Отговори
# 420
  • Terra incognita
Аз родих секцио в болницата, в която и сега се следя. Тя е много стара и специализирана, макар и мъничка и държавна. Не съм се интересусала от такова нещо като избор на екип, защото лекарите и акушерките са достатъчно отзивчиви и подхождат професионално. Обучават и стажанти и винаги ги има около нас. Секциото ми го прави лекар, който беше на смяна. Прегледите също се извършват от лекар смяна. Сякаш звучи незадоволително, но тук е така. Това е за чужбина.
В България сигурно и аз бих плащала и не бих се доверила да не оперира някой лекар на смяна. Но те така си го направиха- лекарите.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 09:03 от VickyTaylor

# 421
Първия път раждах в болницата в моя град, "вързана" със системи и доплер през цялото време, сама като куче в цялата зала. Виках, плаках, ама нъц, никой не ми обърна внимание. Имах напъни от 5 см и тъй като нямаше кой да ми обясни, да не напъвам, се бях разкъсала жестоко. По едно време дойде една сестра и ми вика "ставай, ма, че главата му се е показала, няма да ми омажеш леглото".. Вързана на магарето а колани, все едно ще тръгна да си ходя в противен случай, след 5 напъна малката изплака. Нататък не помня, приспаха ме..
Втория пък раждах в Пловдив, в държавна болница отново, не съм дала една стотинка на никой, но отношение и професионализъм-на ниво! Стоях както си исках, без окситоцин, на магарето бях седнала и не завързана, видях как малката излезе, всичко беше прекрасно. Много е важно на какъв екип ще попаднеш. За сега не съм решила къде да раждам, но ако трябва да е секцио, със сигурност ще си платя.

# 422
  • Terra incognita
Вили, тук раждането със секцио, заради диоптри и проблеми с очите е абсолютен мит, така че се консултирай добре с всякакви офталмолози и гинеколози.

# 423
Вили, тук раждането със секцио, заради диоптри и проблеми с очите е абсолютен мит, така че се консултирай добре с всякакви офталмолози и гинеколози.
Задължително ще поискам поне 2-3 менения от различните специалисти. Не ми се ляга под ножа, ако мога да си родя нормално отново. Няма да ме къпят с хладка вода...

# 424
Една моя приятелка с избор на екип роди в Токуда. И двете раждания са й били при един и същи лекар (секцио) . Та тя ми казваше, че е по-сигурна работата с избор на екип, макар че никога няма нищо сигурно... Явно в България трябва да плащаш за всичко.
Момичетата, които сте раждали, къде родихте предишния път и доволни ли бяхте?

Аз съм раждала в Щерев, при доктор Иван Димитров, семеен приятел на съпругът ми. Той ме следеше паралелно с ЖК, той е екип с доктор Чавеева, и тя съответно ми е правила ФМ (един път д-р Исиклиева). Много си го харесвам, мисля че много си разбира от работатата и исках да родя при него, за това избрахме тази болница, не че ми беше кеф да дам 1800 лв за раждане, ама. Иначе и сега ще се водя по него, живот и здраве, но няма да го мисля от сега.

А сестра ми е раждала два пъти в Русе, само с уговорка с доктор, което се води избор на екип, в Русенского АГ и двата пъти докторката я поема едва към 9ти месец, преди това почти не е ходила.
Мисля, че е най-важно родилката да е спокойна с избора си на доктори, да се чувства сигурна. Моя приятелка роди само с избрана акушерка в Тина Киркова, което за мен е малко шокинг.

# 425
Здравейте,откакто съм бременна спях по много и като бебе,но последните 2 нощти е постоянно се будя като ходя до тоалетна после не мога да заспивам. Знам,че е препоръчително на лявата страна да се спи обаче последните пъти дори не ми е удобно да седя. Толкова ли е важна тази лява страна,ако изобщо не спя така проблем ли е?

# 426
Димитрова93, ти при Карагьозова ли ще ходиш? Да не се засечем там? 😋
Айрин, честито за хубавите новини 💞 Доктор Дяволов съм го чувала като добър специалист. Ти при него ли се следиш?
Аз ходя при нея от време на време за конслултации относно тромбофилията, не мисля цялата бременност да си следя при нея, защото някакси тя даже телефона не си дава, не ми е много сериозно това. Записах се за ЖК при др Пламен Миков, защото и преди съм ходила при него и съм доволна, но той май не изражда, а аз искам в Шейново да раждам, та ще видим как ще си намеря доктор там Grinning

# 427
Момичета, от снощи ме боли корема, все едно съм в цикъл. Тази сутрин като станах всичко беше ок, до преди час, когато пак ме заболя. Пия магнезий и ношпа, но не ме облекчи. Звъннах на док и ми каза да започвам Утрогестан 2×2 И да увелича магнезия. Следобед ще се чуем пак, да му кажа как е положението и евентуално да отида да ме прегледа. Притеснено ми е нещо, какви са тези болки сега... И от този Утрогестан ми пада кръвното, а съм с двете деца вкъщи сама. Сутрин ми каза през устата да го пия, а вечер вагинално да го слагам. Някоя от вас имала ли е такива болки? 11+3 съм вече, очаквах, че проблемния период е отминал..

# 428
  • Terra incognita
Как така ти изписва Утрогестан без преглед? Аз не бих се доверила на този лекар. Понякога тези болки са от самия растеж на матката, но за да се изключи проблем, е редно да се направи преглед, вместо да те тъпче по телефона. Искай да те прегледа, преди да пиеш каквото и да е, ако не- при друг лекар.

# 429
Вики и аз знам, че за чужбина повечето държат на естествено раждане, това големи бебета или проблем с очите наистина са мит.. Ти защо си със секцио? На мен също живот и здраве ми предстои раждане в чужбина, аз имам секцио от преди 2г, но лекарката мисли, че може и да мога нормално, но мен ме е страх, защото видях в България как са ме зашили отвътре и изпитвам ужас...

Karategirl98, в начална бременност не е задължително да спиш само на ляво в момент все още можеш да спим както ни е удобно, аз спя и на ляво и на дясно, като се схавана по гръб малко и така- въртя се.  И аз съм така будя се до тоалетна и после много трудно заспивам.

Вили, питай да слагаш утрогестана вагинално, за да не ти става лошо от него. Имаш ли зацапване или друг проблем? И за мен е малко странно да започваш така утрогестан без преглед. Аз го пия от 6гс и горе долу до края на другата седмица лека по лека го спирам, вече няма нужда.. При мен беше заради кървене и не добре изглеждаша лигавица..

# 430
  • Terra incognita
Бях секцио, защото бебето беше седалищно.

# 431
Нямам кървене, само болките. И на мен ми стана странно, очаквах да ме извика за преглед първо. Пиех  Утрогестан от 6 до 8 г.с. И го спрях. Каза ми да звънна следобяд пак и ще поискам да ме прегледа. Явно не е на работа в момента..оф не знам вече. ММ си тръгна от работа, защото знае какво ми става от този Утрогестан и държи да отидем на преглед някъде. Сутрин ми каза да пия през устата, а само вечер вагинално. И в двата случая е лошо, вагинално получавам страхотни сърбежи... Сега не смея да стана от леглото, то легнала ми се мота главата и ми съхне устата..

# 432
Ама как така ще ти изписва утрогестан по телефона, поне кървене да имаше... 🤦‍♀️ Пий но шпа и почивай, ако продължава иди на лекар да те види на ехограф. По принцип са нормални, както Вики каза, матката се разширява.

Спете, както и накъдето искате. Наляво е препоръчително, но не е задължително. Аз до края на бременност 1 се събуждах по гръб, пък уж не бивало - ама какво да направя, въртя се в съня си 😁. Беше ми удобно, на бебето явно също и нищо му няма.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 11:50 от sunny_bunny

# 433
  • Terra incognita
Аз се въртя нощем като шугава, не мога да си намеря място. Това ако трябва и на една страна само да спя, съвсем ще изкрейзя 😂

# 434
Бети, честито за хубавите новини Two Hearts

Вили, аз мисля, че е нормално да ни понаболява от време на време. Аз съм на Утрогестан 3*1 вагинално от самото начало. Но съм със СПКЯ и нисък прогестерон, доказан с кръвни изследвания не еднократно. По принцип дори съм за по-висока доза, но заради тромбофилията (прогестините сгърстяват кръвта) съм на тази. АГ като видя, че имам контракции, ми каза да продължавам да си слагам Утрогестана и да пия но-шпа. А магнезий не е ли също за това? Все се каня да питам лекарката и все забравям..

По темата за спането - аз никога не съм можела да спя по гръб, все настрани. И сега съм си така. Разликата е, че сега всяка вечер сънувам

Общи условия

Активация на акаунт