Отговори
# 405
Вили, много се радвам, че се включи Sparkling Heart С теб, Лика, Гери* и Бети се знаем от друга тема и се радвам много, когато се разписвате. И благодаря за разяснението

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 12:16 от Jаsmin

# 406
Жасминче 🤗
Чета си ви редовно тук, но съм по-активна в ФБ групата, макар напоследък и там не толкова. Общо взето там пишат около 20-30 момичета, които са много приятни, останалите 100 са само наблюдатели и не ме кефи така. А щяхме да сме само от тук... Здраве да е де 😁

# 407
С първата бременност в 11-12 г.с. отидох за БХС и ФМ, АГ каза, че ще правим БХС, а ФМ по-късно.
Сега също. На ФМ ме викат 17-18г.с.

Момичета имаме малка ФБ група (за сега сме около 10) , само от тук мами, тайна е. Ако искате пишете на мен или sunny_bunnyна да ви добавим Simple Smile

# 408
При мен също е скрининг, но в България с първата ми бременност му казваха БХС плюс ранна ФМ (подробно оглеждане на плода). Сега живот и здраве ще съм 13+1г.с. ФМ със синът ми правих в края на 20гс, било най - опитмално. Късната е след 30-32гс, но тя обикновенно се прави, ако има притеснения от тази в 20гс, аз не съм правила, всичко беше наред. 
Може ли някой да ме добави във фейсбук групата?? Септемврийски мами 2020? Подадох няколко пъти заявка и нищо..  Хубаво е да има повчее от 1 админ..

# 409
Vili, имаме си групичка и само ние, но май те добавиха?
Jasmin, и аз много бях объркана с тия ФМ и БХС и кое кое е 😄 мен за прегледа ме викат в 12+4 като каза, че не иска по-рано и същия ден отивам на кръвния Simple Smile

# 410
  • София
Здравейте,днес бях на преглед при д-р Дяволов в частния кабинет,останах много доволна,всичко е наред ,очакваме момиче по всяка вероятност Wink,много се радвам!Аз реших в крайна сметка да раждам в МД,след дълго проучване на частни и държавни болници!

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 19:19 от airin98

# 411
Димитрова93, ти при Карагьозова ли ще ходиш? Да не се засечем там? 😋
Айрин, честито за хубавите новини 💞 Доктор Дяволов съм го чувала като добър специалист. Ти при него ли се следиш?

# 412
Здравейте,днес бях на преглед при д-р Дяволов в частния кабинет,останах много доволна,всичко е наред ,очакваме момиче по всяка вероятност Wink,много се радвам!Аз реших в крайна сметка да раждам в МД,след дълго проучване на частни и държавни болници!

Моят съвет е, ако там искаш да раждаш задължително бъди с избор на екип и да имаш доверие на своя доктор, защо..

..преди 3г когато бях бременна със синът ми, отидих в 6гс там с много силно кървене по спешност, чаках 4 часа, по това време дойде родилка- жената раждаше и охраната ѝ каза да чака, че имало само една приемна за всички ни, ШОК! Естествено ние пуснахме жената да я приемат, беше явно без екип и лекар, защото преди нея имаше друга, която си я посрещнаха лекари.. Следващ минус, влезнах на преглед прегледаха ме и ми казаха, че е кухо яйце и трябва да направят кюретаж- спешен, защото кървя.. Аз с рев си тръгнах и отказах, обади се пак на моята АГ и започнах терапия с утрогестан, след 10 дни чухме пулс.. Той вече е на 2г... Та отново се обеждавам, че в България, за са те приемат сериозно трябва да си с връзки или да си платиш, останалото е до късмет, на който не бих разчитала в такъв момент! Успех 🍀

# 413
  • София
Аз ще съм планово секцио при д-р Дяволов,или поне за сега това е идеята,има време до септември,живот и здраве!Първото си дете родих секцио в частна болница заради лекар ,който работеше там,сега така съм решила,ще видим има време до тогава!
Междувременно си запазих час при проф.Марков за втората ФМ за края на април живот и здраве.
Тези дни мисля да купя и първата дрешка на беба,ей така да си я гледам докато стане време за по -сериозни покупки !Ние общо взето си имаме основните неща от баткото.

# 414
Една моя приятелка с избор на екип роди в Токуда. И двете раждания са й били при един и същи лекар (секцио) . Та тя ми казваше, че е по-сигурна работата с избор на екип, макар че никога няма нищо сигурно... Явно в България трябва да плащаш за всичко.
Момичетата, които сте раждали, къде родихте предишния път и доволни ли бяхте?

# 415
  • София
Аз съм с добри впечатления от спешния прием в МД, лежах за задържане в 8ми месец. Попаднах на млада и внимателна лекарка, нито ме претупа, нито нищо, съвсем сериозно се отнесоха. Не помня да съм чакала. Пред мен имаше една жена, постъпваща за секцио.
В патологията и в следродилна обаче си е добре да си "на някой". Моята АГ идваше всеки ден, сама ми свали конците, с акушерките проблеми нямах - не знам дали защото съм "на някой". Единственото за което се сещам да съм искала, е да ми махнат абоката защото беше сложен много куцо и ме болеше. Имаше малко "ама не може родилка без абокат", но го махнаха.
С екипа си купуваш спокойствие някакво, не само в МД, за мен си заслужава.

# 416
Аз раждах нормално в надежда. Там няма избор на екип. Това е, което ми допадна, защото реално никой не те пришпорва и не ти дава зор. Отидох при еден екип, родих при нова смяна. Всички бяха мн мили и внимателни. А на моя приятелка, с изобр на екип, й предизвикаха раждане в майчин дом, защото имаше седмица до Коледа и доктора искал да излиза отпуска 🙄

# 417
Момичета да ви се похваля днес след дълго чакане / цели 8 дни/ получихме резултата от пренатеста. Бебчето ни е здраво и е на 100% момиченце 🤩💝

Голямо е вълнението да разбереш пола на бебчето и успокоението, че е здравичко. На всички роднини и приятели на който знаят че съм бременна и се обадих бяха сякаш много по щастливи отколкото когато разбраха, че съм бременна. Може би защото са очаквали скоро да чуят тази новина, а пола си е голяма изненада.
При мен вече почти всички близки и приятели знаят, исках да изненадам две мой мн близки приятелки, които живеят далече, но те някакси интуитивно ме усетиха и ми се обадиха да ме питат. Нз как ги усещат тия работи Simple Smile

Хайде сега да видим отбора на момичетата или на момчетата ще е по-голям. Пожелавам на всички скоро да знаят много е вълнуващо наистина.

# 418
Аз раждах в Света Анна (Окръжна болница) гр. София. Бях с планирно секцио, но в последствие се оказа спешно секцио, тъй като на малкия не му се чакаше явно.. Приеха ме около 15ч с 2см разкритие, нямало да издържа до сутринта. По принцип бях с избор на екип, но моята докторката беше тежко болна за съжаление и не можеше да дойде, тя събра екип и организира нещата.. Та приеха ме започнаха тонове, меререне на тазове, бебе, клизма, тоалет и в предродилна зала системи, чаках 3 банки и в средата на 3тата ме вдигнаха и хайде към операционната лека по лека си отидох, там седнах трябваше да се свия напред и ми сложиха упойка в кръста, легнах и успях само единият крак да си кача и вече не усещах абсолютно нищо.. Приготви се екипа, опънаха един чаршаф и всичко което усетих беше, когато ме натиснаха по корема и бебето излезе.. Директно започна да плаче, най - щастливият момент в живота ми Heart Показаха ми го и ми сложиха гривна и започна шиенето, нищо не усещах и бях в облаците заради бебето - доста време са ме шили близо час и половина са чакали мъжът ми родителите отвън след, като той е видял бебето.. После ме преместиха в реанимация, видяхме се за малко, всичко беше добре до към 22-23ч, когато започнаха болките от операцията, беше тежка нощ.. Не следващия ден чаках единствено да ме изправят, за да си взема бебето, вдигнаха ме следобяда, аз родих в 17:25 на следващия ден станах в 16:00ч .. Преместиха ме в самостоятелна стая със собствена баня и тоалетна, това е когато си с избор на екип. Бебето може да е при теб постоянно, идват няколко пъти на ден да го взимат за разни изследвания ваксини тестове и тн и те го къпят.. Бяхме 4 нощи на 5тата ни изписаха, аз от 2рия ден го взех при мен, но последната нощ го дадох, защото не се чувствах добре.. Като цяло отделението беше доста чисто и престоят ми не беше особено “гаден”. Част от неонтоложките бяха доста груби и кисели, което за мен е минус - първо дете ми е.. Екипа, който се грижеше за мен бях много мили и разбрани. Конци не са ми махали, бях с превръзка и не са я пипали докато не отидох след около 10 ден да погледнат раната да ми сложат нова и да кажат, че вкъщи вече мога да я махна, конци нямаше.

Малко дълго стана, но общо взето това е раждане секцио в Света Анна гр София, ако някой иска да ходи там и го вълнува нещо друго. оже да ми пише! Извинявайте, ако съм ви отегчила ❤

# 419
Не мога да ви насмогна 😀
Ето го пълният списък ФМ, само някои са силно препоръчителни.

Общи условия

Активация на акаунт