Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 54 779
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
Според мен не се вкарвай в беля. Белите первази са добро интериорно решение, но за ламинат, паркет, мокет... Да ги слагаш над плочки за мен няма хармония, а и в антрета се мие повече и по-агресивно, а залепеният перваз с плочки си е здрава работа. Особено ако е добре направен. Преправяй в стаите, по-добре.

Пуснах едно търсене за бели первази и всички снимки са все за ламинат/паркет, не за плочки.

https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%20%D0%B … =1237&bih=574

# 661
Благодаря за коментарите. Ясно ми е, че роботът  няма да ги почисти, въпросът е да не ги цапа допълнително. Тези, които се огъват са ми скъпи. Lady Stardust, обнадежди ме с твоите криви стени. И аз ще се радвам на снимка, особено от близък план на такова място със запълване.

# 662
  • София
Полиуретановите первази са гъвкави,за разлика от мдф и много добре лягат на криви стени. Боядисват се, защото тези които купихме ние специално, ги продават само грундирани. Купухме ги точно от pervazite.com, имат физически магазин в Младост и бяха от най- евтините, мисля около 8 лв за дължина 2 м. единия.

Тук още не е боядисан, затова се виждат снадките по ъглите.

Личи си колко е крива точно тая стена 😈

# 663
Ето перваза отблизо:

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 19:15 от Анонимен

# 664
  • софия
Точно на акрилен силикон прилича сместа за запълване. Слага се с пистолет и после с мокра гъбичка се оформя.

# 665
Добра картинка. Точно мислех да напиша, че кривини до 5 мм се замазват ( с акрилен силикон най-добре) , но ако имаме яко криви стени с по-голяма кривина вече бие на очи и е грозно. Тогава си трябва гъвкав перваз.

# 666
И мъжът ми каза силикон, аз като не разбирам казах гипс. Въпросният силикон леко пожълтява, та след време наистина може да се боядиса.

# 667

Личи си колко е крива точно тая стена 😈

Малииии, е такъв вълнообразен ъгъл не бях виждала! Grin Това с някой ъглов перваз не може ли да се коригира? Много дразни окото. Ако трябва да се разминавам всеки ден с такъв ъгъл, направо ще се изнервя. Sweat Smile

# 668
  • София
Ами добре, че не трябва 😊

# 669
Ами добре, че не трябва 😊

Да, така е! Simple Smile На малката снимка с моите первази се вижда тъмнокафявата линия на ръба на стената, точно заради изкривяването измислих тези дървени ъгли, които поне визуално изправят ръбовете /и в кухнята имахме/, лошото е, че не навсякъде може да се сложат. Сега сме без тях, стената е със светла боя и се правя, че не виждам кривулицата. Joy

# 670
  • Варна
Подовите первази се боядисват след поставянето им. Прах се събира върху всеки подов перваз, независимо от материала и количеството прах върху тях е същото, като това в цялото помещение. Роботът не почиства праха от тях. Не остават следи, но предполагам това зависи от качеството на боята, с която са боядисани.
Не е ли по-лесно да се боядисат преди поставяне?

# 671
  • София
Не, трябва да се боядисат след поставянето, за да се боядисат и снадките и да не се виждат. Те се оставят първо да изсъхнат, след това се зашкурват, ако е необходимо и тогава се боядисва целия перваз.
Не е много удобно, още повече ако стената ти не е бяла, си е играчка.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 14:50 от tasia

# 672
  • Norge
Аз при мен не съм виждала первази от плочки, освен известни решения в мокрите помещения.
Възможно е да има и някои изключения.
Примери на дървен перваз при под от плочки/камък:

При под от естествен шифер(??) отново дърво, но в подходящ цвят.

# 673
И аз много ги харесвам белите первази, но не навсякъде става, вратите ни са с цвета на дървото, и затова первазите също са в такъв цвят. Ако вратите са бели е съвсем различно. Иначе много ви се кефя на снимките, които показвате собственички на бели первази Simple Smile.

# 674
  • Norge
Нат, Flowers Hibiscus права си; всяко нещо със своята си красота.
И аз вкъщи съм с бели врати и первази.
Само в едната спалня боядисахме тъмносиньо  и там вече врати и первази също станаха сини, един тон по-тъмни.
Понякога обаче первазите се ползват като акцент, което също може да е хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт