Станция за заточване Parkside – за винаги надеждни остриета

• 14 670
  • 363
  •   1
Отговори
# 345
Нямаме толкова инструменти в нашето домакинство, които да се нуждаят от специална поддръжка. ползваме майстори със заточени инструменти.
Домашните кухненски ножове и ножици заострям на домашно точило, върши работа. Евтините ножчета подменям. Скъпите си ги заточвам сама.

# 346
Добро почистване след употреба и при необходимост заточване със специални камъни с финиш 1000/6000

# 347
С точило за домакински ножове

# 348
Ножовете заточвам с точило.
Имам и шмиргел, понякога ми върши работа, но най-често прибягвам до майстор.

# 349
Ножовете мъжа ми заточва с точила. А За инструментите му нямам представа. Стоят си в куфарчета да са прибрани и да не се цапат.

# 350
  • София
С подръчни средства, мъжът има отговорността Simple Smile А и редовно се оборудвам с нови ножове на Ernesto Wink

# 351
Заточваме у дома ножове и ножици с малък воден камък, който накисваме с вода няколко минути преди употреба.. Заточваме ги по малко, но по-често, защото иначе стават прекалено остри и режат пръсти Smirk

# 352
С подръчни средства, за съжаление 😀 - дъното на някоя порцеланова чиния. 😂
Идея си нямаш колко е полезен този чалъм. Керамиката се използва много в системите за заточване на ножове. За финно оформяне на скоса без да се прекалява до там, че да изгуби ряз. И съвсем достатъчно за кухнята, освен ако не си някой маниак като мен, за който острота значи рязане на салфетки. Wink

# 353
Кухненските ножове ги точа от време на време с японски камъни за точене с различна грапавина на камъка. Обикновенно грубо със 300/800 грапавина . И финна със 1000/6000 финност.

# 354
Кухненските ножове ги точа от време на време с японски камъни за точене с различна грапавина на камъка. Обикновенно грубо със 300/800 грапавина . И финна със 1000/6000 финност.
Официално съм впечатлен. Имам ловен нож, който не знам от каква стомана е правен, но не отзема. Камъните въобще не му правят нищо. Те не са и кой знае какви. Купени от железариите. Само ако натисна по-силно тогава. Но ножът яде камъка. Можеш ли да ми препоръчаш свестни камъни? Само да отбележа, че за мен остротата значи гладко бръснене без да дере или скубе.

# 355
Почистване, заточване и смазване.

# 356
Официално съм впечатлен. Имам ловен нож, който не знам от каква стомана е правен, но не отзема. Камъните въобще не му правят нищо. Те не са и кой знае какви. Купени от железариите. Само ако натисна по-силно тогава. Но ножът яде камъка. Можеш ли да ми препоръчаш свестни камъни? Само да отбележа, че за мен остротата значи гладко бръснене без да дере или скубе.
И аз съм впечатлен. Сигурно си единствената жена в България, която ползва японски камъни.

# 357
Мъжът ми поддържа всички инструменти за рязане (ножици, ножове, мъжки инструменти) остри, като ги заточва с точило.

# 358
Добро почистване и смазване, при необходимост.

# 359
Използваме масат за заточване!

Общи условия

Активация на акаунт