Счетоводител в нужда се познава 16

• 32 460
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Попълвам дек. по чл. 50 на безработен, който получава наем. Има за довнасяне ЗО. В приложени 4 част 1 на ред 7 пиша вноските които са направени през годината от лицето, като безработен. На ред 8 от същото приложение пиша сумата която му излиза от таблица 2 за довнасяне на ЗО. Така е нали?
Да

# 226
Здравейте момичета Simple Smile искам да попитам бременна съм ,назначиха ме на работа за да мога да взема майчинство ,на 8 часа на минимална работна заплата. Въпросът ми е ако излезна в болнични какви осигуровки ще трябва да плащам? (Понеже сега си плащам пълните осигуровки аз)

# 227
  • София
Здравейте момичета Simple Smile искам да попитам бременна съм ,назначиха ме на работа за да мога да взема майчинство ,на 8 часа на минимална работна заплата. Въпросът ми е ако излезна в болнични какви осигуровки ще трябва да плащам? (Понеже сега си плащам пълните осигуровки аз)

Ще трябва да плащате само здравни. Колко стаж имате?
Лека бременност!

# 228
Благодаря преди да ме назначат сега имах година и половина на 4 часа

# 229
  • София
Благодаря преди да ме назначат сега имах година и половина на 4 часа
Здравейте, значи само здравно по 29.28 лв. на месец.

# 230
Много благодаря Simple Smile

# 231
  • София
Физическо лице се регистрира като лице упражняващо свобдна професия по БУЛСТАТ.
От НАП има издаден ПИК на ЕГН-то.
Може ли с този ПИК да подава всеки месец Декларации обр. 1 за осигуряването?
Като влизаме с ПИК задълженото лице е само физ.лица с ЕГН, не трябва ли да има и юрид.лице с БУЛСТАТ? При ЕТ и земеделските производители като се влиза с ПИК на ЕГН горе в ляво от падоще се меню се избира лицето, а суга е само едно и това малко ме притеснява.

# 232
  • София-Младост
Изтрито мнение.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 12:04 от Ала-Бала

# 233
  • София
Физическо лице се регистрира като лице упражняващо свобдна професия по БУЛСТАТ.
От НАП има издаден ПИК на ЕГН-то.
Може ли с този ПИК да подава всеки месец Декларации обр. 1 за осигуряването?
Като влизаме с ПИК задълженото лице е само физ.лица с ЕГН, не трябва ли да има и юрид.лице с БУЛСТАТ? При ЕТ и земеделските производители като се влиза с ПИК на ЕГН горе в ляво от падоще се меню се избира лицето, а суга е само едно и това малко ме притеснява.

Аз имам такова лице, нотариус, и с ПИК-а излиза на два реда - Юридически лица с Булстат(който е същия като ЕГН-то), и Физически лица с ЕГН. Преди даже през юридическото лице подавах декларация 1, сега е през ел. подпис, но така би трябвало да е, на два реда.

# 234
Налага ми се да отворя банкова сметка на ЕООД,бихте ли ме посъветвали,коя банка има що годе сносни условия и такси?

# 235
  • София
Налага ми се да отворя банкова сметка на ЕООД,бихте ли ме посъветвали,коя банка има що годе сносни условия и такси?

Здравейте,
Много зависи от това дали ще получавате преводи и съответно дали ще теглите пари, също така колко платежни ще имате на месец.
Иначе ДСК имат пакет за 5 или 6 платежни на месец за 15 лв. на месец, в което е включена и банковата такса.
ПИБ също предлагаха някакъв пакет май беше 18 - 18.50 лв.
Ако няма да ползвате Интернет банкиране изберете банка, която има офис на удобто за Вас място.
Ако има значение и работното време ПИБ и ЦКБ имат офиси с раб.време събота - неделя и след 17 часа.
Посъветвайте се и със счетоводителя си.
Поздрави!

# 236
Трябва ми за няколко месеца,почти няма да се ползва,просто се изисква да имам.

# 237
Трябва ми за няколко месеца,почти няма да се ползва,просто се изисква да имам.

ДСК в такъв случай, но изискайте разговор с акаунт мениджър да Ви разясни възможните опции - те са гъвкави.

# 238
Здравейте ! Не знам дали мнението ми е подходящо за темата , но все пак ще опитам .
Накратко историята е следната .
:
СОЛ съм и през месец февруари банков служител нарежда грешно платежно за осигуровки /вместо по егн ги превежда по.булстат на фирмата / . Следователно от осигуровките за март покриват февруарските и т.н . и април ми отказват болничен лист с оправданието , че нямам осигуровки. Намираме грешката със счетоводителката , внасяме наново осигуровките. Правим кратка консултация с човек в НАП и той ми казва в никакъв случай лично аз да не подавам молба за въстановяване за надвнесени суми по грешни сметки , тъй като обикновено следва данъчна ревизия на фирмата. Междувременно повдигнах въпросът в банката за грешката на служителката и получух телефонна обаждане от офиса на банката , че те ще поискат от НАП да им въстанови сумата , като докажат , че грешката е тяхна. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Главно ме притеснява за едните 100тина лева да не ми те тръснат данъчни и да ме ревизират и на ми създават главоболия , тъй като прекрасно знам , че искат ли ще ми напишат акт. Сблъсквал ли се е някой с такъв проблем , как процедирахте , какво се случи ?
Благодаря предварително

# 239
  • В полите на Пирин планина
Ако е с искане от името на банката няма причина за притеснение.
Ще ги възстановят по сметката Ви.

Общи условия

Активация на акаунт