Пазаруване от Amazon - тема №88

• 64 462
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • Сф
Виж си курса в банкирането на ДСК. 1 евро е 1.97 нещо си, което е 1.96+1%. И аз днес го забелязах.

Чоколина, много нередно това твоето. Аз сигурно КФН, КЗП и какви ли още институции щях да вдигна, не би трябвало по никакъв начин да имат право д атеглят от разплащателната.

# 61
A как разбрахте за тази такса от 1%? Имам на ПиБ и там след всяка транзакция виждам втора с таксата, но при ДСК не виждам такова нещо.
Банка ДСК не го смятат за такса и затова не е в Таксите им и съответно няма да излезе допълнително в банкирането като такса.
https://dskbank.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-% … D0%BC%D0%B8%D1%82

# 62
Явно не мога да го усетя. Плащам само в паунди, а курсът като се мени постоянно...

# 63
Явно не мога да го усетя. Плащам само в паунди, а курсът като се мени постоянно...
Промяната е от 05.02, тоест от скоро и не се усеща лесно. Ако плащаш в евро, ще го усетиш при по-големи суми.

# 64
Таксата я има при плащания с всякакви валути. Просто, ако валутата е различна от евро, първо я превалутират в евро, а след това я обменят вече в левове като си начисляват и таксата от 1%.
За съжаление схемата е така измислена, че да не можеш да разбереш че те товарят с допълнителна такса! Както отбеляза ЧревоУгодник, в осчетоводяването на операцията по никакъв начин не можеш да разбереш за това!
Ако има желаещи, нека се организираме и сезираме съответните органи, защото имам лошото предчувствие че това е само началото! Тепърва ще започнат да ни удрят с всякакави скрити такси и ако държавата не се намеси адекватно, то ще бъдем оставени на произвола на банките, а като им знам морала...

Eто как изглежда плащане в паунди в ДСК директ:

# 65
От няколко години съм с мастъркард на ОББ. Много съм доволна. Винаги валутните транзакции се обменят по курса на Мастъркард, който си проверявам в сайта им. Еврото винаги е по 1.95583лв, проверявам си понякога само паундите. Няма никакви скрити и явни такси. Няма такса и при рефънд. Даже нямам и месечна такса.

# 66
  • София
Разплащателна сметка в ДСК с дебитна карта по нея се оказа на минус около 800 лв. Сметката беше празна. Оказаха се 4 по  200Е поискани от една рентакар компания в Испания. Ползвана веднъж и съответно без задължения към нея. И от банката търсят пари. На въпроса що за идиотия е този минус на този тип сметка отговор повдигане на рамене. Писмено оспорах/ме тегленията, обяснявахме се 2-3 пъти на различни нива но след около 2 месеца сметката беше нулирана. И естествено тържествено закрита.

Револют и ние ще ползваме, особено ако дъщеря ми замине да учи навън. До момента не сме имали нужда от този тип сметки.
Интересно как наехте кола с дебитна карта? От около 7-8 г гледам рент-а-кар и никъде не ми позволиха резервация на кола с дебитна карта, все кредитни искат...... Заради тях извадихме и кредитна на името на мъжът ми, че и чиято е картата той има право да управлява автомобила и да не пращам за допълнителен шофьор......

# 67
# 68
  • Sofia
dioni , нали има дебитни карти, които се разпознават като кредитни, може би това е случая.
Иначе и аз знам, че не може с дебитна. И също знам, че имат навика да блокират суми по няколко пъти (хубавото е, че в ПИБ също го знат и ми разблокират по - бързо парите).

Всъщност влезнах да питам, дали някой има опит с маски за шнорхелинг от  този тип? Ако може да ми препоръчате някакви, ще съм благодарна.

# 69
dioni , нали има дебитни карти, които се разпознават като кредитни, може би това е случая.
Иначе и аз знам, че не може с дебитна. И също знам, че имат навика да блокират суми по няколко пъти (хубавото е, че в ПИБ също го знат и ми разблокират по - бързо парите).

Всъщност влезнах да питам, дали някой има опит с маски за шнорхелинг от  този тип? Ако може да ми препоръчате някакви, ще съм благодарна.

Мъжът ми има такава от Декатлон и беше доволен от нея.

# 70
  • Варна
dioni, в случая - на Ибиса, фирма с офис на летището/ recordrentacar ако не се лъжа бяха/. Може и в брой на някои места, но естествено е доста по-скъпо.

п.п. за банките, аз си хваля ЦКБ. Случи ми се да забравя да си взема кеша от банкомат в Прага. Установих го след като се прибрахме и теглих чертата на пътуването. ЦКБ направиха проверка с банката в Чехия, и върнаха парите. Банкомата си ги е прибрал обратно.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 00:47 от Flash*

# 71
dioni
Ние сме с такива от Декатлон. За два сезона доста интензивно ползване не са мръднали. Но са подходящи по-скоро за начинаещи плувци - за нас със синът ми са супер, с маската той се научи да плува. Мъжът ми и други приятели пък не ги харесват и казват, че с тях не им достига въздух. Трябва да опитате дали е за вас

# 72
  • Варна
Децата са с такива маски, също от Декатлон. Голяма забава пада с тях. Струват около 50лв., не си заслужава да се поръчват от Амазон, според мен.

# 73
# 74
  • София
Има нещо объркано в описанието. Риск е поръчването на тези сандали! Има вероятност да получите друг артикул.

Общи условия

Активация на акаунт