Отговори
# 660
Вчера даваха по телевизията, че от аптеките много бързо се изкупували витамин Ц, витамин Д, селен и цинк. Не успях да си намеря и Биозин мама, имаха само обикновен биозин и биозин кидс. Вигантол нямаха и ми дадоха някакви други капки витамин Д Калцихол... и то за 12 лева - яко надценка.

Не знам, но хората се паникьосват. Някои остават без работа и без заплати. Други в същото време се презапасяват излишно според мен. Децата са си вкъщи, не ходят на училище и детска...

# 661
Ситуацията е пресилена, не защото има вирус, а заради цялата паника, която се създава. Нормално ли е според вас това, което се случва по магазини и аптеки. Вместо да се избагва струпване на хора, ставаме свидетели на точно обратното. Нека сме предпазливи, но страхът и истерията не помагат никому

# 662
  • Пловдив
Аз купих днес Биозин мама от аптека Софармаси. Имаха и много налични витамини.

# 663
При нас БХС беше дълъг, защото бебето първо много мърдаше и после заспа, а докато спи не може някои неща да се измерят.. Ставах гледаха ме права, гледаха ме вагинално, кашлях подскачах, ами спи си! Казаха, че всичко е наред, чакаме кръвните..

Отновно корона вируса, при нас са над 1.100 заразени, но за сега паника няма - Швейцария. По магазините е нормално, повечето заведения работят, като допускат до 50 човека в зависимост от капацита.. Не би трябвало да е такава паника, просто България няма ресурси и възможност да се справи, ако се разрастне.

# 664
  • Пловдив
Аз съм при нашите на село, но в понеделник трябва да ида до Пловдив да си взема резултата от бхс 🤷‍♀️ но тук е лудница. /в Хасково вчера едва взех храна за котката, за кучето уви нямаше 🤦‍♀️/ купуват все едно идва края на света, даже са ограничили бройките вече, в аптеките няма почти нищо, дано днес баща ми успее да купи лекарсват за баба.
Аз пия повече вода, мия си ръцете често, ползвам и дезинфектанти /но това е от доста време още от уни съм се зарибила, жалко че не си взех последния път малко повече / пия и топли напитки, излизам в градината и така. Гледам да не се паникьосвам, отмениха ми часа за 18.03 🙄 дано малкия човек е добре. И ям повече плодове, нападнах и консервите на нашите 🙈. Дано премине паниката и овладеят положението с този вирус и най- вече ние хората сами пазим себе си и околните.

# 665
Какво да пазим, като всичките баби и дядовци на центъра и всички магазини и фризьорски салони отворени.

# 666
Проблемът е, че много хора, които трябва да са под карантина, не я спазват Не знам какво е това безотговорно отношение. Отново се вижда какви егоисти сме. Отделно някакво излишно купуване на стоки, сякаш са казали, че ще затворят хранителните магазини. И друго нещо разбрах от вдна жена вчера, че дезинфектант за ръце малка тубичка 50 или 100 мл са не знам точно, била на цена от 6 лв в аптека в Пловдив... Изобщо цялото положение в момента е абсурдно.

# 667
Ние също сме на село. Когато е хубаво времето сме навън.
Не е нормално това лудо пазаруване! Вчера минахме покрай Лидл. Баби с пълни колички хляб, други с брашно, трети с тоалетна хартия?!
В аптеката жената не е чула какво искам, а ми казва нямам маски, нямам дезинфектанти. Как ще си намеря Вигантол за детето ми, което го пие защото е малко и още й е нужен. Не се запасявам с лекарства, които после трябва да изхвърля.
Положението не е розово, но искам един ден без да чувам или чета думата "корона" .
Малко ме е тъжно, че няма да видим бебето във Вторник 😔 нали са отменени консултациите. На малката още не сме сложили и ваксина за морбили, а покрай нас много деца са със шарка, заболя ме главата от тревоги 😅

# 668
Има време да слагате ваксини, не е сега момента, със или без корона - има страшно мн вируси и аз не бих рискувала в такъв период. Още повече щом им аболни от варицела покрай вас

# 669
Следите ли си температурата и каква ви е? В първите седмици я следях и беше 37.1 и док каза, че е нормално. Сега покрай тази ситуация реших пак да я измеря и пак е 37.1 нито кашлям, нито кихам и се чудя има ли място за притеснение..как мислите?

# 670
Eli-to3  да същия канал, забравих как се казваше. А иначе раждах но беше април 2018г. См не са ми казвали, но до колкото си спомням май нямам скасяване, а само се свлича надолу.
А можеш ли да ми кажеш каква роля играе този цервикален канал?
Утрр трябваше да съм на ЖК но май отново ги отмениха, ще трябва пак да си плащам за прегледа

Странно как така за 2 години не се е затворил канала... Не искам да те плаша с обяснения какво означава отворен цервикален канал. Задължително искай да ти измерят шийката в сантиметри на ехограф - може и вагинално, може и през корема. Проверих при двама различни гинеколози - излиза една и съща дължина по двата метода, ако мерят точно, разбира се. Твоят лекар сигурен ли е, че това, което пропада, е шийката - да не би да е външната стена на влагалището, случва се като родова травма след вагинално раждане. Кога ще ти правят серклажа? Трябва повече да лежиш и да не вдигаш абсолютно нищо - само вилицата. Simple Smile

# 671
Защо следите температурата? До 37.4 си е напълно нормална температура.

# 672
  • Пловдив
Аз не съм следила температура, но ще я видя, единственото което често меря е кръвното, за да знам ниско ли е или всичко е ок.

# 673
Ниското кръвно също не е проблем и “ниско” кръвно при млади жени е доста относително понятие. За много от нас това е нормално кръвно и цял живот сме били с такова, така че не е проблем. Проблем е когато стане високо. Мерила съм си кръвното няколко пъти, тъй като съм с високо рискова бременност, но за сега подържам “ ниско” кръвно Wink.

# 674
Температурата на бременните жени в нормално да стига до 37.1-37.3. Аз от както съм забременяла това ми е температурата. Не случайно има момичета, които мерят базална температура за да разберат кога им е овулацията и дали са бременни. С бременността се вдига температурата.

Аз в четвъртък разбрах че има Вигантол в аптеки Марешки във Варна и общо взето с връзки се сдобих с тях. Трябваше да кажа, че ме праща една жена от склада за да ми дадат, в началото твърдяха, че нямат. Ако имате рецепта ходете с нея, ако не обяснете че е за малко дете. Мен в едната аптека ме питаха за кого и обяснявах, че съм бременна. Аптекарката ми каза, че ги дават само за бебета и бременни и затова питала. Бъдете по настоятелни и ще ви дадат.

Следите ли си температурата и каква ви е? В първите седмици я следях и беше 37.1 и док каза, че е нормално. Сега покрай тази ситуация реших пак да я измеря и пак е 37.1 нито кашлям, нито кихам и се чудя има ли място за притеснение..как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт