НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 134

• 57 843
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Noway, можеш да смениш с кокосово мляко или кокосова сметана, малко е странно в началото, но е вкусно и се свиква, те са и с висока масленост
слагай масло на яйцата
рулото стефани ми е толкова сухо, че спирам да ям след 5тото парче, ама може и да е защото свеки го прави с телешка кайма

хайде, успех и добре дошла Hug

# 676
Здравейте,
Днес точно направих руло Стефани, та даже и много успешно беше. За да не ми е сухо, използвах свинска Кайма омесена с лук, чубрица, яйце и няколко лъжици лютеница. А за плънка използвах печени чушки, гъби, яйца и кашкавал.

# 677
Тялото най-напред "поправя" това, което сме му причинили и се самолекува, след това си "дава" резервите.
 Т.е. отслабването е бонус.
Виж дали не прекаляваш с мазнините. Отначало е ОК много мазнини за да свикне да ги използва тях за енергия. След това не трябва да се прекалява с тях за да гори собствени мазнини. Естествено храненето си остава високо-мазнинно и ниско-въглехидратно.
Ще стане, само търпение трябва.

16 дни вече на чисто кето,вчера се премерих и кантара не е мръднал. Забелязвам разлика в тялото макар и кантара да не отчита,това ме мотивира да продължавам. Мисля си, аз искам да сваля 4 кг, но ми изглежда малко невъзможно като гледам тези темпове.Колко мазнини са много мазнини? Аз се храня три пъти на ден-закуска, обяд и вечеря.Мазнините ми идват от две яйца, авокадо ,маслини и малко месо.Опитвам се да не консумирам млечни, позволявам си малко кашкавал от време на време.Може ли по-вещите да изкажат мнениея,дайте ми мотивация че съм на прав път моля.

# 678
на прав си Hug
щом се променят нещата в огледалото, ще стане работата
килограмите падат рязко

# 679
Махни закуската и прави фаст от вечерта до 12-13 часа наобяд.

# 680

16 дни вече на чисто кето,вчера се премерих и кантара не е мръднал. Забелязвам разлика в тялото макар и кантара да не отчита,това ме мотивира да продължавам. Мисля си, аз искам да сваля 4 кг, но ми изглежда малко невъзможно като гледам тези темпове.Колко мазнини са много мазнини? Аз се храня три пъти на ден-закуска, обяд и вечеря.Мазнините ми идват от две яйца, авокадо ,маслини и малко месо.Опитвам се да не консумирам млечни, позволявам си малко кашкавал от време на време.Може ли по-вещите да изкажат мнениея,дайте ми мотивация че съм на прав път моля.
На мен лично 3 хранения са ми много на ден. Можеш да опиташ да замениш закуската или обяда с мазно кафе. А също и не виждам с каква мазнина готвиш.

# 681
Какво кокосово мляко ползвате?
Досега не съм консумирала, разглеждам тук в един сайт и се чудя кое да си поръчам...

# 682

На мен лично 3 хранения са ми много на ден. Можеш да опиташ да замениш закуската или обяда с мазно кафе. А също и не виждам с каква мазнина готвиш.

Готвя с масло или зехтин и овкусявам салатите с МТС олио.
Явно ще трябва да намаля храненията макар, че ще ми бъде трудно. Ставам много рано за работа и страшно огладнявам.Neutral Face

# 683
2 яйца и малко месо/ на ден.
Дали храната не е малко? Съня как е? Стрес?
Не пречи 3 хранения. Не трябва да се насилваш. Двукратно хранене с пропускане на закуска ИЛИ вечеря само ще дойде, когато тялото е готово.

# 684
Не пречи 3 хранения. Не трябва да се насилваш. Двукратно хранене с пропускане на закуска ИЛИ вечеря само ще дойде, когато тялото е готово.

Спя много добре, не съм стресирана.
Менюто ми за ден изглежда така: 9ч закуска: 25гр кашкавал +25гр ядки ,черно кафе
обяд: две яйца+25 гр кашкавал 4 чери домата+15 зелени маслини+ 1 авокадо
вечеря: зелена салата с МТс олио+някакъв вид месо
има дни когато съм много гладна, тогава следобяд хапвам 2 суп лъжици бадемово масло или 20 маслини.

# 685
  • Пловдив
Какво е салата с МТ...?
И сефте чувам да се яде бадемово масло Stuck Out Tongue Closed Eyes

п.п.Аз с две яйца не мога се наям...

# 686
Бадемовото масло всъщност е тахан. Много го обичам, но често се подхлъзвам с него и плануваните 2 лъжици стават половин бурканче. Blush

# 687
Здравейте и от мен:) на 27 години съм и преди да родя цял живот на режими, което ме поддържаше в прилична форма. Реших, че е време за коренна промяна след като се претеглих днес 82 кг на 175 см. Не изглежда брутално, но тежи. Тренирам около 5 пъти седмично кардио и силови тренировки със собствено тегло.
До момента съм на 3 варени яйца и 2 парчета руло "Стефани".
И 100 мл прясно мляко в кафето( 3те кафета от сутринта).
Имам си инсулинова резистентност, но не си пия лекарствата.
Смятала ли си поне приблизително как са ти съотношенията? Ако само това ти е всичката храна и е все такава, ми звучи повече като високопротеиново, отколкото като високомазнинно май. Това поне на око де, по сметки може и друго да излезе.
Млякото ако искаш пробвай да го замениш със сметана, че то вдига инсулина. Макар че пък то ако е 100мл общо в три кафета, то по две лъжици в едно кафе се пада, не е кой знае колко.
Не съм смятала. Рулото беше с чиста свинска кайма, много мазно и отгоре с кашкавал. Пробвала съм с кокосово мляко, но не ми е същото. Ще изкарам седмица така и ако няма резултат ще го заменя. С кокосово  масло и обикновено масло също съм пробвала, но не е моето. В салатите си слагам доста зехтин.
Като цяло съм се хранила и преди така и като мине седмица всичко ми се нормализира (апетит и инсулин). Тренирам доста, което също вероятно си оказва влияние за по-бързо влизане в правия път.
Ще се меря и тегля след седмица. Не знам дали си въобразявам, но имам чувството, че започвам да изхвърлям изключително бързо задържана вода.
Към яйцата си слагам по 15 гр масло. Предишни пъти много прекалявах с мазнините и ме е страх да не допусна същата грешка.

# 688
Не си въобразяваш, изхвърлянето на вода е напълно нормално. Това е екстра задържана такава - една молекула ВХ държи 2 молекули вода или нещо такова беше.
Пий достатъчно течности и непременно си увеличи приема на сол. Най-добре да слагаш по малко във водата която пиеш. Ако не го правиш, има много голяма вероятност да получиш неприятни симптоми като сърцебиене, задъхване, замайване и подобни, защото заедно с водата се губят и много електролити, а те са от изключителна важност за правилното функциониране на организма.

# 689
Скрит текст:

Спя много добре, не съм стресирана.
Менюто ми за ден изглежда така: 9ч закуска:
25гр кашкавал +25гр ядки
Скрит текст:
,черно кафе
обяд: две яйца+
25 гр кашкавал
Скрит текст:
4 чери домата+15 зелени маслини+ 1 авокадо
вечеря: зелена салата с МТс олио+някакъв вид месо
има дни когато съм много гладна, тогава следобяд хапвам 2 суп лъжици
бадемово масло
Скрит текст:
или 20 маслини.
Когато става дума за последни кг/изчистване на мазнини, тези храни по-скоро пречат.
Аз бих заложила основно на мазно месо и зеленчуци, яйца, масло.

Общи условия

Активация на акаунт