. Не помня обаче кой го махна, дали майсторът, който сложи перваза или друг, който прави ремонт на кухнята. Маха се, стига да искате.

# 658
Малко с ММ сме на различни позиции за тоя перваз, според него си бил добре. Затова си съчинявам варианти, ако е възможно, да мине без къртене. Иначе, добре са сложени плочките, т.е. равни са, прави, няма кривини, те не са рязани, използвани са продълговати цели плочки. За боядисване не съм се сещала, нали съм се захласнала по белите первази, дето ги гледам на снимки в нета, а и честно, тия ми поомръзнаха. Ще помисля и върху боядисването им.
zvаnchе, за идеята!
Lady Stardust,

# 659
https://pervazite.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80 … 0%BF%D0%BE%D0%B4/
Тука има голям избор, има и гъвкав за неравни стени и обли колони, по-скъпи естествено.

Аз не бих пипала первазите, тъмни са и можеш да си ги мацаш с парцала без притеснения Wink. /Мноого грозни емотикони имаме/

Общи условия

Активация на акаунт