Рак на белия дроб - тема 5

• 51 744
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря, започвам да търся.

# 661
Insane, имай предвид, че пътеката по НЗОК за палиативни грижи е ограничена на максимум 5 дни или седмица (по спомени говоря). Тоест, ако го приемат в болница, използвай тези дни да търсиш вариант за след това. Най-добре хоспис.

В семейството ми сме ползвали услугите на Токуда - изключително недоволни сме от тях. Ползвали сме и Маринела (няма общо с хотела, хоспис на съвсем друго място е) и бяхме много доволни.

Желая ти сили и кураж.

# 662
  • София
Записах го в Сердика за прием утре. За 10 дни пакет, не по НЗОК. Мъчно ми е, че го оставям там и няма да бъде с близките си, чувствам се ужасно и безсилна. Не знам дали има шанс да се стабилизира и лекува. Не вярвам вече.

# 663
  • Пловдив
insane ,на 20 дни има право по клиничната пътека за палиетивни грижи,мисля ,че може и разпокъсано ,а не наведнъж. A какво е положението в мозъка,скенер/ЯМР има ли там? Ако не
взема опиати като болкоуспокояващи ,може да има метастази и от тях да са халюцинациите.

catgirl, тая американска диета много junk ми звучи, а протеинови добавки има ,примерно фрезубин,но май е скъпичък. Но ако майка ти си се храни нормално и може да си набавя необходимото с храна не мисля,че ще ви е необходим. По скоро ще и трябват друг тип добавки/храна ,стимулиращи хемопоетезата. За храна ,червено месо-телешко,черен дроб ,спанак,коприва ,здравец.   

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 22:12 от whitefang

# 664
  • София
Хора, отчаях се от бездушието на лекарите. Просто нямам думи. Извиках чрез приятелка лекар вкъщи да му влее системи. Тя отказала, защото явно не иска да поеме отговорност, казала да ги пие. Но поне установила, че има висока температура. Обаждах се на бърза помощ- казаха ми като искаме да си го закараме в отделение,където искаме. Аз казах, че е толкова зле, че няма никаква възможност, при което получих отговора- г-жо здравето на вас и вашите близки си е лично ваша отговорност. И ми затвориха.

# 665
Insane, такова е положението от поне пет години... Безумно ме е страх от момента, когато аз ще се озова на твое място...
Кураж и сили ти желая! И по-малко болка за баща ти!

# 666
Оффф...затова ли им се плащат осигуровки и рушвети нон-стоп? За да ги няма като потрябват?

Единственото, което ми хрумва, е да го закарате с частна линейка някъде. Нямам представа обаче дали ще го приемат или ще Ви го върнат обратно. Каквито са бездушни, не е невъзможно да се случи второто под предтекст, че не е в спешно състояние.

# 667
От моят опит с познати и от прочетеното във форума - няма да го приемат в нито едно спешно или онкологично отделение, защото е в терминален стадии...
Преди Ковид в белодробната и в пета градска приемаха, сега не знам.

# 668
  • София
Не знам. Уж сега след не знам колко на брой позвънявания ще дойдат. Не знам ще го вземат ли, предполагам няма да искат. Ако не - утре с частна линейка към Сердика, дано там помогнат. Понякога ми се иска да бях станала лекар или да познавах по- близко такива. Всичко в днешно време става с връзки. Ако познавах някой досега да са го взели.

# 669
Insane, моята лекарка ми каза, че ако някъде се навия да вземат дядо, то ще е в белодробната. Не успяхме да го докараме до София, пътуването му е ужас. Оставихме го в провинцията. 7дни в палиативни грижи, уж лекуваха инфекция на бъбреците-изписаха го с температура 😔 За съжаление, установих, че лекарите които правят всичко по силите си до последния дъх, са само във филмите 😔 страшно е! Те нямат желание да приемат и да се грижат за тях, въпреки болката в очите на болния и семейството. Ние сме поредните за тях, няма състрадателност и необходимост да помогнат, има само хладнокръвие и безразличие. Минавайки през подобна ситуация в момента, искрено и с най-най-сърдечни чувства, ви пожелавам да успеете! Да го стабилизирате и да няма болка!

# 670
  • София
Така е, кураж insane! И аз съм на такова мнение на лекарите, аз им нямам доверие и трябва да се преквалифицирам, но чрез интернет. Те ако си разбираха и си вършеха работата, нямаше да е така.

# 671
  • София
Много благодаря на всички за отговорите. Като се прибрахме беше по- добре. Температурата паднала, той беше адекватен. Пи вода и яде шоколад .Той каза, че иска вкъщи да стои. Ще го оставя още няколко дни, и евентуално тогава. Гледах аз и за вита. Щом има придружител ще и по-добре.
Иначе вчера абсолютна пародия. Като чуят, че има температура идват със специално облекло и за нищо друго не ми говори доктора, освен за ковид. Да си направел ПСР тест, че имало съмнения за ковид.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 10:29 от insane

# 672
Привет!
Някой може ли да ми каже кой и от къде да изпише жълта рецепта за пастирите за болка при онкоболни те? Днес една съседка ми каза за тях, на майка й действали. Не искам да го боли, а болките започват. Днес са му слагали урбазон. Няма сила, не иска да става. Боли го от дясно дроба 😔

# 673
  • SOFIA
Привет!
Някой може ли да ми каже кой и от къде да изпише жълта рецепта за пастирите за болка при онкоболни те? Днес една съседка ми каза за тях, на майка й действали. Не искам да го боли, а болките започват. Днес са му слагали урбазон. Няма сила, не иска да става. Боли го от дясно дроба 😔

Здравейте,
Личният лекар може да изпише рецепта. На майка и лекуващият й лекар в Токуда й изписа.

# 674
Принципно, личните лекари не пишат жълти рецепти за пластири фентанил.

Тази работа се върши или от лекуващия онколог, или от кабинет за контролиране на болката.

Общи условия

Активация на акаунт