Отговори
# 540
Здравейте! И моята БХС мина, всичко с бебока е добре и в норма. Прегледа беше дооста дълъг и изчерпателен. Доволна съм. На 2D ме гледа, нямало нужда от по- висок клас. Малко по-голямо е бебето, което е съвсем в норма. Утре ще пускам кръвните, защото се оказа, че лабораторията е с намалено работно време до 13:00 часа, а прегледа ми беше в 14:00 часа. Нямало проблем до 2 дни по-късно да се пуснат. Пол не каза, според него е рано и не иска да гадае. Другия път. Важното е, че всичко е наред.
Василева, радвам се, че и при вас всичко е минало добре. ❤
За другите неща, като тромбофилия не съм запозната изобщо, но щом сте на правилна терапия, всичко ще е наред!

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 18:13 от Vili__

# 541
alvinda,oх честно казано аз със първата си бременност такива изследвания не съм правила Sadединствено стандартните които пуска едно Аг.Но със сигурност съм имала дефецит.И се чудя как така не съм имала никакви проблеми с бременноста ,както в момента.Не знам защо обикновените АГ,ги отричат тези изследвания.Те също са важни .

# 542
Vili, честито за добрите новини! И при кръвните всичко ще е наред Flowers Four Leaf Clover
Почти всички минахте прегледи. Ние с Jeni сме в понеделник. Дано всичко е наред при всяка от нас Flowers Hibiscus

П.С. Между другото много се говори, че 80% от българите имат дефицити на Б12 и Д3. И е хубаво да се следят поне в периода на бременносттта

# 543
  • София
alvinda,oх честно казано аз със първата си бременност такива изследвания не съм правила Sadединствено стандартните които пуска едно Аг.Но със сигурност съм имала дефецит.И се чудя как така не съм имала никакви проблеми с бременноста ,както в момента.Не знам защо обикновените АГ,ги отричат тези изследвания.Те също са важни .
Jeni Аз за този Б12, че е толкова важен разбрах след раждането на сина ми. В предната отчетна имахме една майка, при която беше диагностициран сериозен дефицит при нея и бебето и бяха на специална терапия. Та, тя повдигна темата и покрай нея няколко майки се изследваха и откриха също дефицити. Това е преди 4/5 години и все още нямаше много лаборатории, които предлагат изследването, а беше и скъпо. Миналата година видях, че в Рамус са пуснали промо пакет изследване и така се навих и аз да си пусна и хоп дефицит. Повечето лекари обаче не го взимат много на сериозно още. То и аз май не си обърнах достатъчно внимание за б12.
За д3 взех добавка дапия, но след септември миналата година не съм пускала пак тест. Сега вече съм убедена обаче, че дълго време съм била със занижен Д3 и точно затова съм била през месец с болно гърло, кашлица или хрема.

# 544
alvinda,факт е че изобщо не им обръщат внимание.при мен ,ако не бяха последвали две неуспени бременности в рамките на няма и две години нямаше да почна да изследвам нищо.Те и сега не са много евтини тези изследвания Sad Особено ако трябва да ги следиш всеки месец.Но здраве да е,важното да овладеем ситуацията и бебчета да са здравички.
Jаsmin,стискам палци за супер новини Simple Smile
Vili, честитоооо

# 545
Момичета, сетих се какво още щях да ви питам. Smiley
Ако имате предложения за заглавие на новата тема, давайте ги, за да направя анкета. И да гласуваме Simple Smile
Аз предлагам: "Септемврийската дружина мина първата третина". Бързам да информирам, че не съм го измислила аз, видях го някъде по старите теми и ми хареса Simple Smile

# 546
На мен ми харесва ☺️
Като предложение за някоя следваща може Септември е още далече, но коремчето расте си вече

За витамините - взех си огестан, в който има вит. Д, омега, йод, фолиева и вит Е

# 547
  • Terra incognita
Много ми харесва идеята за името.
Иначе днес и на мен ми заглъхна ухото, мерих си кръвното- нормално 120/80. Някакви идеи от какво може да е? Много е неприятно, почти не чувам с него.

# 548
Много ми харесва идеята за името.
Иначе днес и на мен ми заглъхна ухото, мерих си кръвното- нормално 120/80. Някакви идеи от какво може да е? Много е неприятно, почти не чувам с него.

И на мен ми се случи веднъж, но траеше кратко. Попринцип съм чела, че е от кръвното, но на теб ти е добре. Моето обикновено е 90 на 60, че понякога и още пада и тогава ми се е случвало. Дано размине! Simple Smile

Аз, момичета, пак пиша, повтаряйки се, в 12та седмица дали сте усещали придърпване долу към матката? Не е болезнено, но още продължавам да го усещам и се притеснявам, а уж не искам да се филмирам. Също така леко усещане за тежест като при идващо МЦ. Наистина няма нищо болезнено, но дано не съм се претоварила нещо тези дни.

# 549
  • Terra incognita
В тези седмици започва много интензивен растеж, нормално е да се усеща туй- онуй. Ако усетиш дискомфорт, легни да си починеш.

# 550
  • Пловдив
Лили и аз усещам придърпване, даже мислех че е бебо, но доктора каза че е рано да е то 🤭 но от мерак вече си нагласям нещата, не е болезнено минава за секунди. Усещам по силен дискомфор когато легна на лявата страна 🤷‍♀️

# 551
Аз не мога да кажа, тъй като съм 11с. Но чета, че е нормално, тъй като матката расте, бебето и то Simple Smile

cecinka, ако ни четеш, драсни 2 реда как мина серклажа

# 552
Ее благодаря! Като го прочетох, ми олекна малко! Днес си наложих да почивам и освен да сготвя, друго не съм правила. Цял ден съм изтегната на дивата или леглото, та дано олекне. Пих и но жпа за всеки случай. Но да, дано е от растежа, който започва. Сега, като е финалът на рисковия период явно се филмирам повече от обикновено. Smile Благодаря отново!  Heart Eyes

# 553
До момичетата с тромбофилия, аз също съм в отбора с три хетерозиготни мутации. На терапия съм - фракси 0.4 всеки ден и аспирин през ден. По стечение на обстоятелствата ще правя първа контрола на терпияра на 17.03 при д-р Паскалева. Иска ми се обаче да ходя при доктор, който прави корекция на терапията не само на база кръвни показатели, но и ехографски преглед (кръвоток и пр.). Някакви съвети към кого да се насоча преди да изгрее д-р Сигридов. За София иде реч.

Аз също съм на терапия фракси през ден и следене всяко 3 та седмица.също приемах няколко седмици аспирин протект, така ми каза ми беше посочил имунолога.  Само че, като чета всички си поставяте фраксипирина всеки ден и примати аспирин, затова започвам да се чудя дали моята терапия ще бъде ефикасна..

# 554
Оп тук съм. Извинявам се че не писах по рано. Не ме приеха и ме върнаха от болницата. Казаха че трябва към 17г.с. да отида, защото тогава вече е щяло да се разбере къде е плацентата. Ако е била долу нямали право да ме шият. Документите ми за хоспитализация до тогава нямало да важът, и щели да ме приемат по спешнот. Говорих и с моя АГ и ме вика на 12 отново за да ме прегледа, че и той се ядоса че не ме приеха

Общи условия

Активация на акаунт