Счетоводител в нужда се познава 16

• 32 474
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Ако е с искане от името на банката няма причина за притеснение.
Ще ги възстановят по сметката Ви.
Ами да , казаха , че ще подадат те искане с мотив , че грешката е на банковият служител . Лично ние със счетоводителката ми няма да предприемаме никакми действия 🙂
Благодаря за инфото 🙂

# 241
За надвнесените осигуровки, да питам, не може ли вместо да си ги искате, да намалите плащането този месец със сумата, която сте превели вече. Нали по егн сте платили всичко вече, заради болничния

# 242
  • София-Младост
За надвнесените осигуровки, да питам, не може ли вместо да си ги искате, да намалите плащането този месец със сумата, която сте превели вече. Нали по егн сте платили всичко вече, заради болничния
Едните са платени по булстат, другите по ЕГН...няма как да си ги приспаднат сами. Ако фирмата има назначен служител и се плащат осиг.вноски- да, даже системата автоматично ще си ги дръпне от тези внесени по булстат.
Играла съм го това преди няколко години. Здравни вноски преведох погрешно по булстат. Пусна се искане...резултата: ревизия.
Крайния резултат, освен че написаха акт за други (там вина нямам), не върнаха надвнесената сума. Така си седи и до ден днешен...
На един семинар с човек от НАП, попитах защо така се е случило и какво да направя...отговора беше...пуснете си отново искане. Е повече луди няма.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 10:16 от Ала-Бала

# 243
  • В полите на Пирин планина

Може. Ако обаче няма работници? Аз реших, че е нещо такова.

# 244

Може. Ако обаче няма работници? Аз реших, че е нещо такова.

Няма работници . Сама съм и няма как да се приспаднат. Не съм много в час , но просто ще си висят там в тази сметка и дори за корпоративен данък не могат да се ползват, доколкото разбрах от счетоводителката. Преди година бяха грешно внесени ДОО в дметка в ДЗПО , та тогава си ги ползвах , ама сега ... тцъ...

# 245
  • София-Младост
Не могат...но при положение, че грешката е в банката, не мисля, че имате място за притиснение. Те ще си оправят нещата по сл.път.

# 246
  • София
Имам няколко въпроса във връзка с публикуването на ГФО в Агенцията по вписванията:
1/ Банкова сметка за таксата - BG36 CREX 9260 3114 5494 01 - ТБ „ТОКУДА БАНК” АД
2/ Такса за публикуване по ел.път - 20 лв., на място - 40 лв.
3/ ЕТ, което не подлежи на одит не подава нищо
4/ Микропредпиятията подават съкратен Баланс + съкратен ОПР + Декларация по чл.62а, ал.2, т.2 /т.е. отпада протокола от общото събрание/
5/ Срокът от 30.06.2020 е удължен до 30.09.2020 заради извънредното положение.
Права ли съм? Пропускам ли нещо?
Благодаряпредварително!

# 247
Извинявам се, не разбрах, че няма служители

# 248
  • София
Една позната не си е подала год. дан. декл. по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2019. Трябвало е да ползва само дан. облекчение за дете с ТЕЛК. Според мен няма какво са се направи при положение, че е изтекъл срока 30.04. за подаване на дан декл. Вие как мислите да ли може нещо да се направи?

# 249
  • София
Една позната не си е подала год. дан. декл. по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2019. Трябвало е да ползва само дан. облекчение за дете с ТЕЛК. Според мен няма какво са се направи при положение, че е изтекъл срока 30.04. за подаване на дан декл. Вие как мислите да ли може нещо да се направи?
Мисля, че ако ползва САМО данъчно облекчение може да я подаде. Обадете се на тел. на НАП и питайте.

# 250
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Данъчни облекчения могат да се ползват до 5 год. назад. Аз съм минала по тази процедура - подавала съм ГДД за данъчно облекчение за предходни години, и съм си получила сумата за възстановяване.

# 251
  • София
Данъчни облекчения могат да се ползват до 5 год. назад. Аз съм минала по тази процедура - подавала съм ГДД за данъчно облекчение за предходни години, и съм си получила сумата за възстановяване.
значи др. година да пробва?

# 252
Ако има ПИК още сега да подаде декларацията. Системата ще я приеме и ще издаде съобщение,  че вашата декларация е приета,  въпреки че е подадена след законоустановения срок.

# 253
Здравейте! Занимавам се от няколко месеца с фотография, но искам да се самоосигуря на свободна професия..та въпроса ми е след като подам декларация в НАП , трябва ли да отида до общината,за да питам как седят нещата с патентен данък, защото нямам студио, а снимам само по събития и на открито? И още един въпрос точно какво трябва да плащам - здравни осигоровки и пенсионни ли само или има и друго?

# 254
  • София
Здравейте, Е_m_,
- регистрирате се като свободна професия с БУЛСТАТ
- декларация за започване на дейност в НАП
- всеки месец декларация обр. 1 за осигуровките и след това ги внасяте
- на края на годината: годишна декларация, изравняване на осигурит.доход, декларация обр. 6
- патент в общината по адрес на физ.лица
Това е най-накратко.

Общи условия

Активация на акаунт