Отговори
# 240
Здравейте, в 8г.с и 3 дни съм, днес бях на преглед и ми направиха цитонамазка. Докторът каза, че е безопасно, но има вероятност да има кървене, това доста ме притесни. Правихте ли това изследване през първия триместър?

Здравей,

Това е едно от задължителните изследвания, ако не си го правила скоро. При първата ми бременност ми го направиха около 9 седмица, сега съм в 12 и още не са ми правили, така че предполагам на следващия преглед ще ми направят. Няма от какво да се притесняваш Simple Smile

# 241
Като цяло малко лекари не се наемат да правят цитонамазка и то в първия триместър, което не е причина да се тревожиш.

# 242
  • София
Започнахте ли да се мажете с олио против стрии? Бихте ли препоръчали някое?

Аз съм в 11.5 и попринцип съм със суха кожа по лицето,краката,но сега е нещо страшно. Целият ми корем е изпръхнал и се бели чак вчера питах лекарката ми каза да са от аптеката понеже може да се обрина от други и ми препоръча на Мустела каза,че са най-добрите,но са бая скъпички и каза,че трябва много да се мажа. В 2 аптеки търсих нямаха и ми препоръчаха BiO Oil много го взимали и сега се чудя,защото пък прочетох че май след 3м можело с него.Вие пробвали ли сте някои от тях?
Мустела с 2 ръце, вече я препоръчвах назад в темата. Не че съм се спретнала да си купя, още се мотая, но със сигурност ще е този КРЕМ (ако има олио, не знам то как е).

# 243
  • София
Излезе ми кръвния резултат от БХСто,утре съм на лекар,нищо не разбирам.Ако някой е наясно да ми разясни моля Wink!

# 244
  • Пловдив
Здравейте не помня точно коя от вас посещава д-р Иванов, аз имам час при него за 10.03, но не знам къде съм си записа адреса 🙄 ако може тук или на лично да ми го пише ще бъда много благодарна, намерих в Интернет някакъв, но за по сигурно няма да откажа от човек посещавал го. (имам някакъв панически страх да не ида на грешно място 🙄).
Днес иначе бяхме на преглед, човека е в 10г.с и 4 дни 🤗, за сега расте нормално, даже ръкомаха и се върти, бащата също го видя, беше емоционална среща, дано и занапред всичко е наред.

# 245
Изчакай си прегледа. Само от тези резултати не може да се прецени. След феталната морфология се вземат предвид всички данни хормони и измервания на плода и се изчисляват рисковете за тризомий и прееклампсия.
Първия хормон е малко под границата, но след прегледа доктора ще каже Simple Smile Дано всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover

Излезе ми кръвния резултат от БХСто,утре съм на лекар,нищо не разбирам.Ако някой е наясно да ми разясни моля Wink!

# 246
Здравейте, момичета! От известно време забелязвам, че ставам само веднъж през нощта до тоалетна, а до преди 2 седмици беше доста често. При вас как е намаляло ли е ходенето?

# 247
  • Пловдив
При мен е на моменти, ако пия повече ходя по често, вечер ставам веднъж--два пъти.

# 248
Аз не пия особено много вода вечер, но ставам по поне 3-4 пъти. Не мисля, че това е фактор за притеснение.

Аз съм решила утре сутринта да се обадя на АГ да ме види, защото днес имах страшни болки направо умирах, не знам какво се случва, но ще я помоля да ме вземе по спешност, дано успея! 🍀

# 249
  • Пловдив
Дано няма нищо притеснително.

# 250
  • София
Минавам за бърз отчет. Вчера бях на преглед, бебчо отговаря на 8с+5д, което пасва на късната ми овулация. Записах час за БХС и ми пусна кръвни и микробиология. Цитонамазка не сме правили, защото последната ми е от ноември и док каза, че няма нужда от нова за сега.
За мазането да споделя, аз също съм с много суха кожа. С миналата бременност се мазах само с олиото на Weleda и нямах почти никакви стрии. Сега пак започнах с него, много се надявам пак да се отърва с малко, но ще видим. Корема ми се подува жестоко вечер, все едно съм 6ти месец. Док каза, че и гаденето и подуването е от хормоните и да наблягам на фибри и повече вода за подобряване на метаболизма.

# 251
  • Пловдив
Моето коремче ту го ума, ту го няма. Но бебето се развива както трябва. Днес най- после питах за кафе, та аг каза че може едно кафе, или 500мл кока-кола, но не и двете, ако има някоя като мен не разбрала 🤗

# 252
И моят корем вечер е много подут и ми е тежко.
Днес бях на преглед, много подскачаше пак бебето 😃 май ще ме рита повече от сестра си.
Пол изобщо не можа да предположи.

# 253
Моето коремче ту го ума, ту го няма. Но бебето се развива както трябва. Днес най- после питах за кафе, та аг каза че може едно кафе, или 500мл кока-кола, но не и двете, ако има някоя като мен не разбрала 🤗

Оф аз така обичам и дветееее 😄😄😄 простооо.... не ме питайте как ги ограничавам! С триста зора! Особено колата, хайде кафето си пия и в нормално състояние по 1, НО колаааа... оф, мъка!🙃🙃🙃

# 254
  • София
На мен док ми каза, че за кафето няма проблем и две да пия, защото съм с много ниско кръвно. В понеделник на прегледа беше 85/50. За колата не сме говорили, но не бих пила и не заради кофеина. В нея има още един куп вредни съставки.

Оф аз така обичам и дветееее 😄😄😄 простооо.... не ме питайте как ги ограничавам! С триста зора! Особено колата, хайде кафето си пия и в нормално състояние по 1, НО колаааа... оф, мъка!🙃🙃🙃

Общи условия

Активация на акаунт