Отговори
# 585
Добро утро, момичета! Мен днес ме събудиха да ми кажат, че БХС ми е отменен заради грипа, но аз не се давам и ще отида при друг доктор, още днес. Доста ми е притеснено честно казано, дано вс е наред Simple Smile

# 586
Добро утро, момичета! Мен днес ме събудиха да ми кажат, че БХС ми е отменен заради грипа, но аз не се давам и ще отида при друг доктор, още днес. Доста ми е притеснено честно казано, дано вс е наред Simple Smile
Що за безумие, как ще отменят бхс, то не е някой обикновен преглед, има си врермви диапазон 🙄

# 587
  • Пловдив
Димитрова за кой град става въпрос /наистина помня колкото зелка/.
Но с тоя корона вирус прекаляват, ако не си от град с доказан случай е глупаво да отменят толкова важен преглед 🙄 дано намериш доктор които да те приеме и да го направи, стискам палци при всички резултатите са бъдат добри 🤗

# 588
Аз нямах дефицит на витамин Д, просто беше в норма, но почти на долна граница и затова ендокриноложката ми изписа да приемам по 10 капки 2 пъти седмично през зимния период.
Днес ходих да пусна някои изследвания. Пуснах витамин Д, Б12, ТСХ и глюкоза. Бях и при АГ да ме запише на ЖК, но ме върна. Видяхме бебчи, което е доста голямо и отговаря на 13г.с., което е почти 2 седмици напред. Та ме притеснява гестационния диабет...
При такъв случай само глюкоза ли се следи, или се прави обременяването?

# 589
Аз нямах дефицит на витамин Д, просто беше в норма, но почти на долна граница и затова ендокриноложката ми изписа да приемам по 10 капки 2 пъти седмично през зимния период.
Днес ходих да пусна някои изследвания. Пуснах витамин Д, Б12, ТСХ и глюкоза. Бях и при АГ да ме запише на ЖК, но ме върна. Видяхме бебчи, което е доста голямо и отговаря на 13г.с., което е почти 2 седмици напред. Та ме притеснява гестационния диабет...
При такъв случай само глюкоза ли се следи, или се прави обременяването?

С първата бременност така вървеше малкия с две седмици напред, правихме обременяване с глюкоза.. Оказа се, че нямам проблем, просто бебо е голям - той и се роди голям. Simple Smile Важното е да са здрави 🥰

# 590
В понеделник ми е БХС - дано не ме върнат, че както върви напред... направо не знам

# 591
В София...то и тук има вече. Но Майчин Дом работят явно този, при който съм аз на ЖК спира. Той каза другата седмица да го направим, ама на мен не ми се чака, а и не е ясно дали няма да станат по-зле нещата.

# 592
Димитрова, ти в Майчин дом ли ходи? В понеделник аз съм точно там на преглед

# 593
И аз съм в началото на другата седмица, но в частен център и се надявам никой никого да не връща. Дори и по държавните - това не е обикновена жк, ако не дай боже нещо не е наред, кой ще поеме отговорност за пропуснат важен скриниг

# 594
Те верно прекаляват с този вирус...чак БХС да отменят 😒 То това да не е концерт по желание, има си време за правене..
Аз си чакам резултатите от БХС, още не са обработени. Надявам се за утре, че не съм спала спокойно тази нощ и само глупости сънувах. Притеснява ме нухалната гънка, че я измери 18мм, а гледах резултати на други жени от ФБ групата и са по 14мм, 16мм най-много.. Имам лошо предчувствие просто..направо ми се реве 😔

# 595
Вили, 18 си е ок, трябва да е под 3. Стискам палци за скорошни и добри резултати ☺️

# 596
Димитрова, ти в Майчин дом ли ходи? В понеделник аз съм точно там на преглед
Не, за ехогр. изследване щях да си отида при доктора, който ми води ЖК, принципно е в частен кабинет, ама...
Майчин Дом си бачкат, поне сутринта така ми казаха Simple Smile

# 597
Вили, мисля, че няма за какво да се притесняваш Simple Smile После да пишеш Flowers Hibiscus

Момичета, дарителската кампания за бебе Марти, която беше публикувала тук mucuni още върви и може да се изпратят средства и по Изипей. Още малко пари им трябват, та който иска, нека се поинтересува. Flowers Hibiscus

# 598
Вили яз също мисля, че трябва да си спокойна и да мислишположително! Всичко ще бъде наред 🍀

Мамите раждали в чужбина, можете ли да ми кажете, живот и здраве след раждането как се процедира документално, за да извадим Бг акт за раждане егн, паспорт и тн.. ???

Втори въпрос, в момента съм неплатено майчинство до 3г. живот и здраве на пролет 2021 се прибираме в България, ще мога ли да взимам майчинство? Имам си трудов договор, който ще продължи, тъй като работя дистанционно. Въпроса е дали още от септвмври ще ми го признаят, назависимо, че все още съм в чужбина..??

# 599
mommy, питай ето тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1179256 Тази тема ще я сложа на първа страничка на следващата тема, тъй като има различни въпроси, които може да са ни от полза. Има и тема за бременни в чужбина, както и тема за бременни с близнаци. Тях мисля, че съм ги сложила на първа страничка

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 14:03 от Jаsmin

Общи условия

Активация на акаунт