Отговори
# 510
Дами има ли проблем да ям преди биохимичния скрининг 🤔 /нали е кръвно изследване та се чудя / а съм гладна като вълк тази сутрин 🤦‍♀️🤷‍♀️

Яж смело, ако още не си 😁

# 511
Василева, няма значение за кръвната проба дали си яла или не Simple Smile

Jasmin, и аз съм с ниско кръвно и имам подобни опаквания :/

# 512
  • София
Дами има ли проблем да ям преди биохимичния скрининг 🤔 /нали е кръвно изследване та се чудя / а съм гладна като вълк тази сутрин 🤦‍♀️🤷‍♀️
На гладно ми каза на мен док.

# 513
  • Terra incognita
Няма проблем да си яла.

# 514
  • Пловдив
Хапнах си 🙈 мина бхс на 4Д не се видя проблем, дано и с кръвните е добре всичко. Между другото очарована съм от д- р Борислав Иванов, много приятен човек, обясни ни всичко като на малоумни, мъжа ми и той влезе, гледа, разглежда. За сега бебе е ок върви с 4 дни по- голямо 🙈 гигантче ще си имаме май май, за пола не каза нищо, рано било, но нищо нали е здраво 🤗

# 515
Василева, честито за хубавите новини Simple Smile Има време за пола. Всичко да е наред!

# 516
Василева23,честито и от мен Simple Smile Важното че всичко е наред,следващия път ще гледате пола Simple Smile.Много се зачудих за това с яденето,моя преглед е в 17,00 ,ако до тогава трябваше да съм гладна,определено щях да съм много войствено настроена Simple Smileхаххха

# 517
Jeni, ти с какви мутации си и каква ти е терапията за тромбофилията? Спомням си, че беше писала, че си на терапия май..

# 518
Jаsmin ,да на терапия съм .Повишени НК клетки,Хомозигот по мутантен алел на MTHFR(677). Хетерозигот по мутантен алел на Prothrombin G20210A.
Терапията ми е:След положителен тест ,всеки ден Фараксипарин 0,4 и през ден аспирин протект и динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити, д-димер и АРТТ)пусках и фиброген.Но преди месец имах леко кафеникаво зацапване и ми спряха аспирина,но след последните ми изследвания преди 2 дни,фиброгенна се оказа висок,и пак започанах апирина.Отделно приемам,фолиева киселина мета,Б12,Б6,Омега 3 и витамин Д.Имах липси на всички Sad
Нямам търпение да дойде петък да отида при едното АГ,и в понеделник съм при другото за ранния скриниг.Много ми е притеснено,дано всичко е Ок.

# 519
Всичко ще е наред! И аз ще пускам 1 път месечно, за да проследяваме терапията. Аз имам същия хомозигот, но освен него и хетерозиготни генотипи за R506Q, PAI и ACE. И съм на терапия сутрин фракси/клексан 0.4 и вечер аспирин протект 100 още от положителен тест.
Ако има някоя с подобни мутации, може да си пишем на лично, за да обменяме информация Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 13:07 от Jаsmin

# 520
До момичетата с тромбофилия, аз също съм в отбора с три хетерозиготни мутации. На терапия съм - фракси 0.4 всеки ден и аспирин през ден. По стечение на обстоятелствата ще правя първа контрола на терпияра на 17.03 при д-р Паскалева. Иска ми се обаче да ходя при доктор, който прави корекция на терапията не само на база кръвни показатели, но и ехографски преглед (кръвоток и пр.). Някакви съвети към кого да се насоча преди да изгрее д-р Сигридов. За София иде реч.

# 521
Момичета,

колко ви е желязото в кръвните изследвания? Моето е 113, а лекарката ми е в чужбина и съм на ЖК чак на 30 март, чудя се дали трябва да взема някакви мерки... а и в урината има някакви нитрити...

# 522
  • Terra incognita
Желязо не ми пускат, но хемоглобинът ми е около долната граница. И на мен ми излизат разни неща в урината. Лекарката каза, че ако посявката е чиста, няма проблем.

# 523
Момичета,

колко ви е желязото в кръвните изследвания? Моето е 113, а лекарката ми е в чужбина и съм на ЖК чак на 30 март, чудя се дали трябва да взема някакви мерки... а и в урината има някакви нитрити...

Моят хемоглобин е 119, лекаря ми каза да взимам желязо.

# 524
И моят хемоглобин е 119, но днес ми казаха да не вземам все още желязо. Явно при всеки е индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт