Отговори
# 495
  • Terra incognita
Нормални витамини за бременни можеш да си вземеш.

# 496
Аз пия Прегнакеър и сега заради грипния сезон Биозин мама.

Момичета, мислите ли да правите 4Д? Кога и къде? Четох, че след 12 седмица може да се направи.

# 497
  • Terra incognita
Още не са ми предложили 4д. Това с каква цел се прави? С първото не са ми предлагали.

# 498
Аз,със първата бременост,пиех комбинирани на Jamieson.Сега ги приемам поотделно,но това е по предписание на доктор на базата на  изследване за липси от определени видове.Виждам че доста мами пият Прегнакеър.

# 499
4д се прави с цел да се види плода по-добре за аномалии. Четох, че е 10 пъти по-точен от нормален ултразвук. Като цяло никой не ме е насочвал, но съм с един мисед и ми иска да направя всичко възможно, за да ми е по-спокойно сега Simple Smile

# 500
  • Пловдив
Четох че доктора при който съм утре за БХС работи по принцип с 4д ехограф, ако говорим за едно и също де 🙈 /не ги разбирам медицината е прекалено далеч от мен/ иначе и аз бих направила ей така за успокоение.
Ако имате нещо друго предвид се извинявам предварително за невежеството ми 🙈

# 501
ФМ в 17-18 г.с. ми е с 4Д. На ЖК с първата бременност АГ редовно гледаше бебето с 4Д.
Всички доктори работят различно. Човек се обърква вече.

# 502
Здравейте момичета! С първата бременност още в 13 седмица видяхме бебо на 4D. Докато лекарят правеше фаталната морфология и за кратко го пусна да го видим на 4D. Така добиваш реална представа как изглежда, но мисля, че не им е необходимо да вземат показатели чрез 4D, а по-скоро е за родителите. Някоя от вас правила ли е пренатален тест Vision?Знаете ли кога излизат резултатите и много ли се бавят?

# 503
Здравейте момичета! С първата бременност още в 13 седмица видяхме бебо на 4D. Докато лекарят правеше фаталната морфология и за кратко го пусна да го видим на 4D. Така добиваш реална представа как изглежда, но мисля, че не им е необходимо да вземат показатели чрез 4D, а по-скоро е за родителите. Някоя от вас правила ли е пренатален тест Vision?Знаете ли кога излизат резултатите и много ли се бавят?

И аз знам, че всички измервания се правят на 2Д. И при мен на първата фетална го пуснаха няколко пъти на 4Д.
Аз правих Vision тест. При мен излезнаха на 3тия работен ден. Срока им е 7 работни дни. По принцип в сряда и четвъртък изпращат кръвта в Италия, а през останалото време в САЩ. Моята я изпратиха в Италия и може би заради това излезнаха доста бързо.

# 504

И аз знам, че всички измервания се правят на 2Д. И при мен на първата фетална го пуснаха няколко пъти на 4Д.
Аз правих Vision тест. При мен излезнаха на 3тия работен ден. Срока им е 7 работни дни. По принцип в сряда и четвъртък изпращат кръвта в Италия, а през останалото време в САЩ. Моята я изпратиха в Италия и може би заради това излезнаха доста бързо.

На мен ми взеха кръв още на 2 Март, но все още нямам резултат и се притесних какво се случва. Обадих им се и казаха, че още нямат информация за мен, може би утре или в сряда. А те първо се обаждат по телефон и след това ги изпращат на мейл или как те известяват за резултата?

# 505

На мен ми взеха кръв още на 2 Март, но все още нямам резултат и се притесних какво се случва. Обадих им се и казаха, че още нямат информация за мен, може би утре или в сряда. А те първо се обаждат по телефон и след това ги изпращат на мейл или как те известяват за резултата?

Да, обадиха ми се и веднага след това ми ги изпратиха на имейла. От 2ри март досега са 5 работни дни. Предполагам, че при теб пробата е изпратена в САЩ и заради това още няма резултати, но до ден два ще се обадят Simple Smile

# 506
Много често (почти всеки ден) ми се случва да ми заглъхват ушите (лявото особено) и трябва да си накланям главата, за да се оправи положението. Чета, че може да е от ниско кръвно... На някоя да се е случвало? И носът ми се запушва особено сутрин, а не съм болна.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 18:39 от Jаsmin

# 507
Много често (почти всеки ден) ми се случва да ми заглъхват ушите (лявото особено) и трябва да си накланям главата, за да се оправи положението. Чета, че може да е от ниско кръвно... На някоя да се е случвало? И носът ми се запушва особено сутрин, а не съм болна.

И при мен напоследък ми заглъхват ушите и го отдавам на кръвното. Не мисля, че трябва да се притесняваш. За запушването на носа бях чела някъде, че било нормално, но и него смятам, че не трябва да го мислиш.

P.s. Мерси за препоръките за витамини, още утре ще си взема. Simple Smile

# 508
  • София
Здравейте момичета. Не бях влизала във форума от седмица и едвам ви изчетох 😄 Добре дошли първо на новите попълнения, леко и безпроблемно бременеене желая на всички.
Аз вече съм в 11г.с., утре съм на преглед и нямам търпение да видя пак бебчо. Най-накрая реших по здравна каса пак да съм при същия доктор от предната бременност. Сега трябва да си взема направление за ЖК, че беше рано и на 18ти ще ме запише официално.
За запушването на носа се включвам и аз в групата, много ме мъчи особено нощем. Не мога да спя с часове се въртя. Бях чела преди време, че е нормално за този период, в резултат на хормоните се повишавало налягането в кръвоносните съдове, което може да даде различни последствия, включително хемороиди. Предполагам, че заглъхването на ушите също може да е свързано с това.
На мен е още ми се гади много, обикновено успявам да се контролирам и да не превръщам, но не винаги.
На БХС съм следващата седмица, дано всичко е наред, че с моите 37 години съм вече в по-голям риск.

# 509
  • Пловдив
Дами има ли проблем да ям преди биохимичния скрининг 🤔 /нали е кръвно изследване та се чудя / а съм гладна като вълк тази сутрин 🤦‍♀️🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт