Изпит по етика

• 63 603
  • 789
  •   1
Отговори
# 480
И за мен есето е най-трудната част от изпита.Относно местата от курса запомних само ,че мед.сестри ще приемат 120 бройки(80%жени и 20%мъже),30 акушерки,20 лекарски асистенти.
Като 20 бройки за мед.сестра са за Пазарджишкшя филиал.
За мен есето също е доста трудно. По принцип самата материя не ми е присъща. Аз съм икономист и ми е далечна материята. Решила съм да обърна кариерното си развитие на 180 градуса, да видим какво ще стане.
Аз се подготвям основно по книжката. Дано да имаме късмет и да ни приемат каквото желаем.
Аз ще съм платено, т.като вече имам едно висше държавна поръчка. Малко ми е вповече таксата, но дано не я вдигат следващите години поне.

Ако дипломата ти от първото висше я няма в регистъра на МОН можеш и да си държавна поръчка,така , че въпрос на късмет.Познавам такива хора, които са завършили преди години и учат държавна поръчка

# 481
Първа желана ми е помощник фармацевт.Има ли някой от групата с първа желана специалност фармацевт?

Аз също ще бъда с първо желание помощник фармацевт. А някой знае ли дали втория компонент(казус) ще бъде един от тези в помагалото или просто ще е нещо подобно?

# 482
Ще бъде една тема от тези в сборника със задачи и тестове Blush

# 483
Относно работещите дами с деца - забравих да допълня, че първокурсничките ми казаха, че си има учещи майки с деца, дами в напреднала възраст и тн в специалността "медицинска сестра"  (като си прочетох предишната публикация забелязах, че звучи много категорично и негативно, та сега малко да внеса лъчи надежда:) ).

Относно етическия казус - май няма да е 1:1 като с тези от книжката, а ще е подобен, но това не е 100% достоверна информация.

Имате ли представа дали ако някой е приет по напр. второ желание следващата година може да се прехвърли в друга специалност без да държи кандидатстудентски изпит (стига специалността да е била по същия изпит)?

И не на последно място ще се радвам да споделите как се подготвяте за есето (дали четете други есета, дали се опитвате да пишете, дали само размишлявате).

# 484
Относно работещите дами с деца - забравих да допълня, че първокурсничките ми казаха, че си има учещи майки с деца, дами в напреднала възраст и тн в специалността "медицинска сестра"  (като си прочетох предишната публикация забелязах, че звучи много категорично и негативно, та сега малко да внеса лъчи надежда:) ).

Относно етическия казус - май няма да е 1:1 като с тези от книжката, а ще е подобен, но това не е 100% достоверна информация.

Имате ли представа дали ако някой е приет по напр. второ желание следващата година може да се прехвърли в друга специалност без да държи кандидатстудентски изпит (стига специалността да е била по същия изпит)?

И не на последно място ще се радвам да споделите как се подготвяте за есето (дали четете други есета, дали се опитвате да пишете, дали само размишлявате).

Аз изчетох няколко други есета, и мисля да си напиша моето и ако успея дотогава и да го науча.Регистрирахте ли се вече?

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 11:17 от Kikiriko

# 485
Относно работещите дами с деца - забравих да допълня, че първокурсничките ми казаха, че си има учещи майки с деца, дами в напреднала възраст и тн в специалността "медицинска сестра"  (като си прочетох предишната публикация забелязах, че звучи много категорично и негативно, та сега малко да внеса лъчи надежда:) ).

Аз чета и препрочитам всяка тема от двата учебника и накрая се оказва, че " Аз знам, че нищо не знам" Намерих си още един учебник и се обогатявам и от там, мисля, че ще е трудно да мислим казуса в момента на изпита, дано на ни приемат , че да дойде и другият зор с 12-т изпита на сесия

# 486
Някой знае ли какъв е бил казусът миналата година?

# 487
Здравейте,някой може ли да ми каже годишната такса за платено обучение за мед.сестри,че нещо не мога да се ориентирам  в сайта на МУ?

# 488
Някой знае ли какъв е бил казусът миналата година?

https://mu-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2021/07/instruk-etika2021.pdf

Но да не забравяме, че са били по друг конспект - (тестовата част е малко по-различна от материала за тази година напр. доста въпроси има за Ницше докато тази година почти не присъства).

Simple Smile

ПС: Все още не съм се записала за изпита
ППС: 5100лв годишна такса за платено обучение медицинска сестра и акушерка

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 19:31 от МОККА

# 489
От записаните за изпита, има ли в 1 аудитория.
Аз съм нахвърляла основни тези по въпросите в справочника и на място ще доукрася, според настроението. Хахахха

# 490
Аз съм нахвърляла основни тези по въпросите в справочника и на място ще доукрася, според настроението. Хахахха

Аз съм в 1 аудитория, Доби какво ще е първото ти желание?

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 23:56 от Kikiriko

# 491

Аз съм в 1 аудитория, Доби какво ще е първото ти желание?

Медицинска сестра,  за Пазарджик

# 492
Здравейте!
Някой знае ли колко празни страници ще има за етическия въпрос и мотивационното писмо?

# 493
Здравейте!
Някой знае ли колко празни страници ще има за етическия въпрос и мотивационното писмо?

Май са 3 листа, но не съм 100% сигурна

# 494

Здравей, аз съм в първа аудитория

Общи условия

Активация на акаунт