Отговори
# 525
juniper ,огледай се и в другите групи/във фейсбук / ,има много момичета които ходят при различни доктори препоръчани от Сигридов.Поне в София имате варианти Simple Smile,а ние в другите градове сме огранчени с 1 вариант.Но мисля че всички гледат изследвания и кръвоток.Само по единия показател не съм чела да се ръководят,но може и да има.Някои ходят и при хематолог,аз също мисля да посетя такъв специалист,дано и тои се изкаже адекватно Simple Smile)
Дано успеш да намери доктор на които имаш пълно доверие,че с нашите проблеми ,все сме в чуденка.

# 526
  • София
Момичетата с дефицит на Б12 и Д3, моля пишете при какви стойности ви назначиха терапия и сътветно какво точно взимате. Аз също съм с дефицит на Д3 и взимам добавка вече. Преди време бях и с дефицит на Б12. При последното изследване док обаче не ми назначи Б12 да взимам, а според мен си е нисък пак 222pmol/l.

# 527
Alvinda, аз ползвах тези

Б12 беше 1174 мисля и го спрях, а Д3 ми е 93 (реф.50-120) и си го пия по 10 капки седмично

# 528
alvinda,такива дози приемам в момента назначени от доц.Русев.Вит Д х5000 ЕД дневно и контролен тест след 4 седмици. Метил-В12 от 1000 гами х1тбл на ден и контролен тест след месец като 7 дни преди това да не се взима витамин.
Показателите ми бяха Витамин Д (25-OH Vitamin D3/D2)
19.4
Витамин В12 - 247

Първия месец,приемах Вигантол,но не се повлия много от него.Като ми излезна резултата и като видях,че не се повлиявам го смехих с Джеймисън,със него показателите повече се раздвижиха.
Витамин Б12 ,си взех спрейна Garden of Life.

# 529
Момичета и аз съм със тромбофилия. До сега бях само с клексан 0,4, всяка сутрин, но сега включихме и аспирин протект всяка вечер, защото доктора видя занижен кръвоток в ляво, в дясно каза, че е много добре. Ходя на консултации при Проф. Паскалева и при Доц. Конова.

# 530
Точно от този Б12 са доволни доста момичета. Много бързо се вдига нивото и става, ако имаш мутация. Хапчетата се смучат под езика и казват, че е хубаво да се приемат с други витамини от Б групата

А аз желязо не съм пускала. Освен и него да проверя. Още не съм се записала на ЖК и нищо не ми пуска АГ. Аз съм си изследвала нещата, при които знам, че имам проблем. И без това в понеделник ще правя нови, освен да проверя и желязото.

# 531
Момичета ,вие взимате ли Омега 3 ?Аз пия на Natural Factor Rx Omega-3 900 mg EPA/DHA.Но незнам дали е подходяща за бременни,в другите групи пият други видове.Като я показах на АГ ,каза че е добре,но съм чуденка.

# 532
Аз пия, но моята е една измислена и евтина. Бих искала да я сменя, но не зная с каква..

# 533
  • Terra incognita
В моите витамини има и омега 3.

# 534
Охо, голям отбор тромбофилни мамчета сме Grinning
Аз пия Омега 3 към Pregnacare си има капсула заедно с витамините.
Alvinda, за витамин D3 и В12- и аз съм като другите момичета, същите неща пия, защото бях с дефицит, интересното е, че колкото и пъти да питам да ги пускам ли пак след месец, всички доктори казват, че няма нужда.

# 535
  • София
Jeni Kirova, Jasmin А в какви мерни единици, че сега гледах, аз съм изследвала в две различни лаборатории и в едната Б12 е pmol/l, а в другата е pg/ml, като между двете си има доста разлика. По същия начин на Д3 последно измереното ми е 17.7 nmol/l, което се равнява на едва 6.8 ng/ml. Аз пия в момента Oilesen по една капсула дневно. Първо вигантол ми каза док, но не го открих в две поредни аптеки и взех втората алтернатива, която ми беше казала.
Гледах референтните стойности на двете лаборатории също се различават и се чудя с това б12 какво да правя. Утре като отида пак ще говоря с док да видим какво ще каже.
А каква е връзката между б12 и тромбофилия, аз до сега не съм се изследвала за нея?

# 536
Не мисля, че има връзка между витамините и тромбофилията, единствено, че има мутации, които не позволяват да се усвоява неметилирана форма на B12  и фолиева киселина, но можеш да си имаш дефицит и без тях Simple Smile

# 537
Alvinda, при мен Б12 беше 1175 pmol/l(реф. до 500) . Б12 съм приемала двойно на ден - един път хапчето, което се смуче под езика, и втори път от Абофолик (който бях вземала, понеже нямаше неофолик мета в аптеките. И аптекарите предлагаха него. Изобщо не съм видяла, че и то съдържа Б12. След това се усетих.)
D 93.70 nmol/l (реф. 50-120). Гледам, че съм ги изследвала на 24.01. (като разбрах, че съм бременна) и другата седмица ще ги пускам пак.

Права е Димитрова93. Затова е хубаво Б12 да е под формата на метилкобаламин, а фолиевата киселина да е мета. Тези форми със сигурност ще бъдат усвоени

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 16:43 от Jаsmin

# 538
Аз,затова пускам само в една за да мога да ги следя.Но като бях на преглед в клиника Малинов,Русев пак ми ги пусна да ги изследвам в тяхната лаборатория и показателите на двете места бяха едни и същи.А разликата беше не повече от 10 дни между тях.
Съвета ми е ,избери си една лаборатория и според нея да си следваш приема на витамини.
Аз първия месец пиех Топ Фолат,след това взех Неофолик Мета,но с мутациит ес които съм не съм усвоявала обикновените витамини,всичко трябва да е мета форма Sad

# 539
  • София
Аз,затова пускам само в една за да мога да ги следя.Но като бях на преглед в клиника Малинов,Русев пак ми ги пусна да ги изследвам в тяхната лаборатория и показателите на двете места бяха едни и същи.А разликата беше не повече от 10 дни между тях.
Съвета ми е ,избери си една лаборатория и според нея да си следваш приема на витамини.
Аз първия месец пиех Топ Фолат,след това взех Неофолик Мета,но с мутациит ес които съм не съм усвоявала обикновените витамини,всичко трябва да е мета форма Sad
Jeni, аз си ги изследвах до сега в Рамус по мое желание. В смисъл сама реших преди година да си пусна един тест и с изненада установих, че съм с дефицити. Тогава говорих с ЛЛ, но не ми назначиха нищо. Сама си повторих изследването след месец без добавка и то след почивка на море, но отново бях с д3 дефицит. Взех си комбинирана добавка с д3 и след още месец вече беше на долна граница.

Сега, обаче си следя бременноста в Щерев и като ми пускаха последните кръвни поисках и Д3 и Б12, та се оказа, че са с различни мерни единици. Както и да е, намерих калкулатор онлайн и ги преизчислих вече.

Общи условия

Активация на акаунт