Отговори
# 600
mommy, питай ето тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1179256 Тази тема ще я сложа на първа страничка на следващата тема, тъй като има различни въпроси, които може да са ни от полза. Има и тема за бременни в чужбина, както и тема за бременни с близнаци. Тях мисля, че съм ги сложила на първа страничка

Попитах за майчинството и казуса си, но никой не ме отрязи...

# 601
  • Пловдив
Не се шашкай преди да дойде резултата, и при мен нещо доктора го мери 4 пъти сърцето ми спря направо, както ентусиазирано разказваше и изведнъж млъкна, добре че мъжа ми беше с мен. Оказа се че бебо се завъртяло и от там грешно измери, но за негово успокоение 4 пъти мери само и само да види правилните стойности /за някаква артерия или капиляр ставаше въпрос/ резултата ще си взема аз във вторник но от 4д ми дадоха от 85% до 93% че няма синдром Simple Smile дано да е здраво 🤗

# 602
Благодаря за успокоението, момичета. Все пак реших да отида на второ с мнение, при лекар с по-добра апаратура. Да видим и той как ще измери. Имам доверие на доктора ми, но истината е, че ехографа не е особено добър. Тъй като ми казаха, че най-верятно резултатите няма да излезнат тази седмица, искам да си спестя притесненията до понеделник евентуално. Имам час за днес от 17:30 в клиника Торакс-Пловдив. Само се чудя какво да обясня на доктора там 🙄 документи от прегледите нямам, само ехографски снимки имам. Ще ги нося все пак. Дано не ми се накара нещо, да ме пита защо отивам. Знам ли кой как е спал.. Ще пиша след прегледа.

# 603
  • Terra incognita
Здравейте. Резултарите от бхс за бебето са добри, ниски рискове, но! Имам нисък papp-a , 0,39 + фамилна обремененост и горно гранично кръвно от предната бременност и заключиха висок риск от прееклампсия 😥

# 604
  • Пловдив
За Пловдив с две ръце препоръчвам д- Борислав Иванов обясни всичко подробно даже предложи да изчакаме час тъй като бързаше за спешна операция и пак по два пъти мери всяко едно нещо, първо казва при Даун какви са стойностите после нашите, много готин човек, прегледа беше 120лв.

# 605
За Пловдив с две ръце препоръчвам д- Борислав Иванов обясни всичко подробно даже предложи да изчакаме час тъй като бързаше за спешна операция и пак по два пъти мери всяко едно нещо, първо казва при Даун какви са стойностите после нашите, много готин човек, прегледа беше 120лв.
Нямах избор особен за днес, при Д-р Кунчев ще ходя. Ходих при него веднъж, останах много доволна. Сега пак се спрях на него. Пък и имаше свободни часове за днес, което ми беше важно.

# 606
  • Пловдив
Важното е резултата да е добър 🤗 стискам палци всичко да е наред

# 607
Вики, супер, че бебенце е здраво. Не се тревожи отсега за прееклампсия, това все пак не е диагноза, а вероятност, просто ще се следиш по-изкъсо

# 608
Вики, супер, че бебенце е здраво. Не се тревожи отсега за прееклампсия, това все пак не е диагноза, а вероятност, просто ще се следиш по-изкъсо

И аз бях с първата бременност с висок риск отнпрееклампсия, но не съм имала проблем. Не се тревожи излишно!

# 609
  • Terra incognita
Благодаря, момичета. Надявам се аспиринът да помогне.

# 610
Vicky, браво за хубавите новини Two Hearts За другото ще се следиш и няма да се притесняваш.
Забравих да ви кажа, че Б12 и Д в Рамус в момента са на промоция. Ако се пускат в пакет са 30 лв. Освен това ТСХ и ФТ4 също бяха в пакет - 18 лв.

# 611
  • Пловдив
Идвам и аз от отбора на паникьосаните. От около час усещам странна болка от лявата страна 🤷‍♀️ възможно ли е да е от това че спах на тази страна. Като придърпване го усещам, не вярвам да е бебо 🤷‍♀️🤦‍♀️ а съм далече от аг и малко се притеснявам, не е постоянна болка, днес и доста домашни задължения правих, може и да съм се преуморила.
Леле извинявам се че така ви напълних главите но се притесних 😔

# 612
Ох, минахме и ние! На ехографа всичко е много добре, голям камък ми падна от сърцето. Утре ще пуснем кръвните, за пол казаха, че е рано, но даже се видяха фалангите на пръстчетата ☺

# 613
За пол не е рано, ако пуснеш Пренатест.Simple Smile

# 614
Ето ме пак. Минах прегледа. Нухалната гънка е 0.78, а не 1.8 както я измери доктора онзи ден. Най-вероятно изследването ще излезне не много добро, според този лекар, ама каза да не го взимам под внимание. Гледа ме на 3Д, имах монитор срещу мен и виждах всичко. Бебче е 6см, а не 5.1см. Абе изобщо нищо не е както онзи ден. Да им го фукна на ехографите тук/извинявам се, ама се ядосах/. Каза, че най-вероятно ще е момиче, гледа доста дълго и нищо не стърчеше. Така ми се искаше момче, но важното е, че е добре.
Василева, и мен си ме наболява от ляво често. От растежа на матката е, опъват се връзките. Не се притеснявай. Сигурно си се примирила. Почивай си повечко.

Общи условия

Активация на акаунт