Счетоводител в нужда се познава 16

• 32 461
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
# 421
Общо осигурителен стаж:   0 г. 6 м. 18 д. 3 ч.
благодаря много
бихте ли ми казали кой сайт с калкулатори използвате

# 422
  • София-Младост
Но някои неща се ползват с/у абонамент
https://kik-info.com/

# 423
Но някои неща се ползват с/у абонамент
https://kik-info.com/
да преди ползвах него
а трудовият стаж е 6м 18 дни
не се закръгля математически, а просто не се пишат часовете, нали?

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 13:39 от The Invisible

# 424
  • Burgas, Bulgaria
Момичета  ,някой има ли отговор на моята голяма драма , ще съм задължена вечно:

Имам нужда от помощ с информация, че буквално ще получа удар до понеделник...
Имам резервации през букинг.  Тегля на хората парите ,като на постерминала натисна авторизация, въведа данните от картата и ми пуска бележка.  После пускам и касов бон за плащане с карта .
Да ,ама не - парите ги няма .
Докато от банката водят проучване по въпроса, аз прочетох,че чрез авторизация само блокирам сумата и после трябва да си я изтегля с функция- приключване на авторизация.
И тук вече се чудя кой път ще хващам ако е така ,защото това са плащания от юни месец,  хората са минали и заминали и т.н. .
Сън не ме хваща втори ден ,сумата е огромна  , не проумявам как така и от счетоводството не са казали  че има разминаване ,нали месечния отчет  им го пращам ,там тези суми са маркирани като плащане с карта ,следователно трябва да влязат и по сметката  , оффффф  Sad ....

# 425
  • София

Това не е ли правено?

# 426
  • Burgas, Bulgaria
Не .....
Стана ми лошо , значи парите ги няма наистина ...
И сега ?

# 427
  • София
Горното е на Уникредит, говорете с Вашата банка, ако действително не са изтеглени от сметките на клиентите дали има срок да го направят.

# 428
  • Burgas, Bulgaria
Много Ви благодаря !

# 429
Здравейте!
Помощник възпитател в ДГ е освободен считано от 01.08.2020г. Дължи му се обезщетение по чл.222/1. Лицето донесе вчера сл.бележка от БТ, че е регистрирано, че търси работа. Тоест през този един месец то не е започнало работа на друго място и ние към 01.09.2020 дължим обезщетението по 222/1. В КТД е записано че, на работници и служители, членове на синдикални и работодателските организации страни по договора се изплаща обезщетение в следния размер: По чл.222/1 - БТВ за срок от два месеца.
Аз го разбирам така : сега в септември трябва да изплатим на лицето 2 брутни заплати.
Мой колега го разбира по друг начин - ако лицето не намери работа в срок от два месеца, дължим обезщетението.
На трето място из нета чета, че двете БТВ се изплащат- първото в първия месец след освобождаването, а второто във втория месец.
Аз бих начислила на 01.09.2020 две БТВ, вид осигурен 27 и приключвам със случая. Кое е най-правилното?
Благодаря!

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 13:50 от Arizona`

# 430
  • София
Аз го разбирам в смисъл, че в КТД е
уговорен по-дълъг (2 месеца) срок за изплащане на обезщетение след уволнението, според мен малко раничко е дошъл. Бележката от БТ не е достатъчна, от там ли го изпращат при вас за плащане на обезщетението?
"След изтичане на законния едномесечен или договорения по-дълъг срок, за който се дължи обезщетението, уволненият следва да подаде заявление за изплащането му, както и да представи трудовата си книжка, с което да удостовери, че не е започнал работа по трудов договор в друго предприятие. Копие от съответната страница от трудовата книжка остава при работодателя, който плаща обезщетението. В практиката освен копие от трудовата книжка някои работодатели изискват лицето да попълни и декларация, че не е започнало работа другаде по трудово или служебно правоотношение.
По същия начин - чрез трудовата книжка и декларация се удостоверява и фактът, че на новата работа брутното трудово възнаграждение е по-ниско, отколкото е било на работата, от която служителят е съкратен."  от тук http://trudipravo.bg/mesechni-spisania/mesechno-spisanie-trud-i- … p/2065-201309imtp

# 431
  • София
Към 01.09. дължите две БТВ без значение дали лицето е започнало работа след 01.09.

# 432
  • Варна
Как процедирате със сезонни работници например, които просто ей така решават и си хващат шапката? Имам договор по чл.67 във връзка с чл.70, ок ще го прекратя по чл.71, защото е в полза на работодателя. Обаче човека е изчезнал вече. На другия ден двама свидетели ми се подписват, че не се явява. Пускам по пощата заповедта с обратна разписка, но мисля че трябва и заверка на съдържанието. Тъкмо си мислех, че тази година ще мине без такива образи, обаче моите хора явно нямат късмет...

# 433
  • София
Молбата се подава най-рано 30 календарни дни от прекратяване на ТД. В бюджетната сфера знам, че начисляват в 2 последователни месеца. ДГ нали значи детска градина? В КТД на училищния персонал им пише точно "за срок от 2 месеца", а не две БТВ, виж си КТ, стари ведомости, има и съдебна практика.

# 434
  • В полите на Пирин планина
Как процедирате със сезонни работници например, които просто ей така решават и си хващат шапката? Имам договор по чл.67 във връзка с чл.70, ок ще го прекратя по чл.71, защото е в полза на работодателя. Обаче човека е изчезнал вече. На другия ден двама свидетели ми се подписват, че не се явява. Пускам по пощата заповедта с обратна разписка, но мисля че трябва и заверка на съдържанието. Тъкмо си мислех, че тази година ще мине без такива образи, обаче моите хора явно нямат късмет...

Щом е по чл.71 от КТ не ти е нужен дори подпис на работника. Няма нужда да пускаш по пощата и заповедта за освобождаване - ако реши да дойде да си потърси документите - хубаво, ако не - пак същото.

Общи условия

Активация на акаунт