Пазаруване от Amazon - тема №88

• 64 461
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Aз да предупредя тези, които плащат с карти на ДСК в лева, че от 05.02 са въвели скрита такса от 1% върху всяко плащане в чуждестранна валута.
Ще сменям банката и ще се съм благодарна, ако споделите коректна банка за разплащания в чужбина.
Така е. Аз го коментирах в една друга тема + от началото на годината увеличиха таксата за поддръжка на разплащателна сметка с издадена карта - от 2.00лв. на 2.30лв. За евентуално подходяща банка или алтернатива(не банка) може да видиш в темата в последните коментари.
Да, но това което правят от ДСК е на границата на законното и е доста опасен прецедент според мъжа ми! Не е нормално да се въвежда такса без тя да е ясно описана в Тарифата на банката, а това да се прави с промяна в Общите условия. Защото в момента, ако човек прочете тарифата на Банката ще остане с впечатлението, че такса няма, а това не е така и си плаче за съд отвсякъде!
Все едно да идеш в Кауфланд и да си купиш сирене, което по етикет (все едно тарифата на Банката) струва 6 лв, а на касата да ви поискат 6,60 лв и да се оправдаят с общите им условия!
Щом ДСК са го въвели този скрит начин на таксуване, скоро и другите банки ще ги последват и тежко и горко на нас, потребителите на банкови услуги!
Някой знае ли кой е органа, който се занимава с контрола на ценообразуването на банковите услуги? КФН, БНБ, Министерство на финансите, КЗП? Мъжът ми твърдо е решил да не оставя нещата така!

# 46
Аз сьщо сьм много доволна от Revolut, освен липсата на такси за плащания и преводи ( до 6000 Евро ако не греша) могат да се поддьржат различни валути   

# 47
Всички в семейството имаме Revolut-ски карти и препращането на пари от един на друг ни е много удобно. Няма минимален лимит (или поне аз не съм разбрала). Последно пратих на дъщеря ми 10лв., че чак на касата в магазина се сетила, че няма достатъчно пари. Времето за обработка на транзакцията е не повече от 1мин.

# 48
За пращане няма, за зареждане на сметката обаче минимума е 25 лв

# 49
То не е много по темата, ама аз първи път чувам за тези карти. Прочетох набързо за същността, всичко е безплатно, но на мен трябва ли ми такава карта?
Към Уникредит съм и съм доволна, освен, че отскоро вдигнаха таксата на 1,50 на месец.
Чат-пат плащам и в чуждите сайтове.
Та ако може малко повече инфо от ползвалите?

# 50
  • Sofia
ПИБ също имат такава такса, но ми се струва, че не е 1%. 
А Revolut си изкарах и така и не съм седнала да прочета как се борави с нея 😣

# 51
Аз съм доволна от ЦКБ.
Тия от ДСК направо се уляха, задължително БНБ трябвада се уведоми и/или да се пусне запитване!

# 52
Днес виртуалната на ДСК ми беше на   -0.01лв Как така е на минус дебитна уж карта?Чудна работа!Явно като съм правила плащането са блокирали сумата ,да ама като се осчетоводява тая сума курсът на паунда е бил по висок.То добре ,че не са отказали плащането та да имам още занимавка да си пиша с амазон.Обаче гола вода са им картите.

# 53
Та ако може малко повече инфо от ползвалите?
Дал съм линк към темата, в която се обсъждат тези неща.

# 54
  • Варна
Аз ги разкарах ДСК преди години, защото при закриването на Виповете пусках по няколко поръчки на празна виртуална карта и, въпреки уверенията на ДСК, че не може да се плаща с тази карта, доката няма вкарани пари в нея, Амазон си ги изтеглиха и виртуалната карта стана на минус няколкостотин лева/евро (не си спомням вече)... Обадих се в ДСК да оспорвам транзакциите, казаха, че щом съм пуснала поръчки, те нищо не можели да направят. Държах ги известно време на минус и накрая умниците си взеха самоинициативно парите за минуса на виртуалната карта от разплащателната ми сметка, без мое разрешение. Представяте ли си какво своеволие?! Писах жалба, наказаха ги, а аз получих писмо с извинение лично от представляващите банката... ама, к'ва файда?! Сбогувах се с тях Simple Smile

Ползвам Алианц от години (преди заедно с ДСК, а оттогава - само тях) и съм доволна - както от обслужването, така и от картите си, никога не съм имала проблеми с тях.

# 55
  • Сф
Чоколина, а върнаха ли ти парите (своеволно изтеглените от разплащателната)?

# 56
  • София, Манастирски ливади
Ecco Women's Soft 2.0 Casual Shoes, Black (51052), 3 UK - 15.65  лири
https://www.amazon.co.uk/dp/B01BONZ8Q2/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_6XvtEbJ4740YN

# 57
  • Варна
Чоколина, а върнаха ли ти парите (своеволно изтеглените от разплащателната)?

Не. Останах със сума ти ненужни дрехи и обувки, поръчани по 2 пъти, доста време ги продавах после, даже май още имам някакви неща забутани някъде.

# 58
  • Варна
Разплащателна сметка в ДСК с дебитна карта по нея се оказа на минус около 800 лв. Сметката беше празна. Оказаха се 4 по  200Е поискани от една рентакар компания в Испания. Ползвана веднъж и съответно без задължения към нея. И от банката търсят пари. На въпроса що за идиотия е този минус на този тип сметка отговор повдигане на рамене. Писмено оспорах/ме тегленията, обяснявахме се 2-3 пъти на различни нива но след около 2 месеца сметката беше нулирана. И естествено тържествено закрита.

Револют и ние ще ползваме, особено ако дъщеря ми замине да учи навън. До момента не сме имали нужда от този тип сметки.

# 59
A как разбрахте за тази такса от 1%? Имам на ПиБ и там след всяка транзакция виждам втора с таксата, но при ДСК не виждам такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт