Рак на белия дроб - тема 5

• 51 775
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Insane, добър избор сте направили с болница Надежда и д-р Щерев (работил е и учил и в Япония).
Лечението се поема от здравната каса. Майка се лекува там от февруари 2016 и не сме платили и един лев.
За блокчетата не мога да кажа дали ви трябва някакъв документ, защото аз съм ги носила 2016 година, когато касата не поемаше нищо и съм плащала за изследванията.

# 526
  • София
Благодаря zigzagi за отговора. Аз още се лутам и се чудя кое, как и какво. Яд ме е, че той пие мляко със захар, но не мога да го спра, защото нищо друго не му се яде. Купих му Полимакс плюс, дано малко му дойдат силите.
Миналата година установихме рака на майка в дебелото черво. Беше много зле, хемоглобина си поддържаше с желязо, а като го спря за 2 дни от 95 падна на 76. Припадаше от слабост. Оперираха я, не прави нищо, нито химия, нито лъчетерапия. Сега Пу Пу е много добре. Затова не губя надежда!

# 527
Благодаря zigzagi за отговора. Аз още се лутам и се чудя кое, как и какво. Яд ме е, че той пие мляко със захар, но не мога да го спра, защото нищо друго не му се яде. Купих му Полимакс плюс, дано малко му дойдат силите.
Миналата година установихме рака на майка в дебелото черво. Беше много зле, хемоглобина си поддържаше с желязо, а като го спря за 2 дни от 95 падна на 76. Припадаше от слабост. Оперираха я, не прави нищо, нито химия, нито лъчетерапия. Сега Пу Пу е много добре. Затова не губя надежда!

При нас "маоло" го вдига много бързо. Ако не сте го пробвали, опитайте. От него има завиден апетит.

# 528
  • София
Благодаря за съвета. Всяка една информация ми е изключително ценна в този момент. Четох за маоло. Не съм сигурна дали мога да го комбинирам с Полимакс плюс? Да не го предозирам.Ако може, мога да взема и него, Той няма никакви сили, но не знам дали това е показател, че е в много напреднал стадий или защото почти не се храни и пие вода. Взех му и протеин,както и нони сок.

# 529
Благодаря за съвета. Всяка една информация ми е изключително ценна в този момент. Четох за маоло. Не съм сигурна дали мога да го комбинирам с Полимакс плюс? Да не го предозирам.Ако може, мога да взема и него, Той няма никакви сили, но не знам дали това е показател, че е в много напреднал стадий или защото почти не се храни и пие вода. Взех му и протеин,както и нони сок.

Не могат да се комбинират. На нас така ни казаха. Дядо към края на първия курс лъчетерапия беше така. Онзи ден отново грохна след 8 дни на лъпе. Вчера е бил много зле. Но днес вече е добре.аз му взех суроватъчен протеин и го разтваряне в прясно мляко. Трябва да яде, насила ако трябва. По-скоро не яденето и липсата на течности го смазват.когато започнахме маолото бяхме се бяхме предали с него. Нямаше сила да се изправи дори. Един ден го пи 2 по 2 хапчета и през нощта беше ставал сам да турси нещо за ядене. Определено от него има апетит. Единствено лъчетерапия та го съсипва 😔 не съм вярвала, че ще имаме такъв резултат от хранителна добавка. Помумакс не сме давали

# 530
Insane, виждам, че в няколко поредни поста се притесняваш за стадия. Приятелски - спри. В тази битка най-грешното нещо е да си създаваш някакви очаквания - хубави, лоши, всякакви.

Приемай всичката информация ден за ден. Излиза стадият, например...1, 2, 3, 4 - ок. Приемаш информацията и питаш какво следва сега. Действаш. В момента без да знаеш цялата картина, в главата ти е каша от мрачни мисли и хем се притесняваш дни наред преди да излезе заветният стадий, хем ще се притесняваш после какво следва. Нито страхът, нито притеснението ще помогнат на баща ти. Ще му помогне това да има един силен и рационален човек до себе си, който да му е подкрепа, да пита лекарите точните неща и да му проправя път в системата на здравеопазването.

Няма нито един единствен елемент от профила на това заболяване, който сам по себе си да значи или да не значи, че човек ще или не ще живее. Стадият също не е дефинитивен. Например, доста по-добре е да е в 4ти стадий с позитивна рекация към имунотерапия или таргетна терапия, отколкото да е неоперабилен 3ти стадий, който не реагира на нищо. Има и още много такива примери.

Общо взето първо трябва да съхраниш собствената си психика и физика, за да можеш да си пълноценна за човека до себе си. Той ще има нужда от теб.

# 531
Потвърждавам, че не може маоло и полимакс едновременно.
Не му се карай за мляко със захар, сега не е моментът да се тревожиш за захарта. Като е добре, ще пази диета без захар, сега някак трябва да се закрепи.
Вземи протеините, за да се подсили.

# 532
Ще се опитам да пусна отново първата страница на епикризата. Лекарите не са казали нищо, но ми се струва, че хемоглобина доста е паднал. Мин. Месец беше над 100,дали да не му взема малко желязо 🙄 яд ме, че трябва да гадая, да чета и да се лутам какво трябва и не трябва, а лекарите премълчава важни неща

# 533
  • София
Много благодаря на всички. С думи не мога да изразя колко съм благодарна за всичко, което пишете.  Давате ми сили и кураж, а ми е нужен в момента. Ще се опитам да го закрепя за пътя Русе- София, другата седмица. Ще започна с Полимакс а и ако не даде ефект, ще го сменя с маоло. Лошото е, че от болницата са го изписали с една камара лекарства и казва, че като ги пие и му се променил вкуса, т.е. съвсем не му се ядяло.
За хемоглобина - на майка давах желязо, но наред с него и билкова кръв. Също кръвен здравец помага. А от храните- черен дроб и сак от червено цвекло, но последният умерено, защото трудно понася. Според мен преди желязо може да се опита с тези добавки.

# 534
За полимакс не съм чела нищо, признавам си. За момента пу пу, закрепил се е. По принцип забравя да си пие лекарствата, но маолото не го забравя. Сам си казва, че се чувства много добре от него. За вкуса не е споменавал да има проблем. Сега ще му взема и добавка с желязо и селен.
За маолото му бяха подметнали в болницата на първата лъчетерапия, но само са споменали и той е забравил. Случайно наш познат аптекар ни го каза и похвали, че действа добре, та и него лекар не ни го е изписвал.
Извинявам се ако звучи като реклама, доста пъти го споменах, но силно ми прави впечатление, че наистина действа , а тук сме се събрали, за да си даваме кураж и сила.
Ако не беше тази група, едва ли толкова а бързо щяхме да се задействаме. Вие ми дават смелост да мисля напред.
Успех на всички в тази безмилостна борба!

# 535
Жирафче, не се притеснявай за рекламата на Маоло. Едва ли има някой, който да го е препоръчвал повече от мен от 2016 до сега Simple Smile. А с другата добавка на същия производител - Имуностол, съм зарибила сигурно 50 човека. По време на първата година от химията, майка пиеше Маоло и нито веднъж не й се сринаха кръвните показатели. Имуностол е безотказен при грип и всякакви вируси, включително херпес, препоръчва се и при лъчетерапия.
При втората година химия, Маоло не действаше на майка като преди и минахме на Полимакс по препоръка на онколога. Когато и той не успяваше да закрепи левкоцити и тромбоцити - бирена мая.

# 536
Чудя се при тези резултати, дали да не увеличим маолото на 3 по 2 🙄
Между другото баща ми му е взел Роватен. Чудя се има ли смисъл да заменя маолото с това. Нямам мнение за него 🙄 някой тук ползвал ли го е. Лекарката само е казала д ане го пие заедно, но до там се простира мнението й

# 537
Толкова ли скапва лъчетерапията ...На мама понеделник,вторник и сряда щей правят три курса радиохирургия за 5 те лезии в мозъка и лечетерапевткатс си каза че това пак си е лъчетерапия.Попитахме,каза че няма да има странични ефекти...може би зада не би притеснява ,незнам.Някой тук ми беше писал ,че от процедурите падат тромбоцитите  и попитахме ,тъй като мама пие засега билките на Дядо Владо и включват кръвен здравец ,тя каза няма нужда не се притеснявайте,но ако иска да си го пие.Нейният хемоглобин пък е 150 и нещо чак се чудя мн ли е хубав или вече отива към горните граници,което четох че е сигнал за инфекции на кръвта .Левкоцитите са й 6.9 ,лимфоцитите бяха ниски 1.6 мисля(1.1-3)мисля бяха референтните стойности..Пиша ги тези неща защото никой лекар не каза нищо за тях.Тя засега приема само пчелно млечице и доста билки ,но ще видим понеделник какво ще кажат

# 538
Фани, в дългосрочен план лъчетерапията скапва костния мозък и се отразява на кръвните показатели. На майка й направиха пет процедури в края на юли. Вчера я накарах да си пусне кръвни изследвания и засега са добре. Но ще ги следим.
Не съм изненадана какво са ти казали лекарите, при нас беше същото - няма странични ефекти, евентуално в редки случаи пневмония (на майка облъчваха бял дроб), счупване на ребро и увреждане на кръвоносните съдове в близост до лезиите.

# 539
Лекарката твърди, че не е от лъчетерапията, но е факт, че след нея грохва. 2 дни след нея и маолото е друг човек направо. Този път трябваше 10 дни да е на лъпе, на 7ми ден легна и не можеше да стане. Последните 2 дни от терапията ги пропусна. В сряда и в четвъртък е бил много зле, мислел е, че това е края 😔 но 2 дни по-късно няма помен от тежкото състояние. Затова сме сигурни, че лъчетерапията е причината. Притесняват ме левкоцитите, мин. Месец са били 7,5 а този мес. са 12 🙄 тромбоцитите също са се качили значително, а хемоглобина е паднал за един месец с 30 🙄 днес ще му взема желозо в комбинация със селен. Полимакс или  Полимакс плюс е варианта за които говорите

Общи условия

Активация на акаунт