Отговори
# 225
И аз пусках ТСХ - 0.170 (реф.0.300-4.200) и ще намаля малко дозата. преди да забременея приемах по 25 на ден, а сега по 50. Нещо, което смятам да направя, е да сменя фраксипарина с клексан, защото ми стават буци, странни топчета, които са твърди по корема. Но имам една кутия още и трябва да я използвам.
Хубаво е да си правим разходки, на мен слабост ми е планината, но още ми е студено (дори ми става нещо странно на гърдите при студ, някак се стягат, набъбват, когато съм навън и е студено Smiley). Вчера бяхме на Бачковския манастир и запалихме свещички.
Жени, благодаря ти за информацията Simple Smile Хубаво е, че е спряло зацапването

# 226
sunshiney
Има тема за д-р Борислав Иванов - https://www.bg-mamma.com/?topic=995516.75
Води ЖК по ЗК, на мен ЛЛ ми даде направление за следене още в 6г.с и още от тогава моят доктор ме води на ЖК /не съм при този АГ/, тогава ми пуснаха всички изследвания и безплатен преглед, всеки следващ си го плащам по 40лв. Мисля ,че по ЗК се падат 3 безплатни прегледа във всеки един от триместрите. Сестрата е много прилежна с документацията и всичко каквото ми се пада безплатно си ми казва Grinning
Днес бях на ФМ /при моя си доктор/ и платих 50лв. Изпрати ме във ВМИ на БХС - там е безплатно.
Всичко по бебчето е наред, каза, че ще е Blue Heart

Имаш предвид в Хирургиите на Пещерско шосе ли? При кой АГ прави там БХС?

# 227
Здравейте дами,
Аз съм Петромила от Варна на 30г. И днес официално се ригистрирах. В 12та
Г.с. съм с евентуален термин 6 септември. Родвам се да се присъединя към Вас и да споделаме вълнения заедно. Пожелавам на всички спокойна бременност и здрави бебоци Heart

# 228
  • Пловдив
БХС се прави във ВМИ на В.Априлов, има генетична лаборатория и там сестра ми взе кръв.

# 229
Моята ФМ мина и всичко изглежда наред засега, бебчо е много пораснал, много се движеше и дори си смучеше пръста на ръката. Много мил момент Gift Heart Доктора предположи момиченце, но каза че няма как да е сигурен, мн е рано още. Аз тази седмица като направя пренатеста ще стане ясно пола, дано и там всичко е наред.

За съжаление кр. захар според лекаря е малко висока 5,20 и утре ще правим обременяване с глюкоза за да избегнем евентуален диабет и да следим положението. Това не е нещо неочаквано от мен тъй като имах ИР и пих глюкофаж половин месец преди да забременея. Сега ще огранича съвсем въглехидратите и се надявам, че ще мога да издържа цяла бременност, само и само да не развия диабет, че не ми се иска да се случва.

Има ли друга мама с риск от диабет и какво хапва?

# 230
Моята ФМ мина и всичко изглежда наред засега, бебчо е много пораснал, много се движеше и дори си смучеше пръста на ръката. Много мил момент Gift Heart Доктора предположи момиченце, но каза че няма как да е сигурен, мн е рано още. Аз тази седмица като направя пренатеста ще стане ясно пола, дано и там всичко е наред.

За съжаление кр. захар според лекаря е малко висока 5,20 и утре ще правим обременяване с глюкоза за да избегнем евентуален диабет и да следим положението. Това не е нещо неочаквано от мен тъй като имах ИР и пих глюкофаж половин месец преди да забременея. Сега ще огранича съвсем въглехидратите и се надявам, че ще мога да издържа цяла бременност, само и само да не развия диабет, че не ми се иска да се случва.

Има ли друга мама с риск от диабет и какво хапва?

Ах колко ме е страх от тази пуста захар. Преди да забременея беше около 6, а сега не ли се мисли 😥

# 231
  • Terra incognita
Моята последно на гладно беше 5. Добре ли е?
Всъщност, това няма мн значение. Обременяването ще покажв

# 232
Супер новини, Бети! Поздравления 💞
Аз също съм с инсулинова резистентност. Пиех 3*1 Метфогамма 500. Кръвната захар беше 4.3 на гладно. Чувала съм, че се правят изследвания, ако бебето върви 2 седмици напред и то към 20 г.с. Нищо не са ми казвали още по този повод

# 233
  • Terra incognita
При нас е задължително това изследване и Слава Богу. Синът ми не е вървеше едро бебе, но диабетът беше факт. Просто нямах абсолютно никакви симптоми и сигнали.

# 234
При нас е задължително през 20 г.с за да се види дали няма гестационен диабет майката, но моя лекар като видя че още сега на гладно ми е 5.2, прецени че е добре да го направим още сега за да избегнем наистина диабета през 20 г.с. с режим още от сега. Аз като цяло нямам мн апетит ама проблема че обичам картофи и ориз и уж съм намалила сладкото, но явно критерия ми не е достатъчен и трябва още да се намали.
Моя е грешката, че трябваше да пия метфоргамма 3 месеца, а аз докато реша да го почна и забременях, бях го пила само 20 дни.

# 235
Здравейте момичета,
цял нощ съм с една болка ниско долу, като все едно ме е прерязало, но си седи болката, когато се изправя изпитвам тежест и болката продължава. На някой случвало ли му се е? Нещо доста се притесних, писах на лекарката ми и чакам отговор.. Sad Ох дано само всичко е наред 🙏🏻🍀

# 236
Започнахте ли да се мажете с олио против стрии? Бихте ли препоръчали някое?

# 237
  • Terra incognita
При нас е задължително през 20 г.с за да се види дали няма гестационен диабет майката, но моя лекар като видя че още сега на гладно ми е 5.2, прецени че е добре да го направим още сега за да избегнем наистина диабета през 20 г.с. с режим още от сега. Аз като цяло нямам мн апетит ама проблема че обичам картофи и ориз и уж съм намалила сладкото, но явно критерия ми не е достатъчен и трябва още да се намали.
Моя е грешката, че трябваше да пия метфоргамма 3 месеца, а аз докато реша да го почна и забременях, бях го пила само 20 дни.
Аз, понеже имам опит, мерех си кз по 6 пъти дневно и горе- долу знам какво вдигаше захарта ми. Картофи ядях, ориз ( пълнозърнест) също. Оказа се, че при мен разковничето е в количеството. Не бива да се лишаваме напълно от тези втглехидрати, защото и те имат своите ползи. Просто в чинията те трябва да са най- малко като количество.

# 238
Здравейте, в 8г.с и 3 дни съм, днес бях на преглед и ми направиха цитонамазка. Докторът каза, че е безопасно, но има вероятност да има кървене, това доста ме притесни. Правихте ли това изследване през първия триместър?

# 239
Започнахте ли да се мажете с олио против стрии? Бихте ли препоръчали някое?

Аз съм в 11.5 и попринцип съм със суха кожа по лицето,краката,но сега е нещо страшно. Целият ми корем е изпръхнал и се бели чак вчера питах лекарката ми каза да са от аптеката понеже може да се обрина от други и ми препоръча на Мустела каза,че са най-добрите,но са бая скъпички и каза,че трябва много да се мажа. В 2 аптеки търсих нямаха и ми препоръчаха BiO Oil много го взимали и сега се чудя,защото пък прочетох че май след 3м можело с него.Вие пробвали ли сте някои от тях?

Общи условия

Активация на акаунт