Отговори
# 630
Моето също шаваше много. Няколко пъти мери вчера тази гънка. Но все пак мисля, че цял милиметър разлика не е никак малко. По едно време даже си качи краката на главата човечето 😄 акробат или според него на 80% акробатКА 😁 На ММ му потънаха гимиите, като му казах, че най-вероятно е момиче. С 4 жени щял да полудее, заминавал за чужбина, да изкарва за червила и дамски превръзки 🤣 Резултатите са ми готови, отивам да ги взема и ще пиша присъдата каква е. Честно казано, не го взимам под внимание след вчера..

# 631
  • Terra incognita
Аз въобще не съм гледала размерите. Казаха, че всичко е точно и така.

# 632
Здравейте,

Има доста особености при измерването на нухалната транслуценция. Една от тях е главата на бебчето да е под определен ъгъл. Аз имам предишна бременност с Даун и лекаря се мъчи близо час и половина да я измери като по учебник.
Да, съгласна съм, че БХС е стрес понякога, но за мен това е заради лекарите, които не са особено запознати кой резултат от какво идва или пък заради други такива, които не обичат да обясняват и оставят пациентките да живеят в ужас. Отделно е това, дали измерванията са правилни, защото те са с голяма тежест при БХС. Освен това увеличена гънка подсказва и за други проблеми, не само хромозомни аномалии. И ние нямаме в семейството хора с Даун, но ето, че се случи на мен. Няма да навлизам в подробности, че 95 % от случаите на Даун са случайна грешка, а останалите 5% може да са наследствени без проявления при родителите.  В този ред на мисли искам да кажа, че е хубаво резултатите от БХС да се разчитат от човек, който знае как да го разтълкува и въпреки че е статистика да насочи пациентката възможно най-точно какво следва да се направи, ако има съмнения за проблем. И важно е да не изпадаме в паника, а да направим информиран избор, дали да направим допълнително изследване, било то неинванзивен тест или инванзивен такъв (разбира се за инванзивния трябва да има по - сериозно основание).
Бъдете спокойни най - вече, за да може да взимате правилни решения (казвам го от личен опит, защото и при мен се беше настанила паниката по едно време).

Mikka поздравления за добрите новини. Аз също мисля, че гледането на момче е по - различно и първите дни като разбрах бях малко притеснена.
Villi радвам се, че вече си спокойна Simple Smile

# 633
Боболинка, мн хубаво и изчерпателно написано. Ние също нямаме семейна предразположеност, но имам бременност, приключила заради генетичен проблем, за който средния шанс да се случи е 1 на мн хиляди. Но, ето, изтеглихме късата клечка. Тогава бременността приключи сама, но невинаги е така. Затова наистина е важно при кой специалист се прави прегледа за аномалии

# 634
  • Terra incognita
Боболинка, как се установи при теб бремвнност с Даун?

# 635
Боболинка, как се установи при теб бремвнност с Даун?

Ами с БХС, имах маркери на ултразвуковия преглед и доколкото разбрах и самите хормони не бяха както трябва. След това правих хорионбиопсия, която потвърди синдром на Даун.

# 636
  • Terra incognita
Нашата нухална гънка е 2.1мм- леларката каза, че е наред, трябва ли да се притеснявам.
Малко ме притесни и пулсът- 155, стори ми се малко по- бавен.

# 637
Нашата нухална гънка е 2.1мм- леларката каза, че е наред, трябва ли да се притеснявам.
Малко ме притесни и пулсът- 155, стори ми се малко по- бавен.

До 2.5мм е границата за нухалната транслуценция. Мисля че няма място за притеснение.
Относно пулса също мисля, че е нормален. На последния преглед пулса на бебчето беше около 160.
Чувала съм, че при бебчета момчета е по - нисък пулса. 😁 При мен се оказа вярно и двата пъти, поне доколкото си спомням измерванията 😁

# 638
  • Пловдив
Чувствам се безотговорно сега като ви чета, аз не запопмних нито един мм или см от прегледа, доктора казваше как е при Даун и как е при нас, и че при нас е добре 🙈 едно нещо го притесни, но нашето танцьорче не се спря и няколко пъти мери от различни страни, дори леко го подбутваше 😂😂 да го бяхте видели как се агресира доктора така каза 🙄🙈
Надявам се и кръвните да са добре, а диска от бхс ще го гледа още един доктор и дано не види проблем Simple Smile

# 639
  • Terra incognita
Ее, пак ли момче 😃 ние така си мечтаем за момиче. Благодаря за отговора. Имам и едно друго питане, относно кръвните резултати:
Бета чхг- 0.518 МоМ
Papp- a - 0,390 MoM
За пап- а вече се разбра, че съм с риск от прееклампсия. А чхг- то?
Препоръчват и ехограф в 26 г.с. за биометрично измерване на плода и доплер за майката. Това какво трябва да значи?

# 640
Изследванията са в норма, някак НТ от 1.8мм е станала 1.24 на теста, гестационната възраст също са я определили 11+5, а не 12+2 както доктора. Риска от всички аномалии ми го пише 1:10000, а възрастовия 1:806. PAPP-A e 4, 25mIU/ml - MoM 1.97, a fb-hCG 52,7 ng/ml - MoM 1,16. Последните не са ми ясни, надявам се да са добре.
Вики, на нашето пулса вчера беше 158, а каза момиче, имай надежда 😁

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 13:10 от Vili__

# 641
Това с пулса е относителна работа. Надявах се на момиче, но с пулс 162 се оказа момче Simple Smile

# 642
Ее, пак ли момче 😃 ние така си мечтаем за момиче. Благодаря за отговора. Имам и едно друго питане, относно кръвните резултати:
Бета чхг- 0.518 МоМ
Papp- a - 0,390 MoM
За пап- а вече се разбра, че съм с риск от прееклампсия. А чхг- то?

Вики, не разчитай много на това за пулса и пола. Според мен няма особена връзка.
Относно хормоните ще ти пиша на лично, за да не подведа някой, тъй като при консултацията с генетика, не си записах много от нещата и ще споделя някакви неща по спомен.

# 643
не разчитайте на пулс за пола - нашето момче беше с мн ускорен пулс - все около и над 160-170 - ами момче е Grinning

# 644
  • Пловдив
Здравейте, моя час за 18.03 го отменихме, сега се чудя във вторник дали изобщо ще ми дадат резултатите от БХС 🤷‍♀️🤦‍♀️ и дали изобщо има вариант съпруга ми да ги вземе 🤔

Общи условия

Активация на акаунт