Отговори
# 360
Момичета, само 10та седмица съм, а вече усещам бракстън хикс контракции. Имах ги през цялата първа бременност и не мога да сбъркам усещането за стягане. Все още е твърде леко и слабо, но явно се очертава и тази да е така

# 361
Момичета, днес попаднах на това малко сладко бебче. Пускам линк, които има възможност нека подкрепи. https://bg.helpkarma.com/campaign/jivot-za-marti-1122?utm_source=facebook
Извинявам се предварително, знам че поста не е за тук.

# 362
Момичета, само 10та седмица съм, а вече усещам бракстън хикс контракции. Имах ги през цялата първа бременност и не мога да сбъркам усещането за стягане. Все още е твърде леко и слабо, но явно се очертава и тази да е така

Аг да ти изпише магнезии. Аз бях от 4м с първата бременност, само магнезия горе долу помагаше и но шпа..

# 363
И аз ги имах с първата. Тогава почнаха около 5 месец , защото имах корем. Сега съм 13-14 г.с и нямам представа къде трябва да се усещат, но явно нямам.

# 364
И аз минавам да се отчета Simple Smile 11с 2д
На 14.03. съм на ФМ. До тук всичко е наред. Детето се разболя и естествено този път хвана и мен. Имах чувството, че ще изкашлям бебчо.
Аз работя като учител в една частна занималня. Децата ми са 4 в момента, но всеки ден ходя на работа в една тиха паника да не се разболея нещо.
А за симптомите какво да ви кажа Simple Smile С първата бременност повръщах до деня, в който родих. Сега се стискам да не повръщам и ми се гади по цял ден. Карам го само на хляб, но вече и той не ми е вкусен.
ФМ ще правя при д-р Троянчев. Бил от Пловдив, но преглеждал и в Бургас. Някоя от вас да е била при него?

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 07:10 от ReniS

# 365
mommy_v, благодаря за съвета, но цялата си първа бременност изкарах с тях без да пия магнезий и всичко беше ок. Знам, че стига да няма болка и други неразположения са нормални. Единствено ми причинява лек дискомфорт в по-напреднал етап, но не е драма. С първото почнаха около 12-13та седмица и в началото хич и не знаех какво става.

# 366
Аз почти от началото си изпитвам "предменструалните болки", всеки път казвам на АГ, той казва но шпа, даже сега към 11та се засилиха, но не е като свиване и отпускане, а просто почти постоянна лека, тъпа болка.. май от матката ще да е, че ми е мъничка Grinning

ReniS, с теб сме заедно Simple Smile И аз съм 11+2, на 13ти сме на ФМ и БХС. Стискам палци и на двете! 

# 367
И аз от 8-9седмица съм с контракции и но шпа. Имам подръпвания бодежи все още. Искате ли и ние да си направим така след като разберем ?  Много ми харесва 😍

# 368
Когато има болка от контракциите, вече трябва да имаме едно наум и да се вземат мерки. Дали ношпа, магнезий или друго, според преценка на АГ. Бракстън хикс контракциите се водят подготвителни. При тях болка и дискомфорт няма, а само стягане на матката. Не са опасни, но може да бъде е неприятно в напреднала бременност. Разбира се, ако са регулярни и твърде начесто, пак е хубаво да се внимава и обсъди терапия или поне почивка

# 369
И аз сънувам такива сънища,рядко правим секс. Според вас може ли при напъване заради запек да стане нещо лошо?
Аз и предния път и сега имам сериозен запек, по принцип напъването не е е препочително, естествено, но при мен няма друг начин. За първата бременност не е попречило, при все, че три месеца бях на Дуфастон, поради леко отлепване на сакчето. Много внимавах, и се напъвах на пресекулки (извинете за натурализма, но тук за такива неща се говори Smile ) Сега се надявам да няма проблеми, отново, но постоянно съм на сироп Лактулоза, тъй като установих че всички друго е временно. На мен са ми препоъчвали и съм пробвала, всииииииичко което са изброили момичетата тук, че и други неща, но всеки стомах е различен. А пък и този път имам апетит, и ми отминаха неразположенията, та си хапвам, следя да съм ходила редовно до WC.
Не съм била на доктор от 10 февруари, и вече нз какво става, хахаха, освен че съм подута като за 7ми месец, коремът ме опъва, но гледам да не се поддавам на страхове. В крайна сметка каквото е писано... това е.
Да идва петък 13ти Flushed , че да ходя на ФМ.
И аз подкрепям идеята за по-ограничена ФБ група, не съм се присъединила към настоящата, но предполагам с времето ще се нареди как е по-удобно.

# 370
Mikka, пиши, като решиш за фб групата ☺️
Аз имах няколко дни проблем с WC и днес го реших с едно топло кафенце, което по принцип не пия и киви на гладно. След първата глътка и хапка имаше ефект 😂
За напъване предполагам проблем ще има, ако по принцип нещо не е съвсем наред - отлепяне, кървене, болки. Ама за всеки случай, ако може без е по добре, че не е приятно 😅

# 371
С първата бременност имах подготвителни контракции, една вечер реших да ги засичам, един час през десет минути. АГ така и не ми повярва, че ми се стяга корема 🙄 изписа ми магнезий в началото на 9ти месец и каза днес утре няма да раждаш, е аз родих след два дни 🤷  Имах ги през цялата бременност и нямах никакви проблеми.

# 372
  • Пловдив
Здравейте идвам с въпрос, мога ли да пия алергозан? 🤔 Днес забелязах че имам малко петънце под брадичката, мисля че е някаква алергия, според мъжа ми съм спала накриво и от там се е получило, но малко се притесних, ако не мине до утре ще се обадя на аг, но едва ли е за нея проблема. Петното е голямо колко капачка от 10 литрова бутилка и малко щипе, но пък е само на едно място. Ох ако не стане нещо да се филмирам, сигурно ще свърши света 🙄

# 373
  • Terra incognita
Недей да пиеш лекарства, без изобщо даже да си сигурна, дали е алергия.
Може да е всичко.

# 374
  • Пловдив
Ще изчакам до утре, може и от стрес да е избило. 🤷‍♀️ Може и да се шашкам напразно, както в повечето случай.

Общи условия

Активация на акаунт